Úterý 24. října 1922

Předseda: Došly některé spisy: dotazy, odpovědi atd. Žádám o jich sdělení.

Zástupce sněm. tajemníka Nebuška (čte):

Dotaz posl. Rýpara a druhů ministru školství a nár. osvěty o provádění inspekcí před obsazováním definitivních míst učitelských, zvláště inspekce okresního školního inspektora Maráka ze Znojma v Bojanovicích u Znojma na Moravě.

Dotaz posl. dr. Bartoška, Zeminové, Laube a spol. ministru vnitra o nepřípustném a nevážném rozhodování okresní politické správy v Táboře.

Dotaz posl. dr. Bartoška, Práska, Davida a spol. ministru vnitra o nepřípustném postupu okresní správy politické v Mělníku při vyřizování včas podané stížnosti.

Dotaz posl. Práška, dr. Bartoška a spol. ministru školství a nár. osvěty ve věci zřizování míst katechetských církve československé.

Dotaz posl. Rýpara a soudr. ministru školství a nár. osvěty v záležitosti vyplacení remunerace za vyučování náboženství v Náměstí n./Osl. na Moravě.

Dotaz posl. V. Marka a druhů ministru nár. obrany o cvičeních ručními granáty a o náhradě oběti úrazu při takových cvičeních.

Dotaz posl. dr. Noska, Adámka a soudr. ministru spravedlnosti o vybízení k činům v zákoně zapovězeným se strany Jana Vaňka, duchovního československé církve v Novém Městě n./M.

Dotaz posl. Fr. Navrátila a soudr. ministru vnitra o pomoci ze státní pokladny občanům pohořelým v Labuticích.

Dotaz posl. dr. Mazance, Adámka a soudr. ministru spravedlnosti o nepřípustném štvaní rady zem. soudu Červinky z Pardubic.

Dotaz posl. dr. Lodgmana a druhů ministru vnitra o potrestání Karla Röslera.

Dotaz posl. Schälzkyho a druhů ministru železnic o neupraveném odpočivném železničních úředníků, kteří jsou čsl. státními občany, avšak před převratem byli zaměstnáni mimo dnešní Československou republiku.

Dotaz posl. dr. Luschky ministru vnitra, že šternberská okresní politická správa nezákonně předpisuje a vybírá příspěvky na dobročinné účely.

Dotaz posl. J. Mayera a druhů ministru spravedlnosti o obchodu se soudcovskými místy.

Dotaz posl. Warmbrunna, Housera, Hakena a druhů ministru nár. obrany o nakládání s vojínem Eduardem Beckem.

Dotaz posl. Kostky, dr. Kafky a druhů ministru veř. prací o nezaměstnanosti ve falknovském uhelném revíru či o provádění nouzových staveb v této oblasti.

Dotaz posl. inž. Junga a druhů ministru železnic, že železniční úřad nezaplatil za dodávky.

Dotaz posl. inž. Junga a druhů vládě, jak olomoucká okresní politická správa nakládá s obchodníkem Janem Müllerem.

Dotaz posl. dr. Baerana a druhů ministru spravedlnosti o konfiskační praxi.

Dotaz posl. Mlčocha ministru soc. péče o volbách do Okresní nemocenské pokladny v Jevíčku.

Dotaz posl. Aloise Kříže ministru soc. péče o provádění zákona o stavebním ruch.

Dotaz posl. dr. Lelleyho a súdr. ministrovi vnútra pre brutálne urážlivé jednanie obec. notára ve Veľkých Šarluhách.

Dotaz posl. dr. Lelleyho a súdr. ministrovi zdravotníctva o pomeroch v ústave Pasteura.

Dotaz posl. Szentiványho a súdr. ministrovi železníc v záležitosti prepustenia Jozefa Rusznáka, traťového robotníka.

Dotaz posl. Szentiványho a súdr. ministrovi vnútra a ministrovi plnomocníkovi pre správu Slovenska v zájmu znemožnenia zneužití zemplínskych verejnosprávných úradov, ktoré boly spáchané obmedzením osobnej slobody predsedu vojánskej odbočky krajinskej strany maďarských malorolníkov a tým znemožňujú organisovanie a život strany.

Dotaz posl. Szentiványho na pánov ministrov školstva a nár. osvety, vnútra a financií, o zabavení bytu učiteľa nadpaládskej reformátskej elementárnej školy k účelu finančnickej, poťažmo četníckej kasárne.

Dotaz posl. dr. Lelleyho ministrovi vnútra o svevoľnom jednaní policajného kapitána v Nitre.

Dotazy posl. dr. Körmendy-Ékese:

na ministra železnic o nedbalej manipulácii balíky, pokiaľ sa týče, o tendeciosnom spôsobení škody so strany prednostenstva železničného skladisťa v Humennom,

na ministra spravedlnosti o to, aby bolo zastavené ukrutné nakladanie s maďarskými väzňami, trpiacimi v trestnici v Terezíne,

na ministrov obchodu a spravedlnosti a zastavení trestných záležitostí zahájených v úžerových úradov na Slovensku a v Podkarpatskej Rusii,

na ministra vnútra a ministra-plnomocníka pre správu Slovenska o prepustení zo služby Ladislava Figulu, obvodného notára v Sečovciach,

na ministra vnútra a ministra-plnomocníka pre správu Slovenska a zamietnutí žiadostí o cestovné pasy rožňavských priemyselníkov, ktorí sa hlásili na vzorkové trhy v Budapešti,

na min. financí o tom, prečo sa neprijímajú do tabákovej továrne v Košiciach delnice maďarskej národnosti,

na min. školstva a nár. osvety o vystavení školy slovenskej obce Hutky-Vyšné,

ministrovi spravedlnosti v záležitosti pensie vdovy po Paulovi Literáty, obyvateľky v Turni, župa Abauj,

ministrovi financí o zastavení pensie Jana Novotného, obyvateľa v Košiciach.

Dotaz posl. Koska a soudr. ministru vnitra a financí o poskytnutí podpory z pokladny státní obcím na Mělnicku dne 2. srpna t. r. krupobitím a větrnou smrští postiženým.

Dotaz posl. Al. Kříže min. předsedovi, ministru financí a ministru spravedlnosti o likvidaci tak zvané "Umrathovy aféry".

Dotaz posl. dr. Mazance a soudr. ministru vnitra o protizákonném nařízení okresní správy politické v Čes. Brodě.

Dotaz posl. Adámka a soudr. ministru školství a nár. osvěty a ministru spravedlnosti o zločinu učitele Ant. Šoňky, spáchaném na školních dětech v Dolních Heřmanicích, okres Lanškroun.

Dotaz posl. dr. Körmendy-Ékese ministerstvu železnic o nespravedlivom pensionovaní železničiara Andreja Balascha a súdruhov v Iglove.

Dotaz posl. Sedláčka a soudr. o slevě daní živnostnictvu v obcích na okresu tišnovském povodní postižených.

Dotaz posl. dr. Bartoška ministru spravedlnosti o nedbalém úřadování u krajského soudu v Litoměřicích.

Odpověď min. vnitra na dotaz posl. Al. Kříže o přenáhleném jednání četnictva z Chrudimě, které na anonymní udání zatýká nevinné a vážené občany, o jichž bezúhonnosti není pochyby.

Odpověď min. financí na dotaz posl. dr. Mazance, Adámka a soudr. o libovolném předpisování dávky z majetku berní správou ledečskou.

Odpověď min. průmyslu, obchodu a živností na dotaz posl. Sedláčka a soudr. o založení t. zv. "Černé knihy" u ministerstva obchodu.

Odpověď min. spravedlnosti na dotaz posl. Svetlika o provádění komasace v Německé Lupči.

Odpověď min. financí na dotaz posl. inž. Junga, Patzela a druhů o výměně bankovek okolkovaných padělanými kolky.

Odpověď min. financí na dotaz posl. Bergmana, Maska, Zavřela a druhů o odpisu daně pozemkové.

Odpověď min. nár. obrany na dotaz posl. Svobody a soudr. o poměrech v posádkové nemocnici v Brně, odkud bezdůvodně propouštěny jsou vdovy tam zaměstnané.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Koudelky o nezákonném a nepřípustném jednání okr. školního inspektora Josefa Chmelaře a jeho pomocníka Karla Kříže na okresním školním úřadě v Kolíně.

Odpověď min. obchodu na dotaz posl. Macha a soudr. ohledně neodůvodněného udělení koncese k provozování živnosti hostinské a výčepní Janu Pěknému v Hodkově č. p. 11, okres Ledeč.

Odpověď min. veř. prací na dotaz posl. Petrovického, Votruby a spol., že "Jednota mimopražských obchodníků s uhlím a stavebními potřebami pro Československou republiku v Praze" vyloučena byla z Uhelné rady.

Odpověď min. průmyslu, obchodu a živností na dotaz posl. Sedláčka a soudr. o chystaném soustředění všech neresortních dodávek.

Odpověď min. vnitra na dotaz posl. Adámka a druhů o poskytnutí podpory občanům Sobkovic a Jamného u Žamberka, postiženým průtrží mračen dne 30. dubna t. r.

Odpověď min. pošt a telegrafů na dotaz posl. dr. Brunara a soudr. o užívání jazyka u poštovního úřadu šekového v Praze.

Odpověď min. spravedlnosti na dotaz posl. dr. Lodgmana a druhů, jak úřady užívají jazykového zákona.

Odpověď min. vnitra na dotaz posl. dr. Luschky o ochraně politických úředníků německé národnosti proti stálému podezřívání.

Odpověď min. financí na dotaz posl. Patzela o výplatě peněz zadržených před třemi lety při okolkování bankovek.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Rýpara a druhů o zneužívání osoby pana presidenta republiky k urážkám náboženského citu katolických dětí ve škole učitelem Václavem Hájkem v Moravské Ostravě.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. dr. Mazance a soudr. o surovém trestání hocha učitelem pro křesťanský pozdrav.

Odpověď min. školství nár. osvěty na dotaz posl. Sedláčka a soudr. o urážlivém chování učitelky Růženy Novotné na dívčí měšťanské škole ve Strážnici proti katolickým žákyním.

Odpověď min. soc. péče na dotaz posl. inž. Junga a druhů o znemožnění činnosti nemocenské pokladny pro soukromé úředníky.

Odpověď min. financí na dotaz posl. dr. Körmendy-Ékesa o zkrácení obyvatelstva v okresu Bodrožského Meziříčí při výměně peněz.

Odpověď min. zahraničních věcí na dotaz posl. Hillebranda a druhů, že saský pohraniční úředník zabil Karla Viléma Voita z Rossbachu.

Odpověď min. vnitra na dotaz posl. Roudnického a soudr. o stranickém počínání četnického strážmistra Romana Nyče v Ostroměři.

Odpověď min. financí na dotaz posl. dr. Keibla, Krause a druhů o jeho odpovědi

ze dne 15. prosince 1921 (tisk 3322/XLI) na interpelaci (tisk 3158/XXVI) o činnosti t. zv. revisních komisí.

Odpověď min. financí na dotaz posl. Krause o stanovení krátké lhůty k podání posudků k návrhům zákonů nebo prováděcích nařízení.

Odpověď min. vnitra na dotaz posl. Patzela a druhů o užívání jazyka na odvodních vyhláškách.

Odpověď min. zemědělství a vnitra na dotaz posl. Bergmana, Maska, Zavřela a druhů o předložení osnovy zákona, kterým by se odstranily křivdy starousedlíkům způsobené zákonem ze dne 17. července 1919, čís. 421 Sb. z. a n.

Odpověď min. financí na dotaz posl. dr. Keibla a druhů ohledně používání vyzvědačů a provokatérů v celní službě okr. finančním ředitelstvím v Liberci.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Toužila o propůjčení školní tělocvičny v budově vinohradské reálky "Na Smetance".

Odpověď vlády na dotaz posl. Sedláčka, Kopřivy, Kaderky a soudr. o stranickém přidělování půdy z velkostatku Uhersko-brodského.

Odpověď vlády na dotaz posl. Sedláčka a soudr. o zmatečném přihlašovacím řízení zabrané půdy v Mor. Žižkově.

Odpověď min. železnic na dotaz posl. Adámka a soudr. o smrti vojína B. Krulíka při jízdě drahou, zaviněné nedostatkem bezpečnostních opatření.

Odpověď min. železnic na dotaz posl. Rýpara a druhů v zájmu urychleného šetření o náhradě škody způsobené rolníku Josefu Kremrovi v Mokrých Lazcích požárem ovsa.

Odpověď min. železnic na dotaz posl. Sopku v záležitosti Košicko-Bohumínskej dráhy, dotyčne osobníctva.

Odpověď min. s plnou mocou pre správu Slovenska na dotaz posl. dr. Körmendy-Ékesa vo veci neodôvodneného prenásledovania Michala Petera, ref. duchovného v Sečovciach.

Odpověď min. železnic na dotaz posl. Blažka o prodloužení dělnického vlaku čís. 429 do stanice Vraňany.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Janalíka a soudr. o útisku svobody svědomí katolických dítek školních v Beneticích.

Odpověď min. nár. obrany na dotaz posl. Adámka a soudr. o porušování nedělního klidu v čs. vojsku.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Fr. Navrátila a druhů o pronásledování katolických dětí místními učiteli v Chudobíně.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Sedláčka a soudr. o tělesném potrestání dítek školních učitelkou Polákovou v Podivíně.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Bezděka a soudr. o sesměsňování katolické církve učitelem Jos. Divišem a učitelkou Ludmilou Semotánovou v Nutěnicích.

Odpověď min. spravedlnosti na dotaz posl. dr. Bartoška o nedbalém úřadování u krajského soudu v Litoměřicích.

Odpověď min. financí na dotaz posl. Fr. Navrátila a soudr. o předložení osnovy o zařadění míst do určitých stupňů místních přídavků.

Odpověď min. spravedlnosti na dotaz posl. dr. Noska, Adámka a soudr. o vybízení k činům v zákoně zapovězeným se strany duchovního československé církve v Novém Městě n./M.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. dr. Mazance, Sedláčka a soudr. o nedostatečném censurování knih, zařazených ve školních knihovnách žákovských.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Rýpara a druhů o zneužití školních dětí k politickým cílům.

Odpověď min. nár. obrany na dotaz posl. dr. Noska a soudr. o časově nevhodném povolávání záložníků ze stavu zemědělského k vojenským cvičením.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Sedláčka, Bezděka a soudr. o nesprávném postupu okresního školního výboru v Uh. Hradišti a zemské školní rady při přeložení industriální učitelky Barbory Bedrosové v Otrokovicích na trvalý odpočinek.

Odpověď min. nár. obrany na dotaz posl. Myslivce v pensijní záležitosti Václava Mladějovského.

Odpověď min. železnic na dotaz posl. Körmendy-Ékesa, pre nezakonité pensionovania pokiaľ se týče prepustenia Andreja Fenyvesyho a súdruhov, bývalých zamestnancov uhorských státných dráh.

Odpověď ministra železnic na dotaz posl. dr. Körmendy-Ékesa vo veci prepustenia zo služby Pavla Jósvayho, vyhybkára v Jasove.

Odpověď min. železnic na dotaz posl. Fr. Navrátila a soudr. o poměrech na nádraží v Horce u Olomouce.

Odpověď min. financí na dotaz posl. Blatné, dr. Czecha, Hackenberga, Schustera a druhů, aby se vyplácelo čtvrtletní úmrtné také pozůstalým po ženských zaměstnancích tabákové režie.

Odpověď min. nár. obrany na dotaz posl. V. Marka a druhů o cvičeních ručními granáty a o náhradě obětí úrazu při takových cvičeních.

Odpověď min. veř. zdravotnictví a těles. výchovy na dotaz posl. Karpíškové o vypovídání žen zaměstnaných v léčebném ústavě v Kroměříži z důvodu, že se provdaly.

Odpověď min. vnitra a zemědělství na dotaz posl. Koska o poskytnutí podpory občanům, poškozeným průtrží mračen v okresech Jilemnice a Nová Paka v dubnu t. r.

Odpověď min. financí na dotaz posl. Adámka o vyřizování odvolání proti vysokým berním předpisům berní správou ve Vysokém Mýtě.

Odpověď min. pošt a telegrafů na dotaz posl. Kaderky o neoprávněném vybírání poštovného poštovním úřadem.

Odpověď min. spravedlnosti na dotaz posl. Ant. Nováka o stranickém postupu okr. soudce Kozielka ve Štokách.

Odpověď min. zemědělství a min. s plnou mocí pro správu Slovenska na dotaz posl. Krejčího ohledně hromadného stěhování zemědělského dělnictva do zemplínské župy.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. dr. Lelleyho ve věci pensí učitelů.

Odpověď min. železnic na dotaz posl. inž. Junga a druhů o protiprávném přeložení úředníka na dočasnou dovolenou.

Odpověď min. železnic na dotaz posl. Schweichharta a druhů o zřízení osobní zastávky v Horní Kamenici (okres českokamenický).

Odpověď min. železnic na dotaz posl. inž. Junga a druhů o bezúčelném exponování průvodčích vlaků z Hrušovan-Šanova.

Odpověď min. železnic na dotaz posl. inž. Junga a druhů o propuštění ženských zaměstnanců ve stanici Ústí nad Labem.

Odpověď min. železnic na dotaz posl. inž. Junga a druhů o neodůvodněném propuštění kancelářské pomocnice Anežky Schmakové.

Odpověď min. železnic na dotaz posl. inž. Junga a druhů o bezdůvodném propuštění železničního zaměstnance v Louce-Horním Litvínově.

Odpověď min. soc. péče na dotaz posl. Schälzkyho a druhů o těžkých podmínkách, jež se ukládají okresním komisím pro péči o mládež při poskytování subvence.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Práška, dr. Bartoška a spol. ve věci zřizování míst katechetských církve československé.

Odpověď min. soc. péče na dotaz posl. Al. Kříže o provádění zákona o stavebním ruchu.

Odpověď min. veř. prací na dotaz posl. Schweichharta a Čermaka o stavu labského mostu mezi Děčínem a Podmokly.

Odpověď min. financí na dotaz posl. dr. Matouška o způsobu vyměřování daní.

Odpověď min. vnitra na dotaz posl. Fr. Navrátila a druhů o nouzové akci pro pohořelé v Labuticích, okres Litovel.

Odpověď min. spravedlnosti na dotaz posl. Sedláčka a druhů ohledně bezdůvodného odepření dovolené vrchnímu kancelářskému oficiálu K. Letochovi v Břeclavě k vykonávání povinností, spojených s jeho členstvím v obecním výboru.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. dr. Luschky o přeměně tkalcovských cvičných dílen v Benešově ve Slezsku.

Odpověď min. financí na dotaz posl. Roudnického a druhů o úmyslném porušování příkazů ředitelem berního úřadu Piknou na Vinohradech.

Odpověď vlády na dotaz posl. dr. Schollicha a druhů o zabavení 2 stočků.

Odpověď min. financí společně s min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. dr. Mazance a soudr. o výši nájemného z budovy býv. kláštera v Sedlci.

Odpověď min. nár. obrany na dotaz posl. Dietla o požáru v Kunžvartu.

Odpověď min. spravedlnosti na dotaz posl. dr. Baerana a druhů o konfiskační praxi.

Odpověď min. financí na dotaz posl. Böhra a druhů o přehmatu fin. strážníka v Rosenheinu v okresu šluknovském proti něm. pohraničním obyvatelům šluknovským a rosenheinským.

Odpověď min. vnitra na dotaz posl. dr. Lodgmana a druhů o potrestání Karla Röslera.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Janalíka a soudr. o trestání školních dětí ve Svatoslavi pro účast na bohoslužbách dne 25. března 1922.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Rýpara a druhů ve věci úpravy školství v Nosislavi u Brna.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Rýpara a soudr. v záležitosti vyplacení remunerace za vyučování náboženství u Náměšti n./Orl. na Moravě.

Odpověď min. vnitra a správce ministerstva pro zásobování lidu na dotaz posl. Adámka a druhů o postupu úředníka okr. správy politické ve Dvoře Králové n./L. jako přednosty okresního obilního úřadu.

Odpověď min. vnitra na dotaz posl. Laube ve věci vysokého výměru zemské dávky z přírůstku hodnoty nemovitostí Josefu Havránkovi z Hleďsebí u Mělníka a zamítnutí rekursu proti tomuto výměru.

Odpověď vlády na dotaz posl. Bergmana, Maska, Zavřela a druhů o svobodné úpravě pachtovného z polních hospodářství a zemědělských pozemků.

Odpověď vlády na dotaz posl. dr. Petersilky o požární katastrofě v Kunžvartě.

Odpověď min. veř. zdravotnictví a tělesné výchovy na dotaz posl. Patzela o přeložení jáchymovského radiového ústavu.

Odpověď min. nár. obrany na dotaz posl. inž. Junga a druhů, jak vojenští lékaři lehkomyslně nakládali s vojákem.

Odpověď min. vnitra a min. financí na dotaz posl. Koška a druhů o poskytnutí nouzové podpory obcím na Mělnicku, postiženým dne 2. srpna t. r. krupobitím a větrnou smrští.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Křemena, Chlebounové, Vraného a dr. Srdínka o kritických poměrech mezi občanstvem římsko-katolického a československého vyznání v obci Chotovinách a okolí na Táborsku.

Odpověď min. školstva a nár. osvety na dotaz posl. Krejčího ohľadom kulturného vzdelania na Slovensku.

Odpověď správce ministerstva pro zásobování lidu a min. spravedlnosti na dotaz posl. dr. Mazance, Adámka a soudr. o bursovních obchodech obilím, prováděných Státním ústavem obilním.

Odpověď min. pro zásobování lidu na dotaz posl. Fr. Navrátila, Kaderky a soudr. o bezprávném zadržování peněz okr. obilním ústavem ve Šternberku rolníkům ve Štarnově za dodané obilí.

Odpověď min. vnitra na dotaz posl. Adámka a soudr. o poskytnutí podpory občanům ve Výprachticích, Bystrci, Čermné a Vesměřovicích, postiženým dne 30. dubna t. r. průtrží mračen.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Modráčka, Hudce a spol. ohledně jmenování zástupců občanstva do českého školního výboru v Klatovech.

Odpověď min. školství a nár. osvěty na dotaz posl. Adámka a soudr. o falešném oznámení výstupu Aloise Šmejkala z církve římsko-katolické okr. správě politické v Něm. Brodě.

Předseda: Jednací zápisy o 146. až 158. schůzi byly ve sněmovní kanceláři po 48 hodin vyloženy, a poněvadž nebyly proti nim podány písemné námitky, jsou schváleny podle §u 73 jedn. řádu a byly podle téhož paragrafu vytištěny.

Počátkem dnešní schůze byla tiskem rozdána a vedle toho také poštou rozeslána usnesení, zprávy atd. Žádám o jich sdělení.

Zástupce sněm. tajemníka Nebuška (čte):

Tisk 3802. Usnesení senátu o vládním návrhu zákona (tisk sen. 1279) o upotřebení části správních přebytků hromadných sirotčích pokladen (tisk sen. 1345).

Tisk 3803. Usnesení senátu o návrhu sen. Donáta, Šáblíka, Horáčka, dr. Franty, dr. Fáčka, Pánka, dr. Veselého, Zavorala, Jílka, Šabavy a spol. na vydání zákona, jímž se stanoví výhody v plnění branné povinnosti (tisk sen. 1431).

Předseda: Žádám o sdělení tiskem rozeslaných a rozdaných zpráv, interpelací atd.

Zástupce sněm. tajemníka Nebuška (čte):

Dne 18. července 1922 bylo postou tiskem rozesláno:

Tisk 3771. Zpráva I. výboru rozpočtového, II. výboru zahraničního k usnesení senátu (tisk 3597) o vládním návrhu zákona (tisk sen. 1291 a 1335) o úpravě osvobození osob exteritoriálních od státních a jiných veřejných daní a dávek.

Tisk 3610. Sbírka interpelací:

I. posl. Bergmana, Maska a druhů vládě o pozemkové reformě na poděbradském panství,

II. posl. dr. Raddy a druhů ministrovi vnitra a ministrovi financí o nezákonitém postupu při vydávání cestovních pasů,

III. posl. dr. Lodgmana a druhů předsedovi vlády o nařízení vlády republiky Československé ze dne 30. května 1922 o soupisu právních nároků a závazků československých státních příslušníků vůči anglickým, pokud vznikly před 28. říjnem 1918,

IV. posl. dr. Schollicha a druhů ministrovi školství a národní osvěty o zřízení české školy v obci Bystřici ve Slezsku,

V. posl. dr. Schollicha a spol. vládě o lehkovážném postupu okresních politických správ,

VI. posl. dr. Schollicha a druhů ministrovi spravedlnosti o zabavení novojičínského časopisu "Deutsche Volkszeitung".

VII. posl. dr. Lodgmana a druhů ministrům spravedlnosti a vnitra o vyhlášení boykotu Svazem českých textilních obchodníků německým varnsdorfským firmám,

VIII. posl. dr. Lodgmana a druhů ministrovi vnitra o uličních tabulkách v Teplici-Šanově,

IX. posl. dr. Brunara, dr. Schollicha a druhů ministrovi spravedlnosti, jak se chová opavské státní zastupitelství,

X. posl. dr. Lodgmana a druhů ministrovi vnitra o samovolném odstranění uličních tabulek v Trutnově správcem tamější okresní politické správy,


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP