Čtvrtek 12. února 1998

(pokračuje Benda)

Měli bychom hlasovat o celém bodu A, což jsou body 1 - 7, jako o komplexním pozměňovacím návrhu ústavně právního výboru. Zpravodaj doporučuje, neboť se jedná o návrh příslušného výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pokud nikdo nerozporuje návrh procedury hlasování, který přednesl pan zpravodaj Marek Benda, přistoupíme k hlasování. Já v tuto chvíli umožním poslankyním a poslancům, kteří se chtějí zúčastnit hlasování, aby se dostavili do sněmovny. V tuto chvíli vás všechny odhlašuji na žádost z pléna a prosím o novou registraci. Takže myslím, že všichni poslanci, kteří se chtějí zúčastnit hlasování, měli dostatek času se dostavit zpět do sněmovny. Budeme tedy hlasovat o prvním pozměňovacím návrhu, tak jak jej uvedl pan poslanec Benda. Ještě jednou bych prosila o stanoviska navrhovatele a zpravodaje.

 

Poslanec Marek Benda: Navrhovatel i zpravodaj doporučují, neboť se jedná o komplexní návrh ústavně právního výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji a zahajuji hlasování pořadové číslo 125.

Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 125 se z přítomných 172 pro vyslovilo 151, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Marek Benda: Druhým návrhem, o kterém budeme hlasovat, je komplexní pozměňovací návrh pana poslance Jičínského pod písmenem B, body 1 - 8. Ústavně právnímu výboru tento návrh byl předložen na jeho jednání a ústavně právní výbor po zevrubné debatě ho nedoporučil jako příliš velkou extenzi návrhu navrhovatelů, pana dr. Filipa. Takže já jako zpravodaj nedoporučuji přijetí tohoto návrhu.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Já nechávám na uvážení sněmovně.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji a zahajuji hlasování pořadové číslo 126.

Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 126 se ze přítomných 176 pro vyslovilo 67, proti 85. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Marek Benda: Poslední pozměňovací návrh je uveden pod písmenem C. Jsou to body 1 - 4. Je to můj pozměňovací návrh, jsou to v podstatě legislativní úpravy připravené zde péčí legislativního odboru. Navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji a zahajuji hlasování pořadové číslo 127.

Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 127 se z přítomných 177 pro vyslovilo 153, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Marek Benda: Jestli ještě mohu: Tady vznikl trošku spor mezi mnou a panem navrhovatele, jestli jsme hlasovali k bodu A, čl. 2, protože já jsem hlásil celý bod A, body 1 - 7. Pan navrhovatel na začátku říkal, že by bylo rozumné čl. 2 hlasovat zvlášť, čili doporučuji, abychom o něm hlasovali. Je to účinnost opětovně navržená ústavně právním výborem. Doporučuji přijmout.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Také doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Tady byla řečena dvě sporná vyjádření před hlasováním o návrhu ústavně právního výboru. Já, pokud nebude vznesen protest z Poslanecké sněmovny, dám hlasovat tak, jak navrhuje pan zpravodaj. Vzhledem k tomu, že žádný protest nebyl, zahajuji hlasování, pořadové číslo 128.

Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 128 se z přítomných 176 pro vyslovilo 154, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Marek Benda: Nyní můžeme hlasovat o návrhu jako o celku, protože jsme projednali všechny pozměňovací návrhy.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. O všech návrzích bylo hlasováno, přikročíme tedy k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení:

Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Vojtěcha Filipa a dalších na vydání zákona, kterým se mění a doplňuje zákon číslo 182/1993 Sb., o Ústavním soudu, ve znění zákona č. 331/1993 Sb., podle sněmovního tisku 210, ve znění pozměňovacích návrhů.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 129 a ptám se, kdo je pro tento návrh usnesení. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 129 se z přítomných 176 pro vyslovilo 131. proti 24.

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Blahopřeji panu poslanci Filipovi.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Přistupuji k projednání schváleného bodu pořadu

 

69.
Vládní návrh zákona, kterým se mění a doplňuje zákon číslo 35/1965 Sb.,
o dílech literárních, vědeckých a uměleckých (autorský zákon), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 239/ - třetí čtení

 

Zahajuji třetí čtení tohoto návrhu a prosím, aby místo u stolků zpravodajů zaujal ministr kultury pan Martin Stropnický a zpravodaj výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu pan poslanec Jan Kostrhun. Pozměňovací návrhy k předloženému návrhu zákona obsahuje sněmovní tisk 239/2.

Žádám pana poslance Jana Kostrhuna, aby spolu se mnou sledoval rozpravu, kterou otevírám. Do rozpravy v této chvíli nemám žádnou písemnou přihlášku a ptám se, zda se do této rozpravy někdo hlásí. Obdržela jsem přihlášku od pana poslance Michala Prokopa, kterému uděluji slovo.

 

Poslanec Michal Prokop: Děkuji. Paní předsedající, dámy a pánové, já jsem využil práva vystoupit v rozpravě i ve třetím čtení prostě proto, že cítím potřebu ještě jednou zhodnotit návrh, tak jak ho předložila vláda, a vyjádřit se k tomu, co v druhém čtení ve výboru bylo.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, já se velice omlouvám, ale v tuto chvíli se koná rozprava ve třetím čtení, ve které to, co se chystáte podniknout, není možné.

 

Poslanec Michal Prokop: Paní předsedající, mám za to, že mám právo vystoupit v rozpravě, a nečiním nic jiného, než že vystupuji v rozpravě. Domnívám se, že se mýlíte.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Já pouze zopakuji a, pane poslanče, vy se podle toho, prosím, zachovejte, že podle § 95 odst. 2 jednacího řádu se ve třetím čtení koná rozprava, ve které lze navrhnout pouze opravu legislativně-technických chyb, gramatických chyb, chyb písemných nebo tiskových, úpravy, které logicky vyplývají z přednesených pozměňovacích návrhů, případně podat návrh na opakování druhého čtení. - Máte pravdu, máte právo vystoupit tak, jak máte v úmyslu.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP