PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY

Poslanecká sněmovna 1995

I. volební období

1949

Vládní návrh

kterým se předkládá Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu Smlouva mezi Českou republikou a Polskou republikou o malém pohraničním styku, podepsaná v Praze dne 17. ledna 1995.

Návrh usnesení

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky souhlasí se Smlouvou mezi Českou republikou a Polskou republikou o malém pohraničním styku, podepsanou v Praze dne

17. ledna 1995.

PŘEDKLÁDACÍ ZPRÁVA PRO PARLAMENT

Polská republika náleží mezi významné zahraničně politické priority České republiky. Tato okolnost vyjadřuje nejen zájem na dobrých sousedských vztazích, ale je rovněž výrazem skutečnosti, že oba státy mají podobnou historii a sledují shodnou orientaci směřující k efektivnímu zapojení do Evropské unie.

Po vnitropolitických změnách, které nastaly v obou státech, vyjádřily obě strany nejednou zájem na přehodnocení dosavadního smluvního systému a na sjednání takových mezinárodních smluv, které by svým obsahem reagovaly na nové reality. Předmětem diskuse jak na politické, tak i expertní úrovni, byla příprava a sjednání nové smluvní úpravy malého pohraničního styku mezi oběma státy, která by odpovídajícím způsobem umožňovala realizaci zájmů obyvatel příhraničních oblastí.

Návrh Smlouvy mezi Českou republikou a Polskou republikou o malém pohraničním styku byl připraven v rámci jednání expertů obou stran, která se uskutečnila v průběhu roku 1994.

Uvedená smluvní úprava nahradí dosud platnou, ale z obsahového hlediska již překonanou Úmluvu mezi Československou republikou a Polskou lidovou republikou o malém pohraničním styku ze dne 4. července 1959.

Účelem navrhované smlouvy je usnadnění vzájemných styků mezi obyvateli příhraničních oblastí se zřetelem k rozvoji vzájemné spolupráce a prohloubení přátelství a dobrých sousedských vztahů mezi občany obou republik.

Pásmo malého pohraničního styku zůstává zachováno, t.j. 15 km oboustranně od společných státních hranic. Občané obou států mohou k překračování státních hranic v rámci této smlouvy použít občanský průkaz, pokud tento doklad obsahuje zápis o trvalém nebo přechodném pobytu dotyčného občana v pásmu malého pohraničního styku. Občané, kteří bydlí v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany překračují státní hranice na cestovní pas. Cestovní příloha k občanskému průkazu bude vydávána dětem, které nejsou zapsány v občanském průkazu jednoho z rodičů nebo jejich jiného zákonného zástupce. Oprávněné osoby mohou překračovat státní hranice na hraničním přechodu určeném pro osobní dopravu nebo na přechodu otevřeném výlučně pro malý pohraniční styk a pobývat v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany až po dobu 7 dnů, a to bez místního omezení.

Dovoz a vývoz zboží oprávněnými osobami se řídí příslušnými ustanoveními této smlouvy a vnitrostátními předpisy smluvních stran. Druh a množství zboží, které lze dovážet a vyvážet bez povolení, cla, daní a jiných poplatků, bude upraven zvláštním ujednáním mezi celními orgány obou smluvních stran.

Ve Smlouvě jsou rovněž upraveny podmínky pro obhospodařování pozemků nacházejících se v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany a pro překračování státních hranic v naléhavých případech (např. živelní pohromy, požáry, havárie apod.).

Smlouva dále zakotvuje právo smluvních stran odepřít vstup a pobyt na svém území osobám, které považuje za nežádoucí.

Překládaná smluvní úprava se nevztahuje na občany smluvních stran, kteří bydlí v pásmu malého pohraničního styku a překračují státní hranice za účelem výkonu výdělečné činnosti na území druhé smluvní strany. Na tyto případy se vztahují vládní dohody o vzájemném zaměstnávání občanů a o zrušení vízové povinnosti.

Na provádění této smlouvy se budou podílet ministerstva vnitra a financí (Generální ředitelství cel).

Návrh Smlouvy je v souladu s českým právním řádem a obecně uznávanými zásadami mezinárodního práva, jakož i se závazky vyplývajícími z jiných mezinárodních smluv, jimiž je Česká republika vázána.

V daném případě se jedná o mezinárodní smlouvu prezidentského charakteru, která vyžaduje souhlas Parlamentu České republiky a podléhá ratifikaci prezidentem republiky. Charakter prezidentské smlouvy byl zvolen jednak s ohledem na polskou smluvní praxi a dále na ustanovení jejího článku 9, který připouští v naléhavých případech (bezprostřední ohrožení života, zdraví a majetku) překračování státních hranic záchrannými oddíly bez cestovních dokladů. Další a současně i nejpodstatnější změnou oproti stávající smluvní úpravě je skutečnost zakotvená v ustanovená článku 4, podle níž k překračování státních hranic již nebudou sloužit "pohraniční propustky", ale v podstatě postačí občanský průkaz, popřípadě další doklady uvedené v tomto článku.

V souvislosti se sjednáním předmětné smlouvy se nepředpokládá přímý dopad na státní rozpočet. Finanční náklady související s jejím prováděním budou hrazeny ze schválených finančních rozpočtů ministerstev, která se budou na jejím provádění podílet.

Smlouva byla sjednána v Praze dne 17. ledna t.r. společně se Smlouvou mezi Českou republikou a Polskou republikou o společných státních hranicích.

S ohledem na předmět sjednaných mezinárodních smluv by bylo vhodné, aby byly projednány Parlamentem České republiky společně.

Po podpisu uvedené smlouvy bylo ze strany Ministerstva vnitra ČR zjištěno, že v příloze č. 1, která tvoří její nedílnou součást, není mezi obcemi nacházejícími se v pásmu malého pohraničního styku uvedena Ostrava.

V této souvislosti byla polská strana na základě podnětu Ministerstva vnitra ze dne 27. ledna t.r. požádána nótou Ministerstva zahraničních věcí ČR ze dne 15. února t.r., aby v souladu s ustanovením článku 2 Smlouvy mezi Českou republikou a Polskou republikou o malém pohraničním styku byla do přílohy č. 1 předmětné smlouvy pod pořadovým číslem 415 zařazena též Ostrava.

Přes řadu urgencí teprve 19. července t.r. sdělila polská strana diplomatickou cestou, že s návrhem české strany souhlasí.

Dne 21. srpna t.r. obdrželo Ministerstvo vnitra další nótu ze dne 4. srpna 1995, kterou nám polská strana sdělila, že předmětná smlouva byla ratifikována prezidentem Polské republiky.

Vzhledem k tomu, že z uvedené nóty jednoznačně nevyplývalo, zda byla uvedená smlouva ratifikována včetně doplnění přílohy č. 1 o město Ostravu, či nikoliv, vedla se v předmětné věci další jednání.

Dne 13. září t.r. v rámci expertního jednání české a polské delegace na Ministerstvu financí (Generální ředitelství cel) informoval vedoucí delegace Polské republiky p. Dr. Andrzej WASIUK z Hlavního ředitelství pohraniční stráže zástupce Ministerstva vnitra ČR o tom, že předmětná smlouva byla ratifikována prezidentem Polské republiky včetně doplnění přílohy č. 1 o město Ostravu.

Tato změna byla projednána na schůzi vlády dne 4. října 1995 (usnesení č. 564).

V Praze dne října 1995

Předseda vlády :

SMLOUVA

mezi Českou republikou a Polskou republikou

o malém pohraničním styku

Česká republika a Polská republika (dále jen "smluvní strany")

- vedeny přáním usnadnit vzájemné styky mezi obyvateli pohraničních oblastí,

- usilujíce o další prohloubení přátelství mezi národy obou států,

- majíce na zřeteli rozvoj vzájemné spolupráce v příhraničních oblastech,

se dohodly takto:

Článek 1

(1) Smluvní strany se dohodly, že usnadní překračování česko - polských státních hranic občanům obou smluvních států, majících bydliště v pásmech malého pohraničního styku na zásadách stanovených touto smlouvou.

(2) Za občany mající bydliště ve smyslu odstavce 1 jsou považovány osoby přihlášené v obcích pásma malého pohraničního styku k trvalému nebo přechodnému pobytu.

Článek 2

(1) Za pásma malého pohraničního styku se podle této smlouvy považují území ležící po obou stranách společných státních hranic, každé o šíři 15 kilometrů. Přetíná-li takto stanovené pásmo malého pohraničního styku území obce, náleží do něj i zbývající část obce.

(2) Vlády obou smluvních stran mohou na základě vzájemné dohody:

1. zahrnout do pásma malého pohraničního styku některé obce ležící dále než 15 kilometrů od státních hranic, jestliže je to potřebné k rozvoji vzájemné spolupráce mezi občany obou smluvních stran,

2. vyjmout z pásma malého pohraničního styku obce uvedené v bodě 1, jestliže pominou důvody, které opodstatňují jejich zahrnutí do pásma malého pohraničního styku.

(3) Seznam obcí náležejících do území pásem malého pohraničního styku obsahuje příloha č.1. Zahrnutí nebo vyjmutí obce z pásma malého pohraničního styku v souladu s odstavcem 2 vyžaduje vzájemnou dohodu cestou výměny nót mezi vládami smluvních stran.

Článek 3

(1) Překračování společných státních hranic v rámci malého pohraničního styku probíhá na hraničních přechodech určených pro osobní dopravu a na přechodech otevřených výlučně pro malý pohraniční styk.

(2) Seznam přechodů určených výlučně pro malý pohraniční styk, jakož i rozsah jejich provozu obsahuje příloha č.2.

(3) Osoby uvedené v článku 1 odst. 2, které obhospodařují zemědělská, lesní nebo jiná hospodářství v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany, překračují státní hranice na přechodu určeném pro malý pohraniční styk, který se nachází nejblíže k těmto pozemkům.

(4) Otevření nových, uzavření existujících přechodů určených výlučně pro malý pohraniční styk, jakož i změny rozsahu jejich provozu, vyžaduje vzájemnou dohodu cestou výměny nót mezi vládami smluvních stran.

Článek 4

(1) K překračování státních hranic v rámci malého pohraničního styku, jakož i k pobytu v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany za podmínek stanovených smlouvou opravňují:

1. občanské průkazy občanů obou smluvních stran obsahující úřední zápis o trvalém, popřípadě přechodném pobytu v pásmu malého pohraničního styku,

2. cestovní pasy občanů jedné smluvní strany bydlících v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany,

3. cestovní přílohy k občanskému průkazu vydávané v souladu s vnitrostátními právními předpisy každé ze smluvních stran.

(2) Děti mohou překračovat státní hranice a pobývat v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany v doprovodu jednoho z rodičů nebo jiného zákonného zástupce, pokud jsou zapsány do jejich občanského průkazu nebo cestovního pasu v souladu s vnitrostátními právními předpisy.

(3) Děti, které nejsou zapsány do občanského průkazu jednoho z rodičů nebo jiného zákonného zástupce, mohou překračovat státní hranice a pobývat v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany na základě cestovní přílohy uvedené v odstavci 1 bod 3, kterou vydávají příslušné orgány jedné ze smluvních stran s platností do 5 let.

(4) Pokud z dokladů uvedených v odstavci 1 nevyplývá, že jejich držitel je přihlášen k pobytu v pásmu malého pohraničního styku, vyžaduje se zvláštní úřední potvrzení o přihlášení se k trvalému, popřípadě přechodnému pobytu.

(5) Příslušné orgány obou smluvních stran si vymění vzory dokladů uvedených v odstavci 1.

Článek 5

(1) Osoby uvedené v článku 1 odst. 2 mohou pobývat v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany vždy až po dobu 7 dnů.

(2) Osoby překračující státní hranice v rámci malého pohraničního styku podléhají pohraniční a celní kontrole.

(3) Osoby pobývající podle této smlouvy v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany jsou povinny dodržovat její vnitrostátní právní předpisy.

Článek 6

Touto smlouvou není dotčeno právo smluvních stran zakázat vstup na své území nebo zkrátit tam pobyt občanu druhé smluvní strany.

Článek 7

(1) Dovoz a vývoz zboží osobami, které překračují státní hranice v rámci malého pohraničního styku se řídí ustanoveními této smlouvy a vnitrostátními právními předpisy každé smluvní strany.

(2) Dovoz a vývoz zboží, které má obchodní charakter, není v rámci malého pohraničního styku dovolen.

(3) Osoby překračující státní hranice v rámci malého pohraničního styku mohou bez povolení, cla, daní a jiných poplatků dovážet a vyvážet :

1. věci k osobní potřebě a spotřebě na dobu cesty a pobytu,

2. dopravní prostředky k soukromému použití evidované na území druhé smluvní strany v souladu s vnitrostátními právními předpisy s podmínkou jejich zpětného vývozu.

(4) Předměty sloužící k výzdobě a údržbě hrobů a pomníků nacházejících se v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany je možné převážet bez povolení, cla, daní a jiných poplatků, pokud jejich povaha a množství nemá obchodní charakter.

(5) Příslušné orgány smluvních stran mohou dohodnout zvláštním Ujednáním druhy a množství zboží, které lze dovážet a vyvážet přes státní hranice v rámci malého pohraničního styku bez povolení, cla, daní a jiných poplatků.

Článek 8

(1) Osoby uvedené v článku 1 odst. 2, které obhospodařují zemědělská, lesní nebo jiná hospodářství v pásmu malého pohraničního styku druhé smluvní strany, mohou bez povolení, cla, daní a jiných poplatků přes státní hranice přepravovat na základě potvrzení o vlastnictví a rozloze těchto hospodářství :

1. zemědělské, chovatelské, včelařské, zahradnické a lesnické výrobky pocházející z těchto hospodářství, přičemž osvobození od cla, daní a jiných poplatků se týká pouze nezpracovaných výrobků nebo výrobků, které po sklizni prošly prvotním zpracováním a zůstávají nadále v surovém stavu,

2. semena, hnojiva a zboží určené k obdělávání půdy, pěstování rostlin a ošetřování zvířat,

3. tažná zvířata s nezbytnou zásobou krmiva, nářadí, zemědělskou a lesní techniku, jakož i dopravní prostředky určené k obdělávání těchto hospodářství s podmínkou jejich zpětného vývozu.

(2) Za předpokladu zpětného návratu lze v rámci malého pohraničního styku bez povolení, cla, daní a jiných poplatků převádět přes státní hranice hospodářská zvířata k pastvě, napájení nebo koupání. Tato zvířata musí být evidována a označena způsobem umožňujícím jejich identifikaci.

(3) Převádění zvířat a převážení výrobků živočišného nebo rostlinného původu přes státní hranice v rámci malého pohraničního styku se provádí v souladu s vnitrostátními právními předpisy obou smluvních stran. Může být zakázáno v případě, kdy jedna ze smluvních stran zavede omezení vyplývající z předpisů o boji s nakažlivými chorobami zvířat a rostlin.

Článek 9

(1) V naléhavých případech, jde-li o bezprostřední ohrožení života, zdraví nebo majetku, se umožňuje záchranným oddílům nebo osobám poskytujícím pomoc, jakož i osobám postiženým, překračovat státní hranice při cestě tam i zpět v kterémkoliv místě za účelem poskytnutí či přijetí pomoci.

(2) Osoby, které překročily státní hranice podle odstavce 1, musí prokázat na požádání svou totožnost příslušným orgánům druhé smluvní strany.

(3) Dopravní prostředky a záchranná zařízení včetně náhradních dílů, převážené přes státní hranice za účelem stanoveným v odstavci 1, jsou osvobozeny od cla, daní a jiných poplatků za podmínky jejich zpětného vývozu.

Článek 10

(1) Každá ze smluvních stran může dočasně pozastavit nebo omezit provádění ustanovení této smlouvy na celém nebo některých úsecích společných státních hranic vzhledem k ohrožení bezpečnosti nebo veřejného pořádku nebo z důvodu živelních pohrom nebo hygienicko - epidemiologických ohrožení.

(2) Smluvní strana hodlající pozastavit nebo obnovit provádění ustanovení této smlouvy z důvodů uvedených v odstavci 1, informuje o tom druhou smluvní stranu diplomatickou cestou, nejpozději 24 hodin před plánovaným pozastavením či obnovením.

Článek 11

Ustanovení této smlouvy se nevztahují na osoby uvedené v článku 1 odst.2, které vykonávají výdělečnou činnost na území druhé smluvní strany.

Článek 12

(1) Tato smlouva podléhá ratifikaci a vstoupí v platnost dnem výměny ratifikačních listin, která se uskuteční ve Varšavě.

(2) Dnem vstupu této smlouvy v platnost pozbude ve vztazích mezi smluvními stranami platnosti Úmluva mezi Československou republikou a Polskou lidovou republiko o pohraničním styku, podepsaná v Praze dne 4.července 1959 a Protokol k provedení Úmluvy mezi Československou republikou a Polskou lidovou republikou o pohraničním styku ze dne 4. července 1959, podepsaný ve Varšavě dne 24. května 1985.

Článek 13

Tato smlouva se sjednává na dobu neurčitou. Každá ze smluvních stran ji může vypovědět. V takovém případě pozbývá platnosti po uplynutí šesti měsíců ode dne obdržení diplomatické nóty informující o její výpovědi.

Dáno v Praze dne 17. ledna 1995 ve dvou původních vyhotoveních, každé v jazyce českém a polském, přičemž obě znění mají stejnou platnost.

Za Českou republiku Za Polskou republiku

Příloha č. 1

ke Smlouvě mezi Českou republikou

a Polskou republikou o malém pohraničním styku

Seznam

obcí nacházejících se v pásmu malého pohraničního styku

Na území České republiky :


1. Bílý Kostel nad Nisou 40. Jílové u Držkova
2. Bílý Potok41. Jiřetín nad Bukovou
3. Bulovka42. Kořenov
4. Černousy43. Loužnice
5. Dětřichov44. Lučany nad Nisou
6. Dolní Řasnice45. Nová Ves nad Nisou
7. Frýdlant46. Pěnčín
8. Chrastava47. Plavy
9. Habartice48. Radčice
10. Hejnice49. Smržovka
11. Heřmanice50. Tanvald
12. Horní Řasnice51. Velké Hamry
13. Hrádek nad Nisou52. Vlastiboř
14. Chotyně53. Zásada
15. Jindřichovice pod Smrkem54. Zlatá Olešnice
16. Krásný Les55. Benecko
17. Kryštofovo Údolí 56. Bozkov
18. Křižany57. Harrachov
19. Kunratice58. Jablonec nad Jizerou
20. Lázně Libverda59. Jesenný
21. Liberec60. Jestřábí v Krkonoších
22. Mníšek61. Paseky nad Jizerou
23. Nová Ves62. Poniklá
24. Nové Město pod Smrkem 63. Příkrý
25. Oldřichov v Hájích 64. Rokytnice nad Jizerou
26. Pertoltice65. Roprachtice
27. Raspenava66. Roztoky u Semil
28. Rynoltice67. Víchová nad Jizerou
29. Stráž nad Nisou68. Vítkovice
30. Světlá pod Ještědem 69. Vysoké nad Jizerou
31. Višňová70. Batňovice
32. Zdislava71. Bernartice
33. Albrechtice v Jizerských Horách 72. Čermná
34. Bedřichov73. Černý Důl
35. Desná74. Dolní Dvůr
36. Držkov75. Hajnice
37. Jablonec nad Nisou76. Havlovice
38. Janov nad Nisou77. Horní Maršov
39. Josefův Důl78. Chvale
79. Jánské Lázně 123. Hořičky
80. Jívka124. Hronov
81. Královec125. Hynčice
82. Lampertice126. Chvalkovice
83. Lánov127. Jestřebí
84. Libňatov128. Jetřichov
85. Malá Úpa129. Kramolna
86. Malé Svatoňovice130. Křinice
87. Maršov u Úpice131. Lhota pod Hořičkami
88. Mladé Buky132. Libchyně
89. Pec pod Sněžkou133. Litoboř
90. Pilníkov134. Machov
91. Radvanice135. Martínkovice
92. Rudník136. Mezilečí
93. Rtyně v Podkrkonoší 137. Mezilesí
94. Strážné138. Meziměstí
95. Suchovršice139. Nahořany
96. Svoboda nad Úpou140. Náchod
97. Staré Buky141. Nový Hrádek
98. Špindlerův Mlýn 142. Nové Město nad Metují
99. Trutnov143. Otovice
100.Úpice144. Police nad Metují
101.Vlčice145. Provodov - Šonov
102.Vrchlabí146. Přibyslav
103.Velké Svatoňovice147. Říkov
104.Zlatá Olešnice148. Sendraž
105.Žacléř149. Slatina nad Úpou
106.Adršpach150. Slavoňov
107.Bezděkov nad Metují151. Stárkov
108.Bohuslavice152. Studnice
109.Borová153. Slavětín nad Metují
110.Božanov154. Suchý Důl
111.Broumov155. Šonov u Broumova
112.Bukovice156. Teplice nad Metují
113.Černčice157. Velká Jesenice
114.Červená Hora158. Velké Petrovice
115.Červený Kostelec159. Velké Poříčí
116.Česká Čermná 160. Velký Třebešov
117.Česká Metuje161. Verneřovice
118.Česká Skalice162. Vysoká Srbská
119.Dolní Radechová163. Vysokov
120.Hejtmánkovice164. Vršovka
121.Heřmánkovice165. Ždár
122.Horní Radechov166. Žerno
167. Zábrodí211. Kameničná
168. Žďárky212. Klášterec nad Orlicí
169. Bačetín213. Králíky
170. Bartošovice v Orlických horách 214. Kunvald
171. Bílý Újezd215. Letohrad
172. Bohdašín216. Lichkov
173. Bystré217. Líšnice
174. Deštné v Orlických horách 218. Lukavice
175. Dobruška219. Mistrovice
176. Dobré220. Mladkov
177. Dobřany221. Nekoř
178. Chlístov222. Orličky
179. Janov223. Pastviny
180. Javornice224. Písečná
181. Kounov225. Studené
182. Kvasiny226. Sobkovice
183. Liberk227. Šedivec
184. Lukavice228. Těchonín
185. Ohnišov229. Verměřovice
186. Olešnice v Orlických horách 230. Vyprachtice
187. Osečnice231. Záchlumí
188. Orlické Záhoří 232. Žamberk
189. Pěčín233. Bělá pod Pradědem
190. Podbřezí234. Bernartice
191. Rokytnice v Orlických horách 235. Bílá Voda
192. Rychnov nad Kněžnou236. Bohdíkov
193. Rybná nad Zdobnicí237. Bušín
194. Říčky238. Branná
195. Sněžné239. Česká Ves
196. Sedloňov240. Černá Voda
197. Skurhov nad Bělou241. Hanušovice
198. Slatina nad Zdobnicí242. Hradec - Nová Ves
199. Val243. Jakubovice
200. Zdobnice244. Janoušov
201. Bystřec245. Javorník
202. Čenkovice246. Jindřichov
203. Červená Voda247. Jeseník
204. České Petrovice248. Kopřivná
205. Dlouhoňovice249. Lipová - lázně
206. Dolní Morava250. Loučná nad Desnou
207. Hevlíkovice251. Malá Morava
208. Horní Heřmanice252. Mikulovice
209. Jablonné nad Orlicí 253. Ostružná
210. Jamné nad Orlicí254. Písařov
255. Písečná301. Bohuslavice
256. Ruda nad Moravou302. Bolatice
257. Skorošice303. Branka
258. Supíkovice304. Bratříkovice
259. Stará Červená Voda 305. Brumovice
260. Staré Město306. Budišovice
261. Šléglov307. Darkovice
262. Štíty308. Děhylov
263. Uhelná309. Dolní Benešov
264. Vápenná310. Dobroslavice
265. Vidnava311. Dolní Životice
266. Vikantice312. Hať
267. Vlčice313. Hlavnice
268. Velká Kraš314. Háj ve Slezsku
269. Velké Kunětice315. Hněvošice
270. Žulová316. Holasovice
271. Bohušov317. Hrabyně
272. Brantice318. Hradec nad Moravicí
273. Býkov - Láryšov 319. Hlučín
274. Dívčí Hrad320. Chlebičov
275. Heřmanovice321. Chuchelná
276. Hlinka322. Chvalíkovice
277. Horní Benešov323. Jakartovice
278. Horní Životice324. Jezdkovice
279. Holčovice325. Kobeřice
280. Hošťálkovy326. Kozmice
281. Janov327. Kravaře
282. Jindřichov328. Litultovice
283. Krasov329. Lhotka u Litultovic
284. Krnov330. Ludgeřovice
285. Liptáň331. Melč
286. Lichnov332. Markvartovice
287. Město Albrechtice333. Mikolajice
288. Osoblaha334. Mladecko
289. Petrovice335. Mokré Lazce
290. Rusín336. Neplachovice
291. Slezské Pavlovice337. Oldřišov
292. Slezské Rudoltice338. Opava
293. Sosnová339. Otice
294. Svobodné Heřmanice340. Píšť
295. Třemešná341. Raduň
296. Úvalno342. Rohov
297. Vysoká343. Slavkov
298. Zátor344. Služovice
299. Zlaté Hory345. Stěbořice
300. Bělá346. Strahovice
347. Sudice381. Dolní Domaslavice
348. Štáblovice382. Dolní Lomná
349. Štítina383. Dolní Tošanovice
350. Šilheřovice384. Hnojník
351. Štěpánkovice385. Horní Bludovice
352. Tábor386. Horní Domaslavice
353. Třebom387. Horní Lomná
354. Uhlířov388. Horní Tošanovice
355. Velké Hoštice389. Hrádek
356. Velké Heraltice390. Hrčava
357. Velká Polom391. Jablunkov
358. Vršovice392. Komorní Lhotka
359. Vřesina393. Košařiska
360. Závada394. Lučina
361. Albrechtice395. Milíkov
362. Bohumín396. Morávka
363. Český Těšín 397. Mosty u Jablunkova
364. Dětmarovice398. Návsí
365. Dolní Lutyně399. Nižní Lhoty
366. Doubrava400. Nošovice
367. Havířov401. Nýdek
368. Horní Suchá402. Pazderná
369. Karviná403. Písek
370. Orlová404. Řeka
371. Petrovice u Karviné405. Smilovice
372. Petřvald406. Soběšovice
373. Rychvald407. Střítěž
374. Stonava408. Třanovice
375. Těrlicko409. Třinec
376. Bocanovice410. Vělopolí
377. Bruzovice411. Vojkovice
378. Bukovec412. Vyšní Lhoty
379. Bystřice413. Žermanice
380. Dobratice414. Dobrá
415. Ostrava


Na území Polské republiky :


1. Istebna51. Lubrza
2. Milówka52. Prudnik
3. Rajcza53. Korfantów
4. Lipowa54. Glucholazy
5. Wisla55. Nysa
6. Szczyrk56. Otmuchów
7. Brenna57. Kamiennik
8. Ustron58. Paczków
9. Goleszow59. Zloty Stok
10. Cieszyn60. Ziebice
11. Hazlach61. Kamieniec Zabkowicki
12. Debowiec62. Zabkowice Slaskie
13. Skoczów63. Stoszowice
14. Jaworze64. Bardo
15. Bielsko - Biala65. Klodzko
16. Jasienica66. Ladek Zdrój
17. Chybie67. Stronie Slaskie
18. Strumien68. Miedzylesie
19. Zebrzydowice69. Bystrzyca Klodzka
20. Jastrzebie Zdrój70. Polanica Zdrój
21. Pszczyna71. Duszniki Zdrój
22. Mszana72. Szczytna
23. Godów73. Lewin Klodzki
24. Goczalkowice74. Kudowa Zdrój
25. Pawlowice75. Radków
26. Suszec76. Nowa Ruda
27. Zory77. Gluszyca
28. Swierklany78. Walim
29. Rybnik79. Bielawa
30. Wodzislaw Slaski80. Dierzoniów
31. Marklowice81. Pieszyce
32. Pszów82. Swidnica
33. Rydultowy83. Jedlina Zdrój
34. Gaszowice84. Walbrzych
35. Kornowac85. Szczawno Zdrój
36. Lubomia86. Stare Bogaczowice
37. Krzyzanowice87. Czarny Bór
38. Krzanowice88. Mieroszów
39. Racibórz89. Boguszów Gorce
40. Rudnik90. Lubawka
41. Lyski91. Kamienna Góra
42. Pietrowice Wielkie92. Marciszów
43. Kietrz93. Janowice Wielkie
44. Nedza94. Myslakowice
45. Baborów95. Kowary
46. Pawlowiczki96. Karpacz
47. Branice
48. Glubczyce
49. Glogówek
50. Biala
97. Podgórzyn
98. Jelenia Góra
99. Stara Kamienica
100. Piechowice
101. Szklarska Poreba
102. Swieradów Zdrój
103. Lubomierz
104. Wlen
105. Mirsk
106. Lesna
107. Olszyna
108. Gryfów Slaski
109. Luban
110. Platerówka
111. Siekierczyn
112. Zawidów
113. Bogatynia
114. Sulików
115. Zgorzelec
116. Piensk


Příloha č. 2

ke Smlouvě mezi Českou republikou

a Polskou republikou o malém pohraničním styku

Seznam

přechodů určených výhradně pro malý pohraniční styk
Poř.

č.
Název přechodu
Rozsah provozu
Provozní doba
1.
Hrčava

-Jaworzynka
pěší, cyklisté,

motocykly do 50 cm3

a zemědělská technika

06.00 - 22.00
2.
Bukovec

- Jasnowice
pěší, cyklisté, motocykly, osobní

automobily a zemědělská

technika

nepřetržitá
3.
Malý Stožek

-Stozek
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
4.
Beskydek

-Beskidek
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
5.
Kojkovice

-Punców
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
6.
Louky nad Olší

-Pogwizdów
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
7.
Karviná Ráj II

- Kaczyce Górne
pěší, cyklisté, motocykly,

osobní automobily a zemědělská

technika

06.00 - 22.00
8.
Závada

- Golkowice
pěší, cyklisté, motocykly, osobní

automobily a zemědělská technika

nepřetržitá
9.
Věřňovice

- Laziska
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
10.
Věřňovice

- Gorzyczki
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
11.
Kopytov

- Olza
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
12.
Šilheřovice

- Chalupki
pěší, cyklisté, motocykly, osobní

automobily a zemědělská technika

06.00 - 22.00
13.
Hať

- Rudyszwald
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
14.
Hať

- Tworkóv
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
15.
Píšť

- Owsiszcze
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
16.
Píšť

- Boleslav
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
17.
Chuchelná

- Borucin
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
18.
Chuchelná

- Krzanowice
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
19.
Strahovice

- Krzanowice
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
20.
Třebom

- Gródczanki
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
21.
Třebom

- Kietrz
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
22.
Rohov

- Sciborzyce

Wielkie
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
23.
Vávrovice

- Wiechovice
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
24.
Úvalno

- Branice
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
25.
Bohušov

- Tarnkowa
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
26.
Osoblaha

- Pomorzowiczki
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
27.
Bartultovice

- Trzebina
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
28.
Velké Kunětice

- Slawniowice
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
29.
Vidnava

- Kalków
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
30.
Bernartice

- Dziewietlice
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
31.
Bílá Voda

- Zloty Stok
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
32.
Travná

- Lutynia
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
33.
Staré Město

- Nowa Morawa
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
34.
Bartošovice

v Orlických horách

- Niemojow
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
35.
Orlické Záhoří

- Mostowice
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00
36.
Srbská

- Miloszow
pěší, cyklisté, motocykly do

50 cm3 a zemědělská technika

06.00 - 22.00




Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP