Neautorizováno !


(10.50 hodin)

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Vážené kolegyně, kolegové. Dovolte, abych navrhl bod, který se jmenuje Podpora migrace díky novému migračnímu paktu Evropské unie. Včera jsme o této problematice mluvili. Já jsem bohužel byl přerušen asi v polovině toho, co jsem tady chtěl říct k této mimořádné schůzi, nebo ve třech čtvrtinách. Chtěl bych zařadit tento bod, abychom o tom mohli mluvit i dál, protože samozřejmě jsme se k tomu nestihli vyjádřit. Ale jsou zde některé důležité věci, které - mi dovolte - abych zmínil v té migraci i dnes, protože to považuji za velmi důležité. Důvodem tohoto mého vystoupení není to, abych si udělal nějakou čárku, že jsem tady chvilku zdržoval a zkritizoval vládu, ale ta problematika, si myslím, že je velmi důležitá a je zásadní z hlediska bezpečnosti, samotné budoucnosti a možná i přežití suverénní České republiky. Pro budoucnost a bezpečnost České republiky je nový migrační pakt, protože usnadňuje masovou nelegální migraci do Evropy i k nám, zásadní bezpečnostní hrozbou. To je potřeba si tady jasně říct.

Pojďme krátce k novodobým kořenům problémů s masovou migrací do Evropy a k tomu, proč je nepřijatelný jakýkoliv jiný přístup než nulová tolerance nelegální migrace do Evropy, znovu opakuji, nulová tolerance nelegální migrace do Evropy včetně trvalých kontrol na našich státních hranicích. V roce 2012, a to je ten důvod, Evropský soud pro lidská práva vynesl takzvaný rozsudek Hirsi pojmenovaný po soudním případu Hirsi Jamaa a ostatní proti Itálii. Možná si to pamatujete. Toto soudní rozhodnutí uvádí, že evropské státy mají zákonnou povinnost zachraňovat migranty, kdekoliv je ve Středozemním moři najdou, byť třeba jen 100 metrů od libyjského pobřeží. Takže když zachráníte toho migranta 100 metrů od libyjského pobřeží, je vaší povinností ho převést do evropského přístavu, aby tito lidé mohli požádat o status uprchlíka. A okamžitě se na to všechno nabalují ty další konsekvence, o kterých jsme tady hovořili. To znamená, musíte mu zajistit ubytování, musíte mu zajistit stravování, musíte mu zajistit sociální věci, a to samozřejmě stojí další peníze.

Když italské námořnictvo zadrželo ilegální migranty ve Středozemním moři a poslalo je zpět do místa jejich vyplutí v Libyi, tak tento soud nejenže Itálii odsoudil za porušování lidských práv, ale Italové museli navíc každému z těchto ilegálních migrantů ve jménu morální újmy zaplatit 15 000 eur. Mimochodem, v této souvislosti byl vyšetřován a stíhán i náš kolega Matteo Salvini, když se jako italský ministr vnitra snažil proti ilegální masové migraci skutečně bojovat nejenom slovy, ale zastavoval ty lodě v přístavech, nenechal je vystoupit ven, posílal je zpátky, tak ho soudili. Lidskoprávní soudcokracie se zde postavila nad demokratickou vládu vzešlou ze svobodných voleb. A je to už v Evropě i v České republice poměrně rozšířený jev a stav. O soudním rozsudku Hirsi v Africe samozřejmě všichni slyšeli, tleskali, slavili to a mnozí pochopili, že pokud se jim podaří dosáhnout břehu Středozemního moře, stačí břehu Středozemního moře z africké strany, tak je námořnictva evropských zemí a neziskové organizace budou muset převézt přímo do Evropy. Po tomto soudním rozsudku je nyní cílem mnoha migrantů se jednoduše nalodit a být mezi zachráněnými. V důsledku toho se o tuto cestu pokoušejí doslova miliony lidí, často s pomocí nevládních organizací, takzvaných promigračních neziskovek, jejichž plavidla čekají těsně u libyjského pobřeží, až se na moři objeví čluny s nelegálními, s ilegálními migranty, tak aby je mohly zachránit. Samozřejmě mezi nimi spoustu převaděčů, jejímž jediným cílem je byznys, je zisk, je zisk z převáděním migrantů do Evropy. V Evropě je nyní 45 milionů muslimů, někteří si vybrali a vyberou západ. Naprostá většina z nich však zůstane věrná islámu. Evropané, tedy i my, budeme muset začít skutečně uplatňovat své zákony. Pokud někdo chce oslavovat džihádistické pogromy proti Židům, tak se může jít radovat do Íránu nebo do Kataru, ale v Evropě to prostě nedovolíme, dokud je čas.

Ve Vídni, Londýně, Paříži, Berlíně, Bruselu a v desítkách dalších evropských měst nyní probíhají demonstrace na podporu Palestiny. S organizací těchto protestů se započalo v době, kdy těla více než 1500 izraelských obětí útoků Hamásu ze 7. října 2023, těla mučených, znásilnění zavražděných a zmrzačených lidí včetně nemluvňat s useknutými hlavami nebo upálenými zaživa ještě nevychladla. Na každé z těchto demonstrací zaznělo mnoho nenávistných hesel namířených proti Izraeli. Bývalý legendární americký ministr zahraničí Henry Kissinger v jednom ze svých posledních rozhovorů prohlásil, že Evropa udělala vážnou chybu, když na svém území umožnila vznik populaci imigrantů, kteří odmítají všechny její normy, hodnoty a ústavní základy. Vyjádřil politování nad tím, že v Berlíně lidé 80 let po holocaustu na ulicích zcela beztrestně vykřikují a vyřvávají antisemitská hesla.

Po odhalení podrobností masakru spáchaného loni v říjnu Hamásem začala v Evropě, zejména ve Francii, vlna rasistického násilí a útoků. Proti komu? Proti Arabům a muslimům? No to určitě ne. Proti Židům. V Evropě jsou obětí nenávisti a násilí Židé. Jakou tragickou dějinnou periodu nám to připomíná? A co tehdy následovalo po pouličních násilnostech? A já říkám, zastavme to, dokud je čas. A to nepůjde bez zastavení muslimské migrace do Evropy. Provolávání těchto antisemitských hesel, která tady vůbec nechci opakovat, se na západě opět stalo něčím běžným, přijatelným a prakticky beztrestným. S tím se v České republice nesmíme nikdy smířit a nesmíme to u nás nikdy dopustit. Co to předpokládá? Především absolutně nulovou toleranci vůči jakékoliv nelegální migraci. S nulovou tolerancí vůči eurounijním šíleným nápadům na přerozdělování a export muslimských migrantů a žadatelů o azyl skrze nový migrační pakt k nám domů. Tady musíme říct nikdy, klidně i za cenu bruselských výhrůžek a sankcí. Řekla toto v jednáních o hlasování o tomto migračním paktu Fialova vláda? Neřekla. Bála se být proti, byť jí za to nic nehrozilo. Žádný příčetný člověk si nepřeje nejhorší formu války, kterou je válka občanská. Z tohoto důvodu musí Evropa lépe porozumět tomu, co si sama přivodila. Evropa možná zamýšlela dělat dobro, páchat dobro, ale v důsledku toho byla v podstatě zaplavena lidmi, o kterých si Evropané mysleli, že prchají před tyranií, ale kteří sebou ve skutečnosti tuto tyranii přinášejí. Zcela identické jsou postoje muslimských migrantů v Evropě, těch migrantů, kteří mohou být v důsledku migračního paktu Evropské unie přemístěni i k nám domů.

Další autoritou, kterou dnes budu krátce citovat, je Hans Georg Maassen, bývalý dlouholetý šéf německé vnitřní civilní zpravodajské služby, tedy německé kontrarozvědky, a půjde rovněž o nelegální migraci do Evropy. Použité citace budou z rozhovoru s touto osobností pro týdeník Echo 24. Cituji pochybuji o tom, že by evropští politici v souvislosti s novým migračním paktem mysleli vážně omezení masového přistěhovalectví do střední Evropy. Máme tu co do činění s ideologií politické levice. Jim už dávno nejde o ochranu uprchlíků ze Sýrie, Iráku, Afghánistánu, jak ještě před deseti lety neustále tvrdili. Jejich skutečným motivem je vytvořit jinou společnost. Ta jednání na úrovni Evropské unie, spor o to, jestli na vnější hranici Unie zřizovat přijímací střediska a podobně, větší část toho je podle mě lakování narůžovo. Naprosto jistě ta opatření nepovedou k omezení migračního proudu do Evropy, protože oni nic takového nechtějí. Pořád cituji bývalého šéfa německé kontrarozvědky. A mluví se teď o těch levičácích, levicových politicích, ultralevicových politicích z Evropské unie.***




Přihlásit/registrovat se do ISP