Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(Jednání pokračovalo v 17.25 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, čas určený na přestávku porady klubu STAN vypršel. Já ještě přečtu omluvy. Dnes do 17.45 se z pracovních důvodů omlouvá pan poslanec Ondřej Lochman a od 18 hodin z pracovních důvodů se omlouvá paní poslankyně Marie Pošarová.

My budeme nyní tedy pokračovat. Nejprve schválíme návrhy na úpravu pořadu schůze. Eviduji žádost o vaše odhlášení. Já vás odhlásím a požádám vás, abyste se opětovně přihlásili svými kartami.

Pan poslanec Marek Benda s přednostním právem. Prosím.

 

Poslanec Marek Benda: Vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové, já vím, že si rádi naháníme ty úterky, tu účast na hlasování, ale protože si myslím, že nás dneska čeká ještě spousta práce, tak mi dovolte, abych jménem koaličních klubů vetoval všechny návrhy na zařazení nových bodů, kromě těch, které zazněly z grémia a které byly domluveny na grémiu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře, děkuji. Já potom upravím postup v rámci hlasování, zařazení a úpravy programu.

Nejprve tedy bychom hlasovali o návrzích z grémia, jak byly přečteny. Předpokládám, že je nemusím číst znovu. Není zde tento požadavek. Nejprve dám hlasovat o návrzích z grémia.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tyto návrhy, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 311, přihlášeno je 181 poslankyň a poslanců, pro 180, proti nikdo. S návrhy, které vzešly z grémia, byl vysloven souhlas.

 

Nyní jsou zde návrhy pana předsedy Marka Bendy. Nejprve bod číslo 27, sněmovní tisk 729, zákon o podpoře bydlení, zařadit za bod 26.

 

Já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování s pořadovým číslem 312 je přihlášeno 181 poslankyň a poslanců, pro 94, proti 85. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále je zde návrh, bod číslo 28, sněmovní tisk 730, jsou to zákony související s podporou bydlení, zařadit za bod 27.

 

Já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování s pořadovým číslem 313 je přihlášeno 181 poslankyň a poslanců, pro 94, proti 86. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Další návrh pana poslance Bendy je bod 29, sněmovní tisk 731, podnikání na kapitálových trzích, zařadit za bod 28.

 

Já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování s pořadovým číslem 314 je přihlášeno 181 poslankyň a poslanců, pro 96, proti 84. S návrhem byl vysloven souhlas. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP