Pátek 24. ledna 1992

To je toto sdělení.

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Toť vše. Je to návrh váš a pana poslance Maryta? /Ano./ Vzhledem k tomu, že je tu i návrh, který jsem přednesl já, který spočíval v tom, že sněmovna vezme na vědomí - navrhuji, abychom hlasovali výhradně ve znění vámi předneseného návrhu. Přeje si sněmovna hlasovat podle jednotlivých částí tohoto návrhu?

Kdo je pro to, abychom hlasovali po částech o předneseném návrhu, ať zvedne ruku? 69 Děkuji.

Kdo je proti? 15

Kdo se zdržel hlasování? 19

Návrh byl přijat. Hlasovat se bude podle částí. Části jsou v předneseném návrhu dvě, označené římskými body. Pak jsou v rámci těch částí odstavce označené písmeny. Nejsem si jist, zda jsme se shodli na tom, že budeme hlasovat podle jednotlivých odstavců označených písmeny nebo jenom o dvou částech, které obsahuje návrh pana poslance Sojky. Rozumí někdo tomuto našemu hlasování jako hlasování o dvou částech tohoto usnesení nebo jako hlasování o jednotlivých písmenech? Prosím, pan poslanec Fejfar.

Poslanec Tomáš Fejfar: Představuji si, že budeme hlasovat o každém bodu, nikoli o částech.

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Jsou nějaké námitky o nějakém takovém způsobu hlasování, abychom takto vyložili právě provedené rozhodnutí? Pokud nikoli, prosím pana poslance Sojku, aby přednesl prvou část písmeno a).

Poslanec Tomáš Sojka: Beru na vědomí informaci ministra financí ČR Karla Špačka o předběžných výsledcích rozpočtového hospodaření za rok 1991.

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Kdo je pro tuto část usnesení, nechť zvedne ruku? 112 Děkuji.

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh byl přijat. Prosím přečtení další části.

Poslanec Tomáš Sojka: b) informaci ministra pro hospodářskou politiku a rozvoj Karla Dyby o předběžných výsledcích národního hospodářství v roce 1991.

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Kdo je pro tuto část usnesení, nechť zvedne ruku? 114

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh byl přijat. Prosím o další část.

Poslanec Tomáš Sojka: II. Žádá vládu ČR, aby na schůzi ČNR v dubnu 1992 předložila a) podrobnou zprávu o vývoji národního hospodářství v roce 1991 s rozborem míry vlivu zahraničního obchodu na pokles jeho výkonnosti, zhodnocení rozvoje soukromého sektoru v jednotlivých odvětvích národního hospodářství, vývoj počtu pracovních příležitostí v roce 1991 v jednotlivých odvětvích národního hospodářství a zhodnocení postupu transformace české ekonomiky, včetně rozboru sociálních dopadů na jednotlivé sociální skupiny obyvatelstva.

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Kdo je pro tuto část usnesení, nechť zvedne ruku? 92

Kdo je proti? 14

Tento návrh byl přijat. Prosím o další část usnesení.

Poslanec Tomáš Sojka: b) souhrn opatření vlády ČR k obnovení dynamiky národního hospodářství a k zajištění rovnováhy rozpočtu na rok 1992.

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Kdo je pro tuto část usnesení, nechť zvedne ruku? 39

Kdo je proti? 43 Děkuji.

Tento návrh zjevně nebyl přijat. Prosím o další část návrhu usnesení.

Poslanec Tomáš Sojka: c) aby při finančním vypořádání mezi federací a republikami za rok 1991 důsledně vycházela z principu poměrného podílu počtu obyvatel obou republik.

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Kdo je pro tuto část usnesení, nechť zvedne ruku? 92

Kdo je proti? 10

Kdo se zdržel hlasování? 16

Tento návrh byl přijat.

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Navrhuji hlasovat o celém usnesení jako o celku.

Kdo je pro návrh usnesení, tak jak byl právě po částech schválen, nechť zvedne ruku? 95

Kdo je proti? 8

Kdo se zdržel hlasování. 15

Návrh byl přijat. Dámy a pánové, dovolte, abych vás informoval o tom, že tím byl vyčerpán program schůze. Před tím, než bude přerušena, věnujte mi prosím několik sekund pozornosti, s tím, že jednu informaci teď přednese paní předsedkyně, je určena ženám.

Předsedkyně ČNR Dagmar Burešová: Vážené paní poslankyně, oslovuji pouze vás, protože jenom vy jste byly osloveny dopisem, který jsme dostali s pozváním na setkání starostek ČSFR, které se uskuteční 21. a 22. února v Ostravě. Protože v tu dobu se koná plénum, je naprosto vyloučeno, aby všechny poslankyně se tohoto jednání zúčastnily.

Já bych vás ráda pozvala do Zrcadlového salónku v úterý 28. ledna ve 13.00 hodin, ale bylo mi sděleno, že v tu dobu nezasedají kluby, že by v tom případě musely některé poslankyně jenom kvůli této desetiminutové kratičké schůzce do sněmovny. Proto doporučuji, abychom se sešli příští pátek mezi polednem a dohodli se, koho budeme na tuto schůzi delegovat.

Místopředseda ČNR Jan Kalvoda: Dovolte ještě dvě stručné zprávy: především, ústavně právní výbor se sejde ihned po skončení schůze v č. 55.

Za druhé připomínám, že příští pokračování schůze bude pokračovat volbami, k nimž bylo rozdáno několik podkladů. Jde o volební řády, seznam kandidátů k volbě týkající se televize a rozhlasu, volební řád týkající se volby ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny, volební řád a seznam kandidátů týkající se volby orgánů Pozemkového fondu. Připomínám tedy, abyste si všichni vzali tyto písemnosti s sebou na schůzi, která bude pokračovat ve čtvrtek v 10.00 hodin. V 9.00 hodin se sejdou členové grémia, kteří už to vědí a v deset bude pokračovat schůze. Předsednictvo se sejde nyní ve své obvyklé místnosti. Na shledanou.





Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP