Středa 19. prosince 1973

Předseda ČNR Evžen Erban: Děkuji soudruhu místopředsedovi vlády ing. Rázlovi. Dávám slovo místopředsedovi ČNR a předsedovi návrhové komise Věroslavu Jedličkovi.

Místopředseda ČNR Věroslav Jedlička: Vážené soudružky a soudruzi poslanci, dovolte, abych byl stručný. Návrhová komise, která vámi byla zvolena a jejímž hlavním úkolem bylo porovnání návrhů a námětů obsažených v rozpravě s předloženým návrhem na usnesení, se shodla v tom, že jednáním jsme splnili cíle, které jsme si při rozhodování o zařazení této problematiky stanovili.  

V návaznosti na slova, jež místopředseda vlády ing. Rázl vyslovil v závěrečném slově, oceňujeme ujištění vlády ČSR, že všechny náměty, které byly vysloveny v rozpravě, budou rozpracovány a vláda jich využije ve své práci.

Návrhová komise posoudila všechny náměty a návrhy, jež v bohaté diskusi odezněly, a shodla se na tom, že doporučení uvedená v předloženém návrhu usnesení jsou v souladu s tím, co bylo řečeno v rozpravě.

Rád bych při této příležitosti vyslovil přesvědčení, že úsilí Komunistické strany Československa a vlády České socialistické republiky zaměřené na řešení všech otázek, o nichž zde bylo hovořeno, v těsné spolupráci s národními výbory všech stupňů, se všemi hospodářskými organizacemi a jejich vedoucími pracovníky, za plného využití aktivity a iniciativy všech občanů na realizaci úkolů zakotvených ve volebních programech Národní fronty a za účinné pomoci všech orgánů České národní rady a hlavně nás poslanců, přinese další žádoucí výsledky.

Soudružky a soudruzi, jsem přesvědčen, že předložený návrh na usnesení je v souladu s tím, o čem pojednávala zpráva vlády ČSR, zpravodajská zpráva a co bylo uvedeno v rozpravě.

Proto doporučuji, aby návrh na usnesení byl přijat tak, jak vám byl předložen.

Předseda ČNR Evžen Erban: Děkuji soudruhu zpravodajovi za jeho zprávu a odůvodnění návrhu usnesení.

Jsou připomínky nebo námitky k návrhu usnesení? /Nebyly./ Můžeme přistoupit k hlasování, a to o celém návrhu usnesení najednou tak, jak vám byl předložen.

Jsou nějaké námitky k tomuto způsobu hlasování? /Nebyly./

Kdo tedy souhlasí s předloženým návrhem usnesení ke zprávě o jednání výborů ČNR o tvorbě a ochraně životního prostředí v České socialistické republice? /Hlasuje se./  

Je někdo proti? /Nikdo./

Zdržel se někdo hlasování? /Nikdo./

Děkuji. Tím Česká národní rada projednala sedmý bod denního pořadu.

Posledním bodem je

VIII

Zpráva předsedy České národní rady o činnosti předsednictva České národní rady za dobu od 18. října do 18. prosince 1973

Tato zpráva vám byla, soudružky a soudruzi poslanci, jako obvykle rozdána.

Má někdo k předložené písemné zprávě připomínky nebo dotazy? /Nikdo./

Protože předložená písemná zpráva neobsahuje nic, o čem jednací řád přikazuje hlasování, bere Česká národní rada tuto zprávu o činnosti předsednictva České národní rady na vědomí.

Tím jsme projednali pořad 10. schůze České národní rady.

Závěrem mi, vážené soudružky poslankyně a vážení soudruzi poslanci, dovolte, abych vám popřál příjemné prožití nadcházejících svátků a do nového roku mnoho štěstí a úspěchů ve veřejném a osobním život. Těším se na další úspěšnou spolupráci v naší národní radě.

Končím schůzi.

/Jednání skončeno ve 13.58 hodin./

 


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP