Čtvrtek 4. července 1996

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Dámy a pánové, budeme tedy pokračovat další částí voleb.

Beru na vědomí prohlášení předsedy klubu SPR-RSČ o tom, že se o nominovaných členech tohoto klubu nebude dnes hlasovat. (K poslanci Sládkovi:) Je to tak, pane předsedo? Je, děkuji za potvrzení.

Dámy a pánové, nyní budeme hlasovat o tom, jestli Poslanecká sněmovna bude souhlasit s tím, aby paní kolegyně Jirousová se stala stálou členkou delegace Poslanecké sněmovny do Parlamentního shromáždění Rady Evropy.

Zahájil jsem 60. hlasování a ptám se, kdo s tímto návrhem souhlasí. Kdo je proti?

Pro paní kolegyni Jirousovou hlasovalo 138 hlasů, proti 2 poslanci.

Nyní se tedy budeme věnovat další části volby, a to na náhradníky této delegace.

Zahájil jsem 61. hlasování a ptám se, kdo souhlasí s tím, aby náhradníkem této delegace se stal pan poslanec Jan černý. Kdo je proti?

Pro pana kolegu Černého hlasovalo 131 poslanců, jeden poslanec byl proti.

Zahájil jsem 62. hlasování a ptám se, kdo souhlasí s tím, aby pan poslanec Michal Frankl byl členem této delegace? Kdo je proti?

Pro pana kolegu Frankla hlasovalo 82, proti 10. Tudíž nedosáhl pan poslanec Frankl potřebný počet hlasů.

(Poslanec Honajzer z místa zpochybnil hlasování a požádal o nové zaregistrování přítomných.)

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Ve smyslu jednacího řádu jsem si dovolil vás odhlásit, a protože bylo zpochybněno hlasování, budeme hlasování opakovat. Prosím, abyste se znovu přihlásili. Děkuji. Opakujeme hlasování. Zahájil jsem 63. hlasování.

Kdo souhlasí s tím, aby pan kolega Frankl se stal náhradníkem této delegace? Kdo je proti?

Pro hlasovalo 82 poslanců, proti 17. Při účasti 167 poslanců ve sněmovně nezískal pan kolega Frankl potřebnou většinu.

Zahájil jsem 64. hlasování a ptám se, kdo souhlasí s tím, aby náhradníkem této delegace se stal kolega Lukáš. Kdo je proti?

Pan kolega Lukáš získal 131 hlasů, nikdo nebyl proti. Ptám se kdo v 65. hlasování souhlasí s tím, aby náhradníkem této delegace se stal pan kolega Miloš Melčák? Kdo je proti?

Pan kolega Melčák obdržel 129 hlasů, 2 byli proti.

Ptám se, kdo v 66. hlasování souhlasí s tím, aby paní kolegyně Marie Noveská byla náhradnicí této delegace? Kdo je proti?

Konstatuji, že paní kolegyně Noveská získala 129 hlasů, 2 poslanci byli proti.

Ptám se, kdo v 67. hlasování souhlasí s tím, aby paní kolegyně Ivana Plechatá byla náhradnicí této delegace? Kdo je proti?

Konstatuji, že pro paní kolegyni Plechatou hlasovalo 131 kolegů a kolegyň, jeden byl proti.

Ptám se, kdo v 68. hlasování souhlasí s tím, aby pan kolega Václav Svoboda byl náhradníkem této delegace? Kdo je proti?

Konstatuji, že pro pana kolegu Svobodu hlasovalo 125 poslanců, jeden by proti.

Tím jsme se vyrovnali s hlasováním o těchto delegacích. Prosím, abychom hlasovali v posledním hlasování o tom, aby se náhradníkem této delegace stal pan kolega Ransdorf, který byl dodatečně nominován. Zahájil jsem 69. hlasování.

Ptám se, kdo tento návrh podporuje? Kdo je proti?

Konstatuji, že pro pana kolegu Ransdorfa hlasovalo 79 poslanců, 35 bylo proti.

Pan kolega Matulka s faktickou poznámkou.

Poslanec Dalibor Matulka: Pane předsedající, pokud jde o opakované hlasování týkající se pana poslance Frankla, na výsledku nic nezměnilo. Přesto si vás dovolím upozornit, že jste učinil další porušení zákona o jednacím řádu, když jste vyhověl námitce poslance Honajzera sám od sebe, neboť jednací řád praví, že sice námitku lze vznést, ale rozhodne o ní sněmovna bez rozpravy. Nenavrhuji, aby se s hlasováním něco dělo. Je to jenom upozornění do budoucna. Myslím, že bychom měli přestat porušovat zákon.

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Omlouvám se a prosím pana kolegu Koláře, aby provedl zhodnocení první volby do první delegace.

Poslanec Robert Kolář: Volba stálé delegace Poslanecké sněmovny do Parlamentního shromáždění Rady Evropy dopadla následujícím způsobem.

Se statutem člena byli zvoleni následující kolegyně a kolegové:

Pan poslanec Janeček, paní poslankyně Jirousová, pan poslanec Kalus, pan poslanec Koucký, paní poslankyně Štěpová a pan poslanec Prokop. Se statutem náhradníka byli zvoleni paní poslankyně a páni poslanci Černý, Lukáš, Melčák, Noveská, Plechatá a Svoboda.

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Tím jsme se vyrovnali s volbou první delegace. Ještě jednou opakuji, že předpokládám, že příslušné poslanecké kluby dají svoji nominaci volební komisi do druhého kola.

Dámy a pánové, nyní se budeme věnovat stálé delegaci Poslanecké sněmovny do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě. Ptám se vás, zda souhlasíte s tím, abychom použili politickou dohodou potvrzené hlasování en bloc o všech šesti členech delegace.

Zahájil jsem 70. hlasování a ptám se, kdo s tímto návrhem souhlasí? Kdo je proti?

Tento návrh byl přijat. Pro hlasovalo 133 poslanců, proti 7 poslanců.

Budeme se tedy řídit tímto schváleným návrhem.

Ptám se tedy, vážené kolegyně a vážení kolegové, kdo souhlasí s tím, aby kolegové Roman Češka, Václav Exner, kolega Jiří Karas, kolega Martin Přibáň a kolega Petr Šulák se stali členy stálé delegace Poslanecké sněmovny do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, a to v 71. hlasování. Kdo je proti?

Pro hlasovalo 145 poslanců, proti byli 4. Nyní se ujme slova pan kolega Sládek.

Poslanec Miroslav Sládek: Pane předsedo, dámy a pánové, já bych byl velmi rád, kdyby v zápisu bylo možné provést opravu, protože předsedající schůze prohlásil "o všech šesti". Kdyby to tam bylo opraveno, protože se hlasovalo o pěti. Děkuji.

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Poprosím předsedu volební komise pana kolegu Koláře, aby provedl rekapitulaci volby do této delegace.

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, do stálé delegace Poslanecké sněmovny do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci byli zvoleni poslanci: Češka, Exner, Karas, Přibáň a Šulák.

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Nyní se budeme věnovat volbě stálé delegace Poslanecké sněmovny pro spolupráci s Evropským parlamentem. A i tady platí dohoda, o kterou se můžeme opřít při dalším hlasování.

Ptám se, kdo souhlasí s tím, abychom o 14 z 15 členů této delegace hlasovali en bloc? Jedná se o 72. hlasování. Kdo je proti? Návrh byl přijat.

Pro hlasovalo 144, proti 3 poslanci.

V dalším hlasování se vás tedy zeptám, kdo souhlasí s tím, aby kolegyně a kolegové František Brožík, Milada Emmerová, Zdeněk Klanica, Robert Kolář, Květoslava Kořínková, Daniel Kroupa, Tomáš Květák, Ivan Langer, Vladimír Laštůvka, Jiří Maštálka, Petr Nečas, Jaroslav Palas, Michaela Šojdrová a Vlastimil Tlustý se stali členy stálé delegace Poslanecké sněmovny pro spolupráci s Evropským parlamentem.

Zahájil jsem 73. hlasování a ptám se, kdo tento návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro hlasovalo 148 poslanců, proti 2. Prosím opět pana kolegu Koláře, aby se ujal slova.

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, do stálé delegace Poslanecké sněmovny pro spolupráci s Evropským parlamentem byli zvoleni paní poslankyně a pánové poslanci: Brožík, Emmerová, Klanica, Kolář, Kořínková, Kroupa, Květák, Langer, Laštůvka, Maštálka, Nečas, Palas, Šojdrová a Tlustý.

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Nyní se budeme věnovat volbám stálé delegace Poslanecké sněmovny do Severoatlantického shromáždění.

Nyní podle schváleného postupu budeme hlasovat o jednotlivých členech zvlášť.

Táži se, kdo souhlasí, aby členem této delegace byl zvolen poslanec Jaroslav Bašta? Zahájil jsem 74. hlasování. Kdo je proti?

Pro pana kolegu Baštu hlasovalo 125 poslanců, nikdo nebyl proti.

Táži se, kdo v 75. hlasování souhlasí s tím, aby členem této delegace byl zvolen pan poslanec Dušan Kulka? Kdo je proti?

Pro pana poslance Kulku hlasovalo 124 poslanců, 1 byl proti.

Táži se, kdo souhlasí s tím, aby členem této delegace byl zvolen pan Poslanec Michal Lobkowicz, a to v 76. hlasování. Kdo je proti?

Pro pana kolegu Lobkowicze hlasovalo 108 poslanců, 7 bylo proti.

Táži se, kdo souhlasí s tím, aby členem této delegace byl zvolen pan poslanec Jiří Payne, a to v 77. hlasování. Kdo je proti?

Pro pana kolegu Payna hlasovalo 122 poslanců, 5 bylo proti.

Táži se, kdo souhlasí s tím, aby členem této delegace byl zvolen pan poslanec Pavel Severa, a to v 78. hlasování. Kdo je proti?

Pro pana kolegu Severu hlasovalo 126 poslanců, 1 byl proti.

Táži se, kdo souhlasí s tím, aby členem této stálé delegace byl pan poslanec Jaroslav Štrait, a to v 79. hlasování. Kdo je proti?

Pro pana poslance Štraita hlasovalo 63 poslanců, 50 poslanců bylo proti.

Tím jsme skončili volby stálé delegace Poslanecké sněmovny do Severoatlantického shromáždění. Opět požádám předsedu volební komise, aby nás seznámil s konečnými výsledky hlasování.

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové.

Do stálé delegace Poslanecké sněmovny do Severo-atlantického shromáždění byli zvoleni pánové poslanci Bašta, Kulka, Lobkowicz, Payne a Severa.

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Nyní se budeme věnovat volbám stálé delegace Poslanecké sněmovny do Meziparlamentní unie. Opět podle politické dohody se vás, dámy a pánové, ptám, kdo souhlasí s tím, abychom o 7 z 8 členů hlasovali en bloc.

Jedná se o 80. hlasování. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti? Tento návrh byl přijat.

Pro hlasovalo 143, proti 4 poslanci.

Táži se, kdo souhlasí s tím, aby paní a pánové poslanci Miroslav Grégr, Zdeněk Jičínský, Ivan Mašek, Tomáš Páv, Jaroslav Pešán, Alena Svobodová a Pavel Tollner se stali členy stálé delegace Poslanecké sněmovny do Meziparlamentní unie.

Zahájil jsem 81. hlasování. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro hlasovalo 150 poslanců, nikdo nebyl proti.

Opět prosím předsedu volební komise, aby nás seznámil s konečnými výsledky voleb.

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, do stálé delegace Poslanecké sněmovny do Meziparlamentní unie byli zvoleni paní poslankyně a páni poslanci Grégr, Jičínský, Mašek, Páv, Pešán, Svobodová a Tollner.

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Nyní se budeme věnovat volbám stálé delegace Poslanecké sněmovny do shromáždění Západoevropské unie. Zde se opět budeme řídit pravidlem hlasování o jednotlivých členech delegace.

Táži se, kdo souhlasí, aby členem této delegace byl zvolen pan poslanec Libor Ambrozek, a to v 82. hlasování. Kdo je proti?

Pro pana poslance Ambrozka hlasovalo 124, proti byli 3 poslanci.

Táži se, kdo souhlasí, aby členem této delegace byl zvolen pan poslanec František Čech, a to v 83. hlasování? Kdo je proti?

Pro pana poslance Čecha hlasovalo 129 poslanců, nikdo nebyl proti.

Táži se, kdo souhlasí, aby členem této delegace byl zvolen pan poslanec Jaromír Kalus, a to v 84. hlasování. Kdo je proti?

Pro pana poslance Kaluse hlasovalo 122 poslanců, 1 byl proti.

Táži se, kdo souhlasí, aby členem této delegace byl zvolen pan poslanec Libor Kudláček, a to v 85. hlasování? Kdo je proti?

Pro pana poslance Kudláčka hlasovalo 117, proti 1 poslanec.

Táži se, kdo souhlasí, aby členem této delegace byl zvolen pan poslanec Dalibor Matulka, a to v 86. hlasování. Kdo je proti?

Pro pana kolegu Matulku hlasovalo 66 poslanců, 45 bylo proti.

Tím jsme skončili volby do této delegace. Opět prosím předsedu volební komise pana poslance Roberta Koláře, aby nás seznámil s konečnými výsledky voleb.

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, do stálé delegace Poslanecké sněmovny do shromáždění Západoevropské unie byli zvoleni pánové poslanci Ambrozek, Čech, Kalus a Kudláček.

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Nyní se budeme věnovat volbě stálé delegace Poslanecké sněmovny do Středoevropské iniciativy. Já se opět ptám, zda sněmovna souhlasí s tím, abychom tyto členy zvolili en bloc. Zahájil jsem 87. hlasování.

Kdo návrh podporuje? Kdo je proti? Návrh byl přijat. Pro hlasovalo 137, proti 7 poslanců.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, zahájil jsem 88. hlasování. Ptám se, kdo souhlasí s tím, aby páni kolegové Vojtěch Filip, Věnceslav Lukáš, Pavel Pešek, Ladislav Skopal, Václav Svoboda, Lubomír Zaorálek a Jaroslav Zvěřina se stali členy stálé delegace Poslanecké sněmovny do Středoevropské iniciativy. Kdo je proti?

Konstatuji, že pro hlasovalo 100 poslanců, nikdo nebyl proti.

Opět prosím předsedu volební komise pana poslance Roberta Koláře, aby nás seznámil s výsledky voleb.

Poslanec Robert Kolář: Pane předsedající, vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, do stálé delegace Poslanecké sněmovny do Středoevropské iniciativy byli zvoleni páni poslanci Filip, Lukáš, Pešek, Skopal, Svoboda, Zaorálek a Zvěřina.

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Tím jsme ukončili hlasování o delegátech do jednotlivých delegací do meziparlamentních organizací, a to v prvním kole. S faktickou poznámkou pan kolega Uhde.

Poslanec Milan Uhde: (mimo mikrofon) Technické oznámení. Nefungoval mi technický aparát, takže nebude moje jméno uvedeno mezi hlasujícími. Nic to nemůže změnit na výsledku hlasování, jen bych rád, aby to bylo zaznamenáno.

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Předpokládám, že všichni, kteří se hlásí, se hlásí ke stejnému problému, a proto mi dovolte, abych vás požádal o souhlas s tím, abychom tuto poslední volbu znovu opakovali. Zahájil jsem 89. hlasování.

Ptám se, kdo s tímto návrhem souhlasí. Kdo je proti?

Návrh byl přijat. Pro hlasovalo 148 poslanců, nikdo nebyl proti. Budeme tedy v dalším hlasování opakovat poslední hlasování.

Znovu se táži, kdo souhlasí, aby členem stálé delegace Poslanecké sněmovny do Středoevropské iniciativy byli zvoleni páni poslanci Vojtěch Filip, Věnceslav Lukáš, Pavel Pešek, Ladislav Skopal, Václav Svoboda, Lubomír Zaorálek a Jaroslav Zvěřina. Zahájil jsem 90. hlasování a ptám se, kdo ho podporuje. Kdo je proti?

Pro hlasovalo 147 poslanců, 1 byl proti. Konstatuji, že hlasování potvrdilo původní výsledek, takže se domnívám, že pan kolega Kolář by vyhlásil stejný výsledek, za což děkuji.

Tím jsme se vyrovnali s tímto bodem, a to - ještě jednou opakuji - s prvním kolem voleb do těchto stálých delegací.

Dalším bodem je

X.

Návrh volební komise Poslanecké sněmovny na ustavení

stálých komisí Poslanecké sněmovny

Úvodem opět připomínám, že v úterý 2. července jsme stanovili, že stálé komise budou ustaveny podle zásad poměrného zastoupení. Prosím, aby se slova ujal opět předseda volební komise pan poslanec Robert Kolář a uvedl návrh volební komise, který vám byl rozdán do lavic. Děkuji.

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte, abych vás seznámil s usnesením volební komise, která konstatovala, že návrhy od poslaneckých klubů do stálých komisí byly předány ve stanoveném termínu. Materiál máte před sebou v písemné formě. Domnívám se, že je možné pokračovat u těchto voleb stejnou metodou, jakou jsme zvolili u stálých delegací. Za volební komisi prohlašuji, že tuto volbu můžeme uskutečnit. Děkuji.

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Navrhuji, abychom nejdříve vedli rozpravu o celém návrhu a po jejím ukončení pak hlasovali o každé jednotlivé stálé komisi zvlášť.

K předloženým návrhům otevírám rozpravu a táži se, kdo se do ní hlásí. -Nikdo. Rozpravu tedy končím. Ptám se pana poslance Koláře, zdali se nechce ještě vyjádřit. Není tomu tak. Doporučuji hlasovat o jednotlivých komisích v pořadí uvedeném v předloženém návrhu.

Kdo souhlasí s kandidáty na členy stálé komise pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny? Zahájil jsem 91. hlasování. Kdo je proti?

Pro hlasovalo 168 poslanců, nikdo nebyl proti. Konstatuji, že jsme komisi ustavili.

Nyní se táži, kdo souhlasí s kandidáty na členy stálé komise pro bankovnictví. Jedná se o 92. hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Pro hlasovalo 170 poslanců, nikdo nebyl proti. Konstatuji, že rovněž tuto komisi jsme ustavili.

Kdo souhlasí s kandidáty na členy stálé komise pro sdělovací prostředky? Jde o 93. hlasování. Kdo je proti?

Pro hlasovalo 169 poslanců a poslankyň, nikdo nebyl proti. Konstatuji, že i tuto komisi jsme ustavili.

Nyní prosím pana kolegu Vlacha, aby se ujal řízení schůze.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Dámy a pánové, dalším bodem je návrh volební komise Poslanecké sněmovny na volbu předsedů stálých komisí Poslanecké sněmovny a vedoucích stálých delegací do meziparlamentních organizací. Návrh volební komise jsme obdrželi na lavice. Opět žádám předsedu volební komise pana poslance Roberta Koláře, aby nás informoval o návrzích a podle volebního řádu volbu dále řídil.

XI.

Návrh volební komise Poslanecké sněmovny

na volbu předsedů stálých komisí Poslanecké

sněmovny a vedoucích stálých delegací

do meziparlamentních organizací

Kolega Filip se hlásí o slovo. Jako předseda klubu může přistoupit k mikrofonu.

Poslanec Vojtěch Filip: Pane předsedající, pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych za klub KSČM stáhl naši nominaci na vedoucího stálé delegace OBSE.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kolega Kolář má slovo.

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo, vážené paní kolegyně, vážení kolegové, volební komise obdržela ve stanoveném termínu následující návrhy na vedoucí stálých delegací Poslanecké sněmovny. Na předsedu stálé delegace Poslanecké sněmovny do parlamentního shromáždění Rady Evropy navrhuje klub ČSSD paní Vlastu Štěpovou, na vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny do parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci V Evropě navrhuje klub KDU-ČSL pana poslance Jiřího Karase, na funkci vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny pro spolupráci s Evropským parlamentem navrhuje poslanecký klub ODA pana poslance Daniela Kroupu, na funkci vedoucího stálé delegace poslanecké sněmovny do Severoatlantického shromáždění navrhuje poslanecký klub ODS pana poslance Jiřího Payna, na vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny do Meziparlamentní unie navrhuje poslanecký klub KDU-ČSL pana poslance Pavla Tollnera, na vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny do shromáždění Západoevropské unie navrhuje poslanecký klub ODS pana poslance Jaromíra Kaluse, na vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny do Středoevropské iniciativy navrhuje poslanecký klub ČSSD pana poslance Lubomíra Zaorálka.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych vás současně seznámil s návrhy na předsedy stálých komisí Poslanecké sněmovny, pokud s tím pan předsedající souhlasí. (Předsedající nemá námitky.) Vycházím z toho, že volba bude probíhat současně, čili využiji toho, že mám slovo.

Volební komise obdržela ve stanoveném termínu následující návrhy: Na předsedu stálé komise Poslanecké sněmovny pro práci kanceláře Poslanecké sněmovny navrhuje poslanecký klub ODA pana poslance Karla Ledvinku, poslanecký klub SPR-RSČ pana poslance Jana Vika. Na předsedu stálé komise Poslanecké sněmovny pro bankovnictví navrhuje poslanecký klub ODA pana poslance Karla Ledvinku, poslanecký klub SPR-RSČ pana poslance Petra Vrzáně. Na předsedu stálé komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky navrhuje poslanecký klub KDU-ČSL pana poslance Jana Kasala a poslanecký klub SPR-RSČ pana poslance Josefa Krejzu.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji panu poslanci Kolářovi. Prosím, aby nás seznámil i s návrhem dalšího technického postupu, případně máte-li informaci o tom, kdy bude možné přistoupit k volbě. Samozřejmě k tomuto bodu nyní otevřu rozpravu. Písemně jsem neobdržel žádnou přihlášku, rozpravu tedy končím a prosím pana kolegu Koláře, aby se opět ujal slova.

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych vás seznámil s návrhem volební komise na další postup.

Volba probíhá tajným způsobem, a to tak, že každá funkce se volí na zvláštním hlasovacím lístku. Volební komise má hlasovací lístky připraveny tak, že každý z poslanců a poslankyň obdrží sadu deseti hlasovacích lístků současně. Při výdeji tyto hlasovací lístky budou vámi dle volebního řádu označeny a pak je společně hodíte do připravených uren.

Volba je připravena, může začít v podstatě ihned. K časovým limitům, které považuje volební komise za reálné, tolik: Předpokládáme jednu hodinu na výdej hlasovacích lístků, poté za 15 minut po ukončení výdeje hlasovacích lístků by bylo ukončeno vlastní hlasování. Volební komise by pak potřebovala další hodinu na to, aby dokázala zpracovat volební lístky, sečíst hlasy a vyhlásit výsledek, čili za volební komisi - pokud by volba mohla začít bezprostředně nyní - navrhuji pokračování za dvě hodiny a 15 minut.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Vyhlašuji přestávku. Právě jsme zahájili volby. Hlasovací lístky budou vydávány do 12.45 hodin. Volba bude ukončena ve 13.00 hodin a ve 14.00 hodin bude zahájena schůze.

(Schůze byla přerušena v 11.50 hodin.)

(Schůze opět zahájena ve 14.04 hodin.)

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Prosím, abyste se zaregistrovali svými kartami. Pro záznam - pan kolega Bratinka hlasuje svou vlastní hlasovací kartou.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, prosím, abyste ukončili jistě významné rozhovory, které vedete, abychom v důstojném prostředí mohli požádat předsedu volební komise, aby nás seznámil s výsledky voleb předsedů stálých komisí a vedoucích stálých delegací do meziparlamentních organizací. V tomto okamžiku prosím pana kolegu Koláře, aby se ujal slova. Ještě jednou prosím o klid.

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte, abych vás seznámil s výsledkem volby vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny do Meziparlamentního shromáždění Rady Evropy. Jednalo se o první volbu, první kolo.

K volbám bylo vydáno 166 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 142 platných i neplatných hlasovacích lístků, 24 hlasovacích lístků nebylo odevzdáno. Pro paní poslankyni Vlastu Štěpovou bylo odevzdáno 117 hlasů a byla v prvním kole zvolena.

Dále dovolte, abych vás seznámil s výsledkem volby vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny do Shromáždění Západoevropské unie. Jedná se o první kolo první volby. K volbě bylo vydáno 166 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 140 platných i neplatných hlasovacích lístků. 26 hlasovacích lístků nebylo odevzdáno. Pro poslance Jaromíra Kaluse bylo odevzdáno 121 hlasů a byl v prvním kole zvolen.

Dále dovolte, abych vás seznámil s výsledkem volby vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny do Severoatlantického shromáždění. Jednalo se o první volbu, první kolo. K volbě bylo vydáno 166 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 152 platných i neplatných hlasovacích lístků. 14 hlasovacích lístků nebylo odevzdáno. Pro poslance Jiřího Payna bylo odevzdáno 115 platných hlasů a byl také v prvním kole zvolen.

Dále dovolte, abych vás seznámil s výsledkem volby vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě. K volbě bylo vydáno 166 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 142 platných i neplatných hlasovacích lístků. 24 hlasovacích lístků nebylo odevzdáno. Pro poslance Jiřího Karase bylo odevzdáno 109 platných hlasů a byl v prvním kole zvolen.

Dále mi dovolte, abych vás seznámil s výsledkem volby vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny do Meziparlamentní unie. Jedná se o první volbu, první kolo. K volbě bylo vydáno 166 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 144 platných i neplatných hlasovacích lístků. 22 hlasovacích lístků nebylo odevzdáno. Pro navržené kandidáty bylo odevzdáno 120 platných hlasů. Z toho pro poslance Martina Smetanu bylo odevzdáno 9 hlasů, pro poslance Pavla Tollnera bylo odevzdáno 111 hlasů. V prvním kole byl zvolen poslanec Pavel Tollner.

Dovolte mi dále, abych vás seznámil s výsledkem volby vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny pro spolupráci s Evropským parlamentem. Jednalo se o první volbu, první kolo. K volbě bylo vydáno 166 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 144 platných i neplatných hlasovacích lístků. 22 hlasovacích lístků nebylo odevzdáno. Pro navržené kandidáty bylo odevzdáno 131 platných hlasů, z toho pro poslance Daniela Kroupu bylo odevzdáno 117 hlasů, pro poslance Jana Vika 14 hlasů. V prvním kole byl zvolen poslanec Daniel Kroupa.

Dále mi dovolte, abych vás seznámil s výsledkem volby vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny do Středoevropské iniciativy. Jednalo se o první volbu, první kolo. K volbě bylo vydáno 166 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 142 platných i neplatných hlasovacích lístků. 24 hlasovacích lístků nebylo odevzdáno. Pro navrženého kandidáta poslance Lubomíra Zaorálka bylo odevzdáno 122 platných hlasů a byl v prvním kole zvolen.

Tím jsme ukončili informaci o výsledku volby vedoucích stálých delegací Poslanecké sněmovny a nyní dovolte, abych vás seznámil s výsledkem volby předsedů stálých komisí Poslanecké sněmovny.

Dovolte mi, abych vás seznámil s výsledkem volby předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny. Jednalo se o první volbu, první kolo. K volbě bylo vydáno 166 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 155 platných i neplatných hlasovacích lístků. 11 hlasovacích lístků nebylo odevzdáno. Pro navržené kandidáty bylo odevzdáno 148 platných hlasů, z toho pro poslance Karla Ledvinku bylo odevzdáno 114 hlasů, pro poslance Jana Vika bylo odevzdáno 34 hlasů. V prvním kole byl zvolen poslanec Karel Ledvinka.

Dále dovolte, abych vás seznámil s výsledkem volby předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny pro bankovnictví. Jednalo se o první volbu, první kolo. K volbě bylo vydáno 166 hlasovacích lístků. Odevzdáno bylo 155 platných i neplatných hlasovacích lístků, 11 hlasovacích lístků nebylo odevzdáno. Pro navržené kandidáty bylo odevzdáno 134 platných hlasů, z toho pro poslance Karla Ledvinku byly odevzdány 102 hlasy, pro poslance Petra Vrzáně bylo odevzdáno 32 hlasů. V prvním kole byl zvolen poslanec Karel Ledvinka.

A nakonec dovolte, abych vás seznámil s výsledkem volby předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Jednalo se o první volbu, první kolo. K volbě bylo vydáno 166 hlasovacích lístků. Odevzdáno bylo 155 platných i neplatných hlasovacích lístků. Nebylo odevzdáno 11 hlasovacích lístků. Počet platných hlasů pro navržené kandidáty je 140, z toho pro poslance Jana Kasala bylo odevzdáno 111 hlasů a pro poslance Josefa Krejzu bylo odevzdáno 29 hlasů. V prvním kole byl zvolen poslanec Jan Kasal. Děkuji.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji panu předsedovi volební komise poslanci Robertu Kolářovi. Konstatuji, že jsme zvolili předsedy všech stálých komisí a vedoucí všech stálých delegací. Všem zvoleným blahopřeji a přeji jim mnoho úspěchů v jejich náročné roli.

Dámy a pánové, konstatuji, že jsme projednali stanovený pořad 2. schůze Poslanecké sněmovny, kterou bych si dovolil v tomto okamžiku ukončit, popřát vám příjemné chvíle odpočinku. S členy organizačního výboru se těším na shledanou nejpozději ve čtvrtek, se všemi ostatními pravděpodobně v úterý 16. 7. Děkuji. Na shledanou.

(Schůze byla ukončena ve 14.15 hodin.)


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP