(14.00 hodin)
(pokračuje Vladimíra Lesenská)

Že jde o krok vynucený, nikoliv o krok z vlastního rozhodnutí vlády, o tom právě svědčí skutečnost, kterou jsem tady zmiňovala na začátku, že toto zvýšení příspěvku se v projednávané novele, ve sněmovním tisku číslo 605, objevilo až v průběhu jeho projednávání mezi prvním a druhým čtením ve formě pozměňovacího návrhu. V původní verzi návrhu zákona obsaženo nebylo. Jde ovšem o zvýšení naprosto nedostatečné a nespravedlivé opět vůči osobám v I. stupni závislosti. Ti jsou na tom opět nejhůře, protože Fialova vláda jim nechce přidat ani jednu jedinou korunu.

I v případě zdravotně postižených ve II. stupni závislosti je navrhované zvýšení příspěvku na péči zcela nedostatečné a marginální.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Paní poslankyně, já se omlouvám, že vás přerušuji. Jak jsem avizovala, ve 14 hodin bychom měli dnes jednání přerušit. Proto váš příspěvek bude dokončen, samozřejmě dostanete prostor, jakmile se k tomuto bodu znovu vrátíme.

 

Poslankyně Vladimíra Lesenská: Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Také děkuji. Nyní tedy přerušuji projednávání tohoto bodu, tedy bodu číslo 128.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, členové vlády, přerušuji také 98. schůzi Poslanecké sněmovny do pátku 12. dubna do 9 hodin. Připomínám, že ve čtvrtek 11. dubna v 9 hodin bude zahájena 99. schůze Poslanecké sněmovny.

Ještě mám sdělení pro členy organizačního výboru. Organizační výbor se za pár minut sejde na obvyklém místě, tak prosím, abyste se na něj dostavili.

Přeji vám hezké odpoledne.

 

(Schůze byla přerušena ve 14.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP