Korektura


(9.10 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Projednávání této odpovědi bylo přerušeno opakovaně, naposledy dne 27. června 2024 do přítomnosti ministryně obrany. Vzhledem k tomu, že paní ministryně je řádně omluvena, je tedy nepřítomna, nebudeme se touto interpelací zabývat.

Následující interpelací je písemná interpelace na ministryni obrany Janu Černochovou. Ministryně obrany Jana Černochová odpověděla na interpelaci poslance Martina Kolovratníka ve věci poškozování české zahraniční politiky ukvapenými vyjádřeními. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 620. Projednávání této odpovědi bylo přerušeno opakovaně, naposledy dne 27. června 2024 do přítomnosti ministryně obrany. Paní ministryně je řádně omluvena, tedy důvod přerušení i nadále trvá. Touto interpelací se nebudeme zabývat.

Další interpelací je interpelace a na předsedu vlády Petra Fialu. Předseda vlády Petr Fiala odpověděl na interpelaci poslankyně Aleny Schillerové ve věci hospodářské stagnace. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 677. Projednávání této odpovědi bylo přerušeno opakovaně, naposledy dne 27. června 2024 do přítomnosti předsedy vlády. Pan premiér je řádně omluven. Důvod přerušení této interpelace trvá i nadále, proto se touto interpelací nebudeme zabývat.

Následující interpelací je písemná interpelace na předsedu vlády Petra Fialu. Předseda vlády Petr Fiala odpověděl na interpelaci poslankyně Aleny Schillerové ve věci rušení daně z neočekávaných zisků v roce 2025. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 678. Projednávání této odpovědi bylo přerušeno opakovaně, naposledy dne 27. června 2024 do přítomnosti předsedy vlády. Pan premiér je řádně omluven, nadále trvá i podmínka přerušení, je tedy nepřítomen a nebudeme se touto interpelací zabývat.

Následující interpelace je písemná interpelace na předsedu vlády Petra Fialu. Předseda vlády Petr Fiala odpověděl na interpelaci poslankyně Aleny Schillerové ve věci inkasa daně z neočekávaných zisků za rok 2023. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 679. Projednávání této odpovědi bylo přerušeno opakovaně, naposledy dne 27. června 2024 do přítomnosti předsedy vlády. Pan premiér je řádně omluven, je nepřítomen a důvod přerušení trvá i nadále, proto se touto interpelací nebudeme zabývat.

Následující interpelace je písemná interpelace na předsedu vlády Petra Fialu. Předseda vlády Petr Fiala odpověděl na interpelaci poslankyně Bereniky Peštové ve věci dezinformace europoslance Vondry. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 683. Projednávání této odpovědi bylo přerušeno opakovaně, naposledy dne 27. června 2024 do přítomnosti předsedy vlády. Pan premiér je řádně omluven, je nepřítomen a důvod přerušení trvá i nadále, proto se nebudeme touto interpelací zabývat.

Následující interpelací je písemná interpelace na ministra spravedlnosti Pavla Blažka. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek odpověděl na interpelaci poslankyně Ivety Štefanové ve věci postupu samosoudkyně Okresního soudu v Ostravě. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 712. Projednávání této odpovědi bylo přerušeno opakovaně, naposledy dne 27. června 2024 do přítomnosti ministra spravedlnosti. Pan ministr není přítomen, trvá tedy i nadále důvod pro přerušení této interpelace, proto se jí nebudeme dále zabývat.

Následující interpelace je interpelace na ministryni obrany Janu Černochovou. Ministryně obrany Jana Černochová odpověděla na interpelaci poslance Pavla Růžičky ve věci kurzu pro příslušníky AČR na vedení dronu na pohyblivý cíl. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 740.

Já zahajuji rozpravu a táži se, zda zde máme pana poslance Růžičku? (Poznámka poslance Kolovratníka.) Prosím, pane poslanče, hlásíte se? Já se táži, zda je zde pan poslanec Růžička? Protože jinak tato interpelace... Moment, abychom si ujasnili jednací řád. Jestliže byla přerušena interpelace do přítomnosti pana ministra, pak trvá nadále důvod přerušení. Pokud tato interpelace, vlastně ji zahajujeme, poprvé ji otevíráme, tak není důležité, zda jsou zde ministr nebo ministryně přítomni, ale poslanec musí být přítomen, jinak o této interpelaci nebudeme jednat. (Hlásí se ke slovu poslankyně Schillerová.) Prosím. S přednostním právem paní předsedkyně Schillerová. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji, paní místopředsedkyně. Prosím o tříminutovou pauzu, pan poslanec se přemisťuje do sálu. Omlouvám se, děkuji za vstřícnost.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Dobře, vyhlašuji tedy pauzu do 9.19 hodin.

(Jednání přerušeno v 9.16 hodin.)




Přihlásit/registrovat se do ISP