(16.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Jak jsem říkal, já jsem teď mluvil o Evropské unii, tak teď bylo nedávno, před týdnem, 1. května, výročí, byl to den, kdy bylo dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie. Ten vstup do Evropské unie nám přinesl likvidaci značné části politické a ekonomické suverenity. Přináší nám nyní formou migračního paktu, se kterým souhlasila Fialova vládní pětikoalice, i islamizaci, zničení průmyslu, viz Green Deal, energetiky a zemědělství. Evropská unie je výtvorem globalistů a prosazuje likvidaci suverénních národních států, tradičních křesťanských hodnot, občanských svobod a prostřednictvím svých regulací a pseudozelené ideologie i likvidaci ekonomiky. Unie otevřeně podporuje masovou imigraci a islamizaci Evropy, přesně tak, jak to podporuje i Fialova vládní pětikoalice. Evropská unie nás dovedla ke ztrátě potravinové soběstačnosti a prostřednictvím Green Dealu likviduje naši ekonomickou i naši energetickou nezávislost, likviduje náš průmysl i zbytky zemědělství. V současnosti jsou odhady, že Brusel rozhoduje o 85 % legislativy platné v národních státech. Jsou to údaje německého Ministerstva spravedlnosti i známého experta na evropskou integraci Michaela Brutera z London School of Economics.

Proto hnutí SPD jako jediná parlamentní strana prosazuje referendum o Evropské unii, protože my chceme, aby čeští občané mohli znovu rozhodovat o své zemi a aby nám nevládl Brusel. My prosazujeme jako jediná strana v parlamentu, jak víme, tak jsme podali návrh zákona o referendu, který umožňuje, a já ten zákon podávám každé volební období a vy nám ho tady blokujete, my chceme zákon o referendu včetně možnosti, aby občané mohli vyvolat referendum o mezinárodních smlouvách. To znamená, pakliže občané budou chtít, aby mohli vyvolat referendum o členství či vystoupení z Evropské unie, stejně tak o NATO. Já neskrývám, že se mi líbí rakouský model, model neutrality, Rakousko není v NATO, protože prostě je to krásná bezpečná země, kde prostě vychází se všemi zeměmi, snaží se vycházet se všemi, s kterými to jde, samozřejmě. Politické vedení Rakouska netahá občany do války, jako to dělá Fialova vládní pětikoalice, že nás tahají do války. Taháte nás prostě do války a eskalujete ten konflikt zbytečně úplně už. Přitom, znovu říkám, 650 000 Ukrajinců v branném věku už nechce bojovat, Ukrajina jasně řekla letos, že potřebuje 200 000 vojáků, jinak to nemá smysl, jinak armáda už nemůže fungovat, 100 000 ihned a 100 000 do konce roku, říkali. Ti vojáci tady jsou k dispozici, ti muži podléhající branné povinnosti. Ale oni už nechtějí bojovat za Ukrajinu. Takže to nemá smysl. Nemá smysl krvácet za někoho, kdo sám nechce bojovat. Jo? Takže to nemá smysl, kromě toho, že někoho zajímají zbrojní zakázky a něco z nich má. To je evidentní. To nemá smysl.

Mimochodem, ať si o tom myslíme, co chceme, to nebudu komentovat, ale teď jsem viděl video, protože já takhle si sleduju po nocích, mám ve zvyku tak dvě hodiny číst, chodím spát někdy ve tři, a díval jsem se na video, normálně je to na YouTube, všichni si to můžete dohledat, teď měl setkání ruský ministr obrany Šojgu s čínským ministrem obrany. Čína versus Rusko. Samozřejmě jsem se rád podíval, protože to je samozřejmě pozoruhodné mít informace i tohohle typu, co se kde říká, veřejně to tam bylo, veřejně tam spolu, to byla ta úvodní část toho jednání, kde se mluví i před novináři, na každé straně deset lidí. Přímo tam říká Šojgu, a můžeme si o tom myslet, co chceme, teď to nebudu komentovat, že Rusko nemá žádný zájem vojensky postupovat mimo ta území, kde žijí ti etničtí Rusové v rámci té Ukrajiny. A bylo to řečeno před čínským ministrem obrany jako veřejně. Já to tady nebudu nijak komentovat, jenom to říkám, co je veřejně řečeno. Teď aktuálně, je to dva dny zpátky? Kdy jsem se na to díval? Dneska v noci to nebylo, tak to bylo asi včera v noci. Takže jenom říkám, nikoho nehájím, nikoho neobhajuju, jen říkám, jestli to všichni sledujeme, tyhlety veřejné sliby, tuhletu veřejnou diskusi. Na druhou stranu vidíme i sliby různé na obou stranách, které byly a vzájemně tam nedochází k dodržování, takže to uvidíme. Jenom poukazuju na to, co jsem teď aktuálně viděl.

My jako SPD prosazujeme úzkou spolupráci suverénních a svobodných evropských států. Na to, abychom spolu mohli spolupracovat, obchodovat, a na to, abychom mohli cestovat po Evropě a studovat v evropských zemích, nepotřebujeme jednotný evropský superstát. Na to nám stačí organizace suverénních států například po vzoru Evropského sdružení volného obchodu, EFTA.

Mimochodem, co se týče toho Schengenu, ano, teď jsem byl také tázán v médiích, jestli hnutí SPD je pro vystoupení ze Schengenu nebo co tedy s Schengenem dál. Tak Schengen nefunguje. Vždyť to vidíme. Schengen nefunguje a podle mě takový Schengen nemá vůbec smysl, řeknu vám to na rovinu, protože už i státy Schengenu si chrání vnitřní hranice. Viděli jsme, že si chrání hranice Německo - Rakousko, Německo - Itálie, Slovensko - Maďarsko. Prostě ochrana vnější hranice nefunguje. Ostatně už jsem to tady sděloval, že nás má navštívit a vystoupit na našem mítinku, doufám, že se nám to podaří, že na poslední chvíli se to nezmění, já neumím francouzsky, ale je to pan Fabrice Leggeri, který sedm let byl šéfem Frontexu, 2015 až 2022. To je právě ten, kterému eurokomisařka Ylva Johanssonová říkala, že nemá odrazovat migranty, nemá vracet migranty, naopak je má přijímat a přivážet do Evropy, takže on to pak po sedmi letech položil. Takže to svědectví tady určitě podá a my se na to budeme ptát. Takže takovýhle Schengen... volný pohyb osob můžeme mít logicky i bez takového Schengenu. Bezvízový styk máme samozřejmě, hranice jak cedník, nelegální migranti tady procházejí, úplně mají volnou ruku, i ze Slovenska. Ostatně když se zeptáte lidí na jižní Moravě, tak prostě ty pravidelné záchyty jsou tady po dálnicích všechno. Takže není zájem chránit tu vnější schengenskou hranici. Zájem je dělat přesný opak. To znamená, za této situace podle našeho názoru je potřeba, abychom si chránili své vlastní hranice. A to strašení frontami na hranicích, to vždycky tady někdo z vládní koalice říká, fronty na hranicích. Jaké fronty na hranicích? No tak já bych si klidně postál. A naši voliči, my už jsme to s nimi komunikovali, jako pár minut na hranicích místo toho, abych věděl, že máme bezpečnou Českou republiku, to já bych si raději pár minut na hranici byl a ukázal tam občanku a jel dál. Ale hlavně to slouží od toho, aby nám sem nepronikali nějací afričtí a islámští migranti nelegální a nepáchali tady neplechu nebo kriminalitu.

Takže o tom to je. Není to o žádném uzavírání hranic. My nechceme uzavírat české hranice. My chceme, abychom věděli, kdo se pohybuje na území České republiky, a aby tady bylo pro české občany bezpečno. Děkuju za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Nyní s přednostním právem vystoupí paní místopředsedkyně Dostálová. Paní místopředsedkyně, prosím, máte slovo.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já se nejprve v úvodu chci omluvit ctěné Poslanecké sněmovně, protože vím, že dneska máme na pořadu korespondenční volbu. Nicméně si myslím, že máme daleko závažnější témata, a já jsem moc ráda, že do lavice usedl i pan ministr financí, protože on vlastně bude mít v ruce tu poslední možnost, jak zvrátit neblahou situaci kolem migračního paktu, protože pravděpodobně to definitivní schválení se odehraje příští týden na Ecofinu, kam za Českou republiku pojede pan ministr financí. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP