(15.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

A já už se těším na další pozvání do televizních pořadů na toto téma, protože už jsem to tam rozebíral několikrát a myslím, že toto musí zaznívat. Vždycky mi tam skočí do řeči, snaží se mi skákat do řeči, já bych to taky rád někde dopověděl v nějaké televizi. Takže toto je potřeba vidět.

Samozřejmě přimíchávání biosložky do pohonných hmot. Vždyť to zase platíme, všechno to platí občané a zase je to výmysl Evropské unie. A tak bych mohl pokračovat, ty náklady, které účelově nezapočítávají ti eurohujeři. A obelháváte veřejnost, protože náklady na členství, které platí každý občan těmito formami, které jsem tady řekl, tak převyšují ten příjem z Evropské unie. Takže bych byl rád, aby všichni psali o tom férově.

A to jsem ani nerozebral tady dotace, to znamená kofinancování dotací například. Protože samozřejmě když se podíváte na zprávu Nejvyššího kontrolního úřadu z loňského roku, který analyzoval období cirka sedmi let uplynulých ohledně dotací, tak prezident Nejvyššího kontrolního úřadu České republiky Kala tam uvádí, a cituju, že ty dotační tituly, podívali se na dotační tituly v hodnotě 750 miliard korun - 750 miliard korun, ne milionů korun, 750 miliard - tak protože to bylo, hodnotili období, tuším, za sedm, osm, nebo dokonce deset let, tak pouze z 10 %, tam píšou, splnili ty předpoklady z hlediska toho účelu dotace. Z 10 % jenom to splnili. Takže to je výsledek dotační politiky. Takže bych byl rád, aby se tyto údaje nezamlčovaly, abyste nelhali. A opět jsem si, pomohl jsem si čísly Nejvyššího kontrolního úřadu, údajem. Všichni se do té zprávy můžete podívat. Vyšlo to vloni. Já tu zprávu samozřejmě tady nemám, mám ji na stole, ale každý si to může dohledat, to bylo i v médiích samozřejmě. Takže samozřejmě tohle je všechno potřeba říkat. Takže když někdo operuje dotacemi, tak nelžete a řekněte celou pravdu.

Neboli když to shrnu, kdyby ty dotace, kdyby ty peníze se do Evropské unie neodvedly a rozhodovali jsme si tady sami o České republice, tak i na ty dotace, které bychom sami určili třeba na zdravotní vybavení do nemocnic a podobně, jistě, a tak dále, tak bychom je podle mého názoru využili účelněji a neměli bychom třeba ty rozhledny v údolí, předražené lavičky. Ono třeba i ten projekt počítače do škol, ten už skončil, to bylo už před lety. Když jsem mluvil tenkrát s řediteli škol, třeba středních škol, tak říkali, že z té dotace jenom 40 % šlo na vybavení učebny počítači a 60 % šlo na propagaci a kontrolu dotace. To je neuvěřitelný! A samozřejmě zase ti eurohujeři, ti zastánci Bruselu, započítají stoprocentní částku do statistiky, a už neřeknou, že z toho 60 % šlo na kontrolu dotace a propagaci dotace. Propagace, to je to, jestli vzpomínáte, vždycky jak je placený celostránkový inzerát třeba byl, nebo půlstránkový, v novinách: toto, toto udělat bylo z projektu EU. Vyhozené peníze úplně, jen aby se sebepropagovalo, taková ta goebbelsovská propaganda, aby se sebepropagovala Evropská unie. Ale tu dotaci jako celek ti zastánci Evropské unie započítávají do toho součtu, a přitom neřeknou, že na tu věc samotnou šlo třeba 40 %, anebo někdy víc. A tak dále. A hlavně se nemluví o auditu těch dotací, o té účelovosti. O té účelnosti, pardon.

A konečně Nejvyšší kontrolní úřad, prezident Kala, je to zajímavé čtení v té zprávě, to je za x uplynulých, a myslím, že to bylo sedm, nebo dokonce deset let analyzovaných. Teď já to mám v kanceláři na stole, ale to je jedno, principiálně je to správně, to, co říkám. Tak pouze zdůrazňuju, že tyto dotace splnily pouze účel té dotace z 10 %, se dá říct. Říkal z 10 %. Ne z 90 % a z 10 %. Z 10 % pouze. To je neskutečný! A nikoho to nezarazí. Nikdo se na to neptá. A dál se tady melou dokola ty nesmysly. Teď bylo výročí 20 let členství v EU a zase se mele prostě v mainstreamu, kolik jsme dostali dotací a jak jsme v plusu. Přitom nikdo se nezeptá na to, jaká je... nikdo se nepodívá, zamlčujou účelově ti novináři prounijní, zamlčujou tahleta fakta. A je to škoda, protože je to taková sebedestrukce naše potom, sebedestrukce České republiky, protože ty peníze jsou jenom jedny. A jsme zadlužení až po uši. A každý odpovědný hospodář, a určitě doma i ti, kteří takhle aktivisticky říkají polopravdy, tak určitě doma by takhle nehospodařili, určitě doma každou korunu zvažují a zvažujete, a zvažují, jestli je účelné to vynaložit a zdali to nebude na nějakou blbost. Jenom když je to z eráru a když je to ideologická věc jako Evropská unie, tak všichni přimhuřují oči. Ale my v SPD chceme hospodařit odpovědně. My chceme odpovědné hospodaření a nechceme, aby prostě tímto způsobem se prošustrovávaly peníze českých občanů.

Tak mimochodem to, jakým způsobem Fialova vládní pětikoalice rekordně zadlužuje Českou republiku, tak právě ten dynamický nárůst deficitu veřejných rozpočtů je i jedním z hlavních důvodů dlouhotrvající vysoké inflace, a tudíž i poklesu reálných příjmů a životní úrovně českých občanů. Podstatná část státního dluhu, to už jsem naznačil, je pak spojena s členstvím České republiky v Evropské unii a s platbami a povinnostmi, které z tohoto členství vyplývají.

Takže vy tady mluvíte o příjmu a přitom doufám, že jsem tady naznačil dostatečně, byť tady nemám větší prostor to rozebrat, ale myslím, že jsem dostatečně mluvil konkrétně, že každý odpovědný hospodář by nemluvil o příjmech, mluvil by taky o nákladech a trošku si tu rozvahu udělal opravdu vyváženě. Jenom tady se mluví v médiích, a aktivisti prounijní, bůhvíkým jsou placeni, to jsou ty neziskovky placené z EU, tak samozřejmě další, a tady provládní politici, vládní pětikoalice, to takhle překrucují. Mluvte o tom. Mluvte o tom férově, že Evropská unie nemá peníze. Evropská unie nemá peníze. To je dluhová unie. Evropská unie si neustále bere uplynulé roky dluhopisy, neustále vydává dluhopisy. To není jenom ten NextGenerationEU, neustále vydává dluhopisy a za ty dluhopisy ručí i členské státy včetně České republiky. Tak bych byl rád, aby ti zastánci Evropské unie přestali lhát a říkali (říkat), že jsou to peníze z Evropské unie. Nelžete a neříkejte, že nám Evropská unie nedá peníze. To jsou naše peníze! Které jsme tam poslali a draze,draze za ně platíme i tím, že od nás nadnárodní korporace, třeba za to členství platíme i tím, že vyvádí se tady ty dividendy, i tím, že tady jíme často horší potraviny. Dvojí kvalita potravin a tak dále. I tím. I tím, že potom budeme ty dluhy splácet desítky let. O tom jsem už hovořil. Ale říkejte férově, že Evropská unie si půjčuje. Že Evropská unie nemá peníze žádné. No nemá! Evropská unie nemá a bere si dluhopisy. To je Evropská unie. Já tomu přezdívám dluhová unie. To je dneska správný název.

A skutečně úplně děsím se toho - děsivé by bylo přijetí eura v České republice. To prosazuje Fialova vládní pětikoalice. Vy prosazujete přijetí eura. Vy prosazujete, nejenom že nás chcete zlikvidovat africkými islámskými migranty a neskutečným zadlužením a taháte nás do války, zatahujete nás neustále do války. A SPD chce mír, my nechceme válku. A znovu vám říkám, ptají se mě, jak toho míru chci dosáhnout. No ukončete posílání zbraní a peněz na Ukrajinu a Ukrajincům, přece je to jasné, jo, a iniciujte na mezinárodní scéně mírová jednání. Tady jste propásli šanci. Protože když se Česká republika, když jste předsedali před téměř dvěma roky Evropské unii, tak to měl Fiala udělat. A já jsem to tady říkal. Neudělali jste nic! Šance byla. Neudělal jste vůbec nic! Jako tam byla šance otevřít tu debatu postupně, když jste ještě na něco měli vliv. Ale v podstatě vy jste neudělali vůbec nic a tohle je výsledek. Ale i tak jako tak, místo abyste sháněli, vládními speciály abyste lítali, lítali po světě a sháněli peníze Ukrajincům, tak byste udělali mnohem líp, kdybyste tam iniciovali jednání o míru a o ukončení konfliktu. A k tomu nevede posílání zbraní a peněz Ukrajincům. To už vidíme dva roky a nikam to nevede, jo? Takže... A přesně tak jako si myslí drtivá většina občanů České republiky, už jsem tady ukazoval, tak já jsem přesně říkal, co k tomu podle mého názoru vede. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP