Středa 30. ledna 1991

Také Sněmovna lidu uvedenou změnu schválila.

Prosím ještě druhou část změny.

Společný zpravodaj výborů SN poslanec J. Patočka: Pokud jde o druhou část změny článku 2 - plní podle dosavadního znění § 27 zákona č. 119/1990 Sb., o soudní rehabilitaci, která již byla vyplacena, se započtou na jednorázovou náhradu podle tohoto ustanovení ve znění článku 1, bod 18 tohoto zákona.

Odstavec 2: "Odškodnění vyplácená ze stejných důvodů podle jiných předpisů se započtou na odškodnění vyplácená podle zákona č. 119/1990 Sb., o soudní rehabilitaci, ve znění tohoto zákona.

Předsedající předseda SL R. Battěk: Děkuji. Hlasují poslanci Sněmovny národů zvolení v České republice. Kdo je pro uvedenou formulační úpravu, nechť zdvihne ruku! (Padesát jeden.) Padesát jeden. Děkuji.

Kdo je proti? (Nikdo.) Nikdo.

Kdo se zdržel hlasování? (Jeden.) Jeden. Děkuji.

Sněmovna národů uvedenou formulační změnu schválila.

Táži se poslanců ve Sněmovně lidu, kdo je pro uvedenou formulační změnu, nechť hlasuje! (Hlasuje se.) (Devadesát tři.) Devadesát tři. Děkuji.

Kdo je proti? (Nikdo.) Nikdo.

Kdo se zdržel hlasování? (Jedenáct.) Jedenáct.

Obě sněmovny uvedenou formulační změnu schválily. Je to pane zpravodaji všechno? (Ano.)

Předsedající předseda SL R. Battěk: Můžeme tedy přistoupit k hlasování o návrhu zákona jako celku. Táži se poslanců Sněmovny národů zvolených v České republice, kdo je pro uvedený návrh zákona, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko! (Hlasuje se.) (Padesát šest.) Padesát šest. Děkuji.

Kdo je proti? (Jeden.) Jeden. Děkuji.

Kdo se zdržel hlasování? (Nikdo.) Nikdo. Děkuji.

Táži se poslanců Sněmovny národů zvolených ve Slovenské republice, kdo je pro uvedený návrh zákona, nechť zdvihne ruku! (Hlasuje se.) (Čtyřicet devět.) Čtyřicet devět. Děkuji.

Kdo je proti? (Nikdo.) Nikdo. Děkuji.

Kdo se zdržel hlasování? (Nikdo.) Nikdo. Děkuji.

Sněmovna národů uvedený návrh zákona schválila.

Nyní bude hlasovat Sněmovna lidu. Kdo z poslanců je pro uvedený návrh zákona? (Hlasuje se.) (Devadesát šest.) Devadesát šest. Děkuji.

Kdo je proti? (Nikdo.) Nikdo. Děkuji.

Kdo se zdržel hlasování? (Devět.) Devět. Děkuji.

Také Sněmovna lidu uvedený návrh zákona schválila.

Dovolte mi, abych konstatoval, že vzhledem k souhlasnému usnesení obou sněmoven konstatuji, Federální shromáždění České a Slovenské Federativní Republiky schválilo zákon, kterým se mění a doplňuje zákon č. 119/1990 Sb., o soudní rehabilitaci.

(Poznámka redakce: usnesení FS č. 104, SL č. 158, SN č. 160)

Než se rozejdete, sděluji ještě následující: schůze výborů sněmoven se dnes odpoledne uskuteční takto:

- výbory brané a bezpečnostní od 15.00 hodin v místnosti č. 214;

- výbory pro plán a rozpočet a výbory hospodářské se sejdou čtvrt hodiny po vyhlášení polední přestávky v místnosti č. 209.

Poslanec pan Tahy chce ještě opravit mé sdělení.

Poslanec SN M. Tahy: Tým, že sa nevyplnila moja požiadavka, aby sa pokračovalo v našom programe, budú odpoledne rokovať výbory hospodárske o mimosúdnych rehabilitáciách a pak sa stretnú s výbormi pre plán a rozpočet, aby hlasovali o spoločnej správe k transformačnému zákonu. Doporučujem, aby sa všetky výbory setkali v místnosti č. 209 o 14.30 hodín, potom výbory pre plán a rozpočet odídu do svojej miestnosti prerokovať svoje problémy.

Předsedající předseda SL R. Battěk: Ještě je zde jedna věta: výbory ústavně právní od 14.30 hodin v místnosti č. 274.

Společná schůze pokračuje zítra v jednání od 8.30 hodin. Vzhledem k možnému doplnění programu doporučuji všem poslancům, aby si přinesly tisk č. 366 - návrh vojenské doktríny.

Vyhlašuji polední přestávku a končím dnešní schůzi.

(Schůze přerušena ve 13. 45 hodin.)





Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP