Neautorizováno !


 

(Jednání zahájeno v 9.00 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové a členky vlády, zahajuji další jednací den 98. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás zde srdečně vítám. Aby byla zaznamenána naše účast, tak nejprve nás všechny odhlásím a požádám, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně abyste mi oznámili, kdo žádá o vydání karty náhradní.

Dále sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci a poslankyně: paní předsedkyně Markéta Pekarová Adamová se omlouvá z celého jednacího dne z osobních důvodů, Věra Adámková z celého jednacího dne ze zdravotních důvodů, Ondřej Benešík z celého jednacího dne z důvodu zahraniční cesty, Josef Bernard do 9.45 hodin z pracovních důvodů, Stanislav Blaha z celého jednacího dne z pracovních důvodů, Jaroslav Dvořák z celého jednacího dne ze zdravotních důvodů, Petr Gazdík z celého jednacího dne ze zdravotních důvodů, Jiří Hájek od 14 hodin z osobních důvodů, Marie Jílková z celého jednacího dne z pracovních důvodů, Aleš Juchelka z celého jednacího dne z rodinných důvodů, David Kasal z celého jednacího dne z pracovních důvodů, Jiří Kobza od 10.52 hodin do 14.07 hodin z pracovních důvodů, Jan Kubík do 10 hodin ze zdravotních důvodů, Jarmila Levko z celého jednacího dne z důvodu zahraniční cesty, Petr Liška od 12 do 15 hodin z pracovních důvodů, Ondřej Lochman z celého jednacího dne ze zdravotních důvodů, Patrik Nacher z celého jednacího dne z pracovních důvodů, Martina Ochodnická z celého jednacího dne z rodinných důvodů, Hayato Okamura od 10 do 11.30 a od 16 do 21 hodin z pracovních důvodů, Tomio Okamura do 10 hodin z pracovních důvodů, Petra Quittová od 12 do 14 hodin z pracovních důvodů, Jan Richter do 11 hodin z pracovních důvodů, Jan Skopeček z celého jednacího dne z důvodu zahraniční cesty, Bohuslav Svoboda z celého jednacího dne z pracovních důvodů, Antonín Tesařík z celého jednacího dne ze zdravotních důvodů.

A z členů vlády se omlouvá předseda vlády Petr Fiala z celého jednacího dne z důvodu zahraniční cesty, Ivan Bartoš od 9.45 hodin do 12 hodin z pracovních důvodů, Martin Baxa z celého jednacího dne z důvodu zahraniční cesty, Mikuláš Bek z celého jednacího dne z pracovních důvodů, Martin Dvořák z celého jednacího dne z důvodu zahraniční cesty, Petr Hladík od 10.30 hodin z pracovních důvodů, Jan Lipavský z celého jednacího dne z pracovních důvodů, Vít Rakušan do 10.30 hodin z pracovních důvodů a Michal Šalomoun od 12 hodin z pracovních důvodů.

Ještě se omlouvá pan poslanec Jan Lacina do 9.30 hodin z pracovních důvodů a Petr Vrána z celého jednacího dne z pracovních důvodů. To by byly prozatím veškeré došlé omluvenky.

My bychom dnešní jednání zahájili pevně zařazenými body, a to v následujícím pořadí: třetí čtení by byl bod 127, investiční společnosti, a 134, státní památková péče. Poté jsou zařazené body 1, insolvenční zákon, 15, 18, 19, 20, 23, 25, 26, 87 a 113. Já jen připomínám, že pokud tyto body nebudou projednány dnes, pokračovali bychom v jejich projednávání v pátek. A na 13.45 hodin máme pevně zařazené volební body. Jedná se o body číslo 157, 142, 143, 144 a 145.

A nyní je prostor pro případné návrhy na změnu schváleného pořadu naší 98. schůze. (V sále je hluk.) Než dám slovo panu předsedovi Dufkovi, opravdu požádám kolegyně, kolegové o ztišení. Je to tady velmi hlučné. Děkuji. A pane předsedo, ujměte se slova. Prosím.

 

Poslanec Aleš Dufek: Dámy a pánové, poprosím možná o ztišení. Včera kolem 22. hodiny jsme nějak konsenzuálně uznali, že čeho je moc, toho je příliš, tudíž jsme nedodělali tři body. Bylo by dobré, abychom ty body dodělali dnešního dne, tudíž můj procedurální návrh se netýká ničeho jiného. Jedná se o sněmovní tisky číslo 654, 640 a 656, a já navrhuji, aby byly zařazeny jako bod 4, 5 a 6 dnešního programu. Nic jiného nenavrhuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně, a paní poslankyně Jana Mračková Vildumetzová. (V sále je trvalý hluk.) Opět poprosím, kolegyně, kolegové, kdo chce hovořit nahlas, nechť opustí sál a jde do předsálí. Prosím.

 

Poslankyně Jana Mračková Vildumetzová: Vážená paní předsedající, vážení členové vlády, kolegyně, kolegové, já bych ráda předřadila bod číslo 55, což je návrh Zastupitelstva Karlovarského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon o soudech a soudcích. Už jsem tady o tom hovořila. Dneska je tam blok, který se týká Ministerstva spravedlnosti, je tady i přítomen pan ministr spravedlnosti. A já jsem už minule tady avizovala, tento zákon by měl jasně říct, že pobočka krajského soudu bude v Karlovarském kraji, bude v Chebu tak, jak je to v návrhu. Také jsem zaregistrovala velkou iniciativu, a velmi jí vítám, senátorů za hnutí STAN v podvýboru v Senátu, že avizují, aby právě tento sněmovní tisk, který tady leží už přes dva roky, byl projednán, ať popřípadě vláda nebo ministr spravedlnosti řekne, že to nechce, ať se to zamítne, ale ať se to projedná.

Takže já vás z tohoto místa žádám, aby bod 55 byl zařazen dnes jako třetí bod po třetích čteních, popřípadě jako pátý bod, to znamená po tom tisku 491, po insolvenčním zákoně. Takže tyto dva návrhy. Děkuju.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Jenom, paní poslankyně, ten insolvenční zákon je nyní jako třetí, takže jako čtvrtý bod, nebo jako pátý bod? Jenom mi to není zcela zřejmé.

 

Poslankyně Jana Mračková Vildumetzová: Můj návrh je, aby to bylo zařazeno v první variantě po třetích čteních, to znamená jako třetí bod, popřípadě po insolvenčním zákoně. To znamená, že podle mého názoru by to pak byl čtvrtý bod. Děkuju.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji a já se táži, zda je ještě další poslanec či poslankyně se zájmem vystoupit k návrhu pořadu schůze? Poněvadž žádné další přihlášky nemám, takže můžeme přistoupit k hlasování.

Přivolám kolegyně, kolegy z předsálí a zrekapituluji, o čem budeme hlasovat. Máme zde návrh pana předsedy Aleše Dufka, který se skládá ze tří částí. Nejprve jde o tisk 654, veřejné kulturní instituce jako čtvrtý bod dnes, poté tisk 640 o státních svátcích jako pátý bod dnes a poté tisk 656, což je energetický zákon jako šestý bod dnes. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP