Příloha A.

Cla při dovozu do Rakouska.

Číslo

Pojmenování

Clo

rakouského

 

ve zlatých

celního

 

korunách

sazebníku

   
   

za 100 kg

 

IV. Cukr, umělá sladidla.

 

19

Cukr jiného druhu:

 
 

a) cukr škrobový (hroznový, glykosa, dextrosa).....

32-

   

clo za

 

b) cukr barvivý (cukrový a pivní kulér)........

100 kg cukru

   

řepového a

   

třtinového

   

čís. 18b

 

c) cukr ovocný (levulosa), maltosa, cukr mléčný a pod....

12-

 

VI. Obilí, slad, luštěniny, mouka a mlýnské výrobky, rýže.

 

25

Ječmen...................

6plus

   

přirážkové

   

clo

26

Oves.................,...

3-

   

Přirážka

29

Slad, nepražený................,

2.- ke clu

   

za 133 kg

   

ječmene

 

VII. Ovoce, zelenina, semena, rostliny a části rostlin.

 

ex 35

Ovoce, výslovně nejmenované, čerstvé:

 
 

ex a) jemné ovoce stolní

 
 

1. jahody

 
 

lesní.................

5-

 

jiné.................

10-

 

2. maliny................

5-

 

ex b) jiné:

 
 

brusinky................

2

ex 36

Ovoce, upravené

 
 

ex b) jiné ovoce, sušené atd.:

 
 

ex 1. Ovocná břečka (pulpa), ovocná dřeň a rmut,

6-

 

vyjma ovocnou břečku, dřeň a rmut ze švestek

 

ex 39

Zelenina, výslovně nejmenovaná a jiné kuchyňské rostliny,

 
 

čerstvé:

 
 

ex a) jemná zelenina stolní:

 
 

okurky.................

5.-

 

hlávkový salát...............

4.-

 

brukev (kedlubny).............

5-

 

křen.

2.-

 

hřiby (s výjimkou champignonů)........

5-

 

karotka.

 
 

ex b) jiná:

 
 

1. zemáky vyjma rané zemáky.

2.-

 

2. řepa cukrovka.......

2.-

 

ex 4. všechna ostatní:

 
 

kapusta.

2.-

 

tuřín..........

2.-

 

mrkev

2.-

 

petržel

2.-

 

celer.

2.-

 

zelenina, do polévky.

2.-

 

zelí..............

 

ex 40

Všechny druhy zeleniny atd.:

 
 

ex c) jiné:

 
 

okurky naložené ve slané vodě nebo v octě

 
 

a) v sudech o hrubě váze nad 500 kg.......

Přirážka 2.40 ke clu za 130 kg okurek

 

b) Ostatní................

Přirážka

   

540 ke clu

   

za 130 kg

   

okurek

 

Poznámka: Přísada kopru nevylučuje proclívání podle

 
 

tohoto čísla.

 

42

Semeno jetelové.................

4-

43

Semena travní..................

4-

ex 44

Semena, výslovně nejmenovaná:

 
 

semeno bukové.................

8.50

 

Z poznámky k čís. 44:

 
 

semeno cukrovkové.............

beze cla

ex 46

Okrasné květiny (také ratolesti s ozdobnými plody), uřezané, nesvázané nebo svázané, též na drátě:

 
 

c) barvené, napuštěné nebo, aby byly trvanlivé, jinak upravené...................

34.-

ex 47

Okrasné listoví, traviny, ratolesti (bez ozdobných plodů a květů),

 
 

uřezané, nesvázané neb svázané, též na drátě

 
 

c) barvené, napuštěné nebo, aby byly trvanlivé, jinak upravené.................

34.-

ex 48

Živoucí rostliny:

 
 

ex b) jiné:

 
 

3. stromy a keře vyjma lesní rostliny......

12-

49

Kořen čekankový, sušený (nepražený), též nakrájený...

1.-

50

Chmel, chmelová moučka..............

beze cla

 

IX. Jiná zvířata.

 

ex 58

Veškerá drůbež (vyjma zvěř pernatou):

 
 

ex a) živá:

 
 

husy................

8-

 

X. živočišné suroviny.

 

ex 68

a) peří v balení o váze

 
 

1. 80 kg nebo více:

 
 

a) surové nebo ručně drané.........

beze cla

 

b) strojem zpracované:

 
 

aa) peří slepičí a krocani s jiným peřím nesmíšené..

60-

 

bb) ostatní...............

70-

 

2. pod 80 kg.................

100-

 

XI. Tuky a oleje.

 

ex 79

a) Kyselina stearová...............

12-

ex 80

a) Kyselina olejová (elain).............

6-

81

Degras...................

beze cla

ex 83

Technické mastné oleje, bezprostředně jako jedlé oleje neupotřebitelné:

 
 

a) řepkový olej

 
 

1. surový...............

beze cla

 

2. čištěný................

5-

 

XII. Nápoje.

 

85

Pivo:

 
 

a) v sudech................

14-

 

b) v lahvích nebo džbánech............

30-

ex 87

Víno a mošt; medovina:

 
 

ex a) v sudech:

 
 

ovocné víno a ovocný mošt z jiného ovoce než jablek a hrušek.................

30-

 

Z poznámek:

 
 

2. ovocné víno a ovocný mošt z jablek a hrušek:

 
 

a) v sudech.............

12-

 

b) v lahvích.............

24-

ex 89

Šťávy z plodů, ovoce a bobulí, nezahuštěné, neslazené

 
 

a) v sudech:

 
 

2. ostatní...............

12-

ex 91

Minerální vody:

 
 

a) léčivé vody přírodní..............

1.40

 

ex b) stolní vody přírodní a umělé:

 
 

přírodní...............

1.40

 

XIII. Potraviny.

 

ex 96

Maso:

 
 

ex c) upravené (sušené, v láku, uzené, též vařené)

 
 

šunka, uzená pečínka; vepřová svíčková, paprikovaná

75-

ex 97

Masité droby:

 
 

ex a) obyčejné a ex b) jemné:

 
 

1. párky, frankfurtské, uzenice, konsumní salámy, cigárka, různé játrové salámy (vyjma salámy z drůbežích jater), jelita, tlačenky, moravské klobásy, taliány.................

60.-

 

2. různě pojmenované vařené droby převážně z hovězího masa; jazykový salám; gothajský salám...

 
 

3. vepřová svíčková; masité droby všeho druhu z drůbežích jater; hrubě sekaný šunkový salám; studentský salám; svíčková zavinutá; šunkový závin; lososový salám..............

150.-

ex 98

Sýry:

 
 

ex a) jemné sýry stolní a krabicové a

 
 

ex b) ostatní:

 
 

1. tvaroh.............,..

4.-

 

2. tvarůžky a brynza............

15.-

 

3. měkké sýry po způsobu romaduru ve formě hranolkově (jako harrachovský, fürstenberský a pod.), jakož i obyčejné sýry cihelkové (jako švarcenberský a pod.)................

20-

 

4. jiné měkké sýry............

30-

ex 101

Pražený slad (karamelový, barvivý) pro pivovary ku výrobě piv

Přirážka 2.- ke clu

 

na dovolovací list................

za 100 kg

   

sladu saz. čís. 29

ex 107

Potraviny zvláště nejmenované a všechny neprodyšně uzavřené

 
 

poživatiny pokud nepodléhají vyšší sazbě:

 
 

ex f) bonbony a cukroví:

 
 

hmota marcipánová.............

120.-

 

výrobky z marcipánu............

150-

 

ex g) jiné:

 
 

konservy šunkové v plechových krabicích.....

105-

 

XIV. Uhlí, rudy a zeminy.

 

ex 110

ex b) jiné zeminy a látky nerostné, výslovně nejmenované,

 
 

přírodní, pálené, mleté nebo plavené:

 
 

trenčiansko-teplické a piešťanské bahna léčivé...

beze cla

 

Z poznámky k pol. 110 a/2

 
 

kaolin pro keramické továrny...........

beze cla

 

XV. Barviva a třísliva.

 

ex 111

Kůry dubové..................

beze cla

 

XVI. Klovatiny a pryskyřice.

 

116

Smůla bednářská, pivovarská, kartáčnická a provaznická...

35-

 

XVIII. Bavlna, příze a zboží z ní atd.

 

132

Bavlněná vata mimo vatu k léčebným účelům, niti upravené

 
 

k čištění strojů atd.:

 
 

a) bílené a tuku zbavené.............

40-

 

b) ostatní.................

12-

138

Bavlněná příze vikuňová a odpadková

 
 

a) surová:

 
 

1. až do čís. 10 metricky............

15-

 

2. přes čís. 10 metricky.............

20-

 

b) bílená nebo barvená:

 
 

1. až do čís. 10 metricky...........

25-

 

2. přes čís. 10 metricky............

30-

 

Poznámka: Do tohoto čísla spadá všechna odpadková

 
 

bavlněná příze, na způsob mykané předená, též s příměskem vlny až do 8% váhy příze.

 
 

Bavlněné zboží:

 

140

Tkaniny z příze čís. 21 a nižšího, čítající ve čtverci o straně 5 mm 38 nebo méně nití:

 
 

a) nevzorkované:

 
 

1. surové.................

95-

 

2. bílené nebo mercerované.........

125-

 

3. barvené..............

150-

 

4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až

 
 

čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku.

213-

 

5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti nebo více barvách pestře tkané.......

 
 

b) vzorkované:

 
 

1. surové...............

120-

 

2. bílené nebo mercerované.........

155-

 

3. barvené.................

180-

 

4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až

 
 

čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku.

235-

 

5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti nebo více barvách pestře tkané.......

240-

141 A

Tkaniny z příze přes číslo 21 až do čísla 29 včetně, čítající ve čtverci o straně 5 mm 38 nebo méně nití:

 
 

a) nevzorkované:

 
 

1. surové.................

135-

 

2. bílené nebo mercerované..........

165-

 

3. barvené.................

205-

 

4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku...

255-

 

5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti nebo více barvách pestře tkané.......

300-

 

b) vzorkované:

 
 

1. surové................

160-

 

2. bílené nebo mercerované...........

200-

 

3. barvené.................

240-

 

4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až

 
 

čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku

290-

 

5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech

 
 

barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti

 
 

nebo více barvách pestře tkané.........

300-

141 B

Tkaniny z příze přes číslo 29 až do čísla 50 včetně, čítající ve čtverci o straně 5 mm 38 nebo méně nití:

 
 

a) nevzorkované:

 
 

1. surové.................

180-

 

2. bílené nebo mercerovaně..........

220-

 

3. barvené............... -

265-

 

4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku

340-

 

5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti nebo více barvách pestře tkané........

350-

 

b) vzorkované:

 
 

1. surové................

215-

 

2. bílené nebo mercerované..........

265-

 

3. barvené................

305-

 

4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku..

380-

 

5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti nebo více barvách pestře tkané........

390-

142

Tkaniny z příze čís. 50 a nižšího, čítající ve čtverci o straně 5 mm více než 38 nití:

 


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP