Čtvrtek 5. února 1920

Kdo souhlasí s § 1. a 2. zákona, jakož i s nadpisem jeho, jak jest obsažen ve zpráve výboru právního a rozpočtového, prosím, aby povstal. (Děje se.)

To je většina. § 1. a 2. zákona, jakož i nadpis jeho jsou schváleny.

Přeje si pan zpravodaj ke druhému čtení slova? Žádné korektury?

Zpravodaj poslanec dr. Matoušek: Ne.

Předseda: Kdo souhlasí se zákonem, přijatým právě v prvém čtení, také ve čtení druhém, prosím, by povstal. (Děje se.)

To jest většina. Zákon je schválen také ve druhém čtení, a tím poslední odstavec denního pořádku je vyřízen.

Nebude-li proti tomu námitek, provedeme ještě některé doplňovací volby do výborů: sociálně-politického, ústavního a zemědělského. (Námitky nebyly.)

Námitek proti tomu není.

Do výboru sociálně-politického: za čl. N. S. dra Engliše navržen člen N. S. Dyk, za profesora dra Syllabu pí. Viková-Kunětická;

do výboru ústavního: za čl. N. S. dra Adolfa Stránského navržen čl. N.S. dr. Kramář;

do výboru zemědělského za člena N.S. Biňovce je navržen Josef Ulrich.

Kdo s těmito změnami souhlasí, prosím, aby vstal. (Děje se.)

To jest většina, navržené změny jsou schváleny.

Přikazuji tisk 1451, návrh člena Nár. shromáždění dra Frant. Rambouska a sp. na ustavení Československé Parlamentní Rady obchodní (dle vzoru belgického), na žádost, která byla na mne vznesena, místo výboru finančnímu, výboru dopravnímu. Námitek proti tomu není. (Námitky nebyly.)

Přistoupím tedy k ukončení schůze a navrhuji, aby se příští schůze konala zítra, v pátek,dne 6.února 1920 o 11. hod. dopolední, s tímto,

denním pořadem:

1. Zpráva výboru sociálně-politického o vládní osnově zákona, č. t. 2099, kterým se povoluje další státní podpora stavebního ruchu, č. t. 2282 a zpráva výboru rozpočtového v téže věci k č. t. 2282.

2. Zpráva rozpočtového výboru o vládním návrhu zákona, č. t. 2268 o prémiové státní půjčce československé republiky, č. t. 2343.

3. Zpráva 1) výboru pro Velkou Prahu a 2) výboru ústavního o vládním návrhu zákona, č. t. 719, 1136, 1216 o konání voleb ve Velké Praze, o návrhu čl. N. S. dra J. Markoviče a soudr., aby vypracovány byly předlohy zákonů o utvoření Velké Prahy, jakož i o dvou vládních návrzích a sice zákona o organisaci a působnosti zastupitelstva obce pražské a místních výborů v Praze a zákona, kterým se sousední obce slučují s Prahou, č. t. 2327.

4. Zpráva výboru rozpočtového a pro Velkou Prahu o návrhu čl. N. S. Em. Špatného, dra Jar. Brabce, V. Johanise, ing. Záruby - Pfeffermanna, dra J. Kubíčka, Meth. Zavorala a soudr., č. t. 2182 na částečnou úpravu finanční základny obce pražské. Č. t. 2345.

5. Zpráva kulturního výboru o návrhu čl. N. S. Fr. Zeminové, Zatloukalové - Coufalové, Ecksteinové, dra Srdínka, dra. F. Krejčího, Fr. Housera, prof. Maxy a spol., č. t. 1377, aby byly zestátněny, reorganisovány a rozmnoženy odborné ženské školy průmyslové a hospodyňské, aby byla svolána anketa odborníků, kteří by řešili naléhavé tyto problémy, a aby byly rychle upraveny právní i hmotné poměry učitelstva těchto škol podle analogie, platné na odborných školách mužských v republice československé. Č. t. 2342.

6. Zpráva imunitního výboru o žádosti zemského co trestního sondu za vydání členů N. S. Stříbrného a Vraného pro přestupek §u 522 tr. z. Č. t. 2333.

7. Zpráva imunitního výboru o žádosti okresního soudu trestního v Brně za vydání člena N. S. dra Vojtěcha Kyjovského, žalovaného továrníkem Antonínem Sychrou z Boskovic, pro urážku na cti. Č. t. 2334.

Jsou proti mému návrhu, jak pokud se týče dne, tak pokud se týče denního pořádku, nějaké námitky? (Nebyly.) Není tomu tak, návrh můj jest přijat.

Končím schůzi.

(Konec schůze ve 3 hod. 33 min. odpol.)



Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP