Středa 13. února 1946

Podpredseda Cvinček (zvoní): Ke slovu nie je nikto prihlásený, rozprava odpadá.

Pristúpime preto k hlasovaniu.

Pán zpravodajca navrhuje menom imunitného výboru, aby Dočasné Národné shromaždenie svolilo k trestnému stíhaniu posl. dr inž. Zaťku.

Kto s týmto návrhom pána zpravodajcu súhlasí, nech zdvihne ruku! (Deje sa.)

To je väčšina. Tým Dočasné Národné shromaždenie usnieslo sa svoliť k trestnému stíhaniu posl. dr inž. Zaťku.

Tým je vybavený 4. odstavec poriadku.

Prerušujem prejednávanie poriadku tejto schôdze.

*

Sdělení předsednictva.

Stanoveny lhůty výborům.

Výboru ústavně-právnímu pro vládní návrh zákona (tisk 160) o nové úpravě stálých seznamů voličských

a výboru rozpočtovému pro vládní návrh zákona (tisk 102) o nové úpravě československého práva v oboru nepřímých daní a státních finančních monopolů

stanovilo PNS na návrh místopředsedy Cvinčka hlasováním k podání zprávy lhůty do 19. února 1946 do 12. hodiny polední.

Dovolenou

podle § 2, odst. 4 jedn. řádu obdržel na dnešní schůzi posl. Nermuť.

Posl. Polákovi, jenž při havarii auta utrpěl těžké zranění, udělila sněmovna na návrh místopředsedy Cvinčka hlasováním dvouměsíční dovolenou.

Rozdaný tisk

mezi schůzí:

Zpráva výboru soc.-politického a rozpočtového o vládním návrhu zákona (tisk 147) o drahotním přídavku poživatelů státních odpočivných (zaopatřovacích) platů a o úpravě některých jejich právních poměrů (tisk 169).

*

Podpredseda Cvinček sdelil, že se predsedníctvo usnieslo, aby sa budúca schôdza konala vo štvrtok dňa 14. februára 1946 o 14. hodine

s poriadkom:

1. Nevyriadený odstavec dnešného poriadku.

2. Zpráva výboru ústavne-právneho o vládnom návrhu zákona (tlač 126) o niektorých opatreniach vo vedení soznamov súdnych znalcov, vnútených správcov, správcov konkurznej podstaty a vyrovnacích správcov (tlač 150).

3. Zpráva výboru branného k vládnemu návrhu zákona (tlač 109), ktorým sa vymedzuje pojem "československého partyzána" (tlač 155).

4. Zriadenie parlamentnej úspornej a kontrolnej komisie podľa § 22 jedn. poriadku o 18 členoch pre zjednodušenie štátnej administratívy a jej voľba.

5. Zpráva výboru soc.-politického a rozpočtového o vládnom návrhu zákona (tlač 147) o drahotnom prídavku poživateľov štátnych odpočivných (zaopatrovacích) platov a o úprave niektorých ich právnych pomerov (tlač 169).

(Konec schůze v 19 hod. 45 minut.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP