Čtvrtek 12. února 1998

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 173. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Toto hlasování skončilo výsledkem 145 pro, 1 proti, takže návrh byl přijat.

Tím jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy, takže můžeme přistoupit k hlasování o závěrečném usnesení. Je tomu tak, pane zpravodaji? Ano. Děkuji.

Budeme hlasovat o usnesení:

Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o poplatcích za vypouštění odpadních vod do vod povrchových podle sněmovního tisku 290, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 174 a ptám se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Tento návrh byl přijat. Pro se vyslovilo 127, proti 17 poslanců. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

Děkuji panu ministru Skalickému a panu zpravodaji Ambrozkovi.

Poslední bod, který se nám snad podaří projednat před začátkem interpelací, je

 

79.
Návrh poslanců Miroslava Grebeníčka a Zuzky Rujbrové
na vydání zákona, kterým se zrušuje zákon č. 74/1958 Sb.,
o trvalém usídlení kočujících osob, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 280/ - třetí čtení

 

Dámy a pánové, než dám slovo paní poslankyni Zuzce Rujbrové, přihlásil se o slovo pan poslanec Březina. Já mu slovo uděluji.

 

Poslanec Tomáš Březina: Děkuji, pane předsedající. Vážené poslankyně, vážení poslanci, chtěl bych velmi stručně využít této chvíle a oznámit vám, že v souladu s § 6 odst. c) se vzdávám svého poslaneckého mandátu. Děkuji vám za spolupráci a přeji vám všechno nejlepší ve zbytku volebního období. (Velký hluk v sále.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Březinovi a přeji mu určitě jménem nás všech, aby se mu dobře dařilo v jeho dalším osobním i profesionálním životě.

Dámy a pánové, byl jsem upozorněn, a upozornění se ukázalo býti pravdivým, že nešly po nějakou dobu hodiny, takže v tuto chvíli je 15.42 hodin a já nevím, jestli se ještě máme do nového bodu pustit. Chci se poradit s paní navrhovatelkou, jaký je její názor.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Pane předsedající, vzhledem k tomu, že k tisku 280 nezazněly z pléna žádné pozměňovací návrhy, jsem přesvědčena, že tento bod může být projednán během velmi krátké doby.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře, děkuji. Avizovaný bod se nachází ve třetím čtení. Jedná se o sněmovní tisk 280. Paní poslankyně Zuzka Rujbrová jako navrhovatelka zaujala místo u stolku zpravodajů. Prosím paní poslankyni Hanu Orgoníkovou, která je zpravodajkou petičního výboru, aby rovněž usedla ke stolku zpravodajů a sledovala spolu se mnou případnou rozpravu.

Rozpravu otevírám. Přihlášky žádné nemám, takže rozpravu uzavírám a táži se, zda paní poslankyně Rujbrová hodlá vystoupit. Není tomu tak. Prosím, aby se slova ujala paní poslankyně Hana Orgoníková, zpravodajka petičního výboru.

Dámy a pánové, já jsem si vědom, že vzdání se mandátu poslance není zcela pravidelným bodem v této sněmovně, ale přesto si dovolím vás poprosit o to, abyste sledovali ještě po několik minut jednání této sněmovny. Je to zřejmě poslední bod před bodem "interpelace".

 

Poslankyně Hana Orgoníková: Vážený pane předsedající, k návrhu pana poslance Miroslava Grebeníčka a paní poslankyně Zuzky Rujbrové na vydání zákona, kterým se zrušuje zákon č. 74/58 Sb., o trvalém usídlení kočujících osob, ve znění pozdějších předpisů, nebyl ve druhém čtení dne 4. února přednesen žádný pozměňovací návrh, pouze zazněl návrh obsažený v usnesení č. 85 ústavně právního výboru, který zní: "Zákon, kterým se zrušuje zákon č. 74/58 Sb., o trvalém usídlení kočujících osob, ve znění zákona č. 175/90 Sb." Mění se tedy název zákona.

Myslím si, pane předsedající, že bychom mohli hlasovat o tomto pozměňovacím návrhu a potom o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Souhlasím. V tuto chvíli jsem vás odhlásil a prosím o novou registraci.

V hlasování pořadové číslo 175, rozhodneme o osudu návrhu, který paní zpravodajka právě přednesla. Zahájil jsem hlasování a táži se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Tento návrh byl přijat. Pro se vyslovilo 99 poslanců, nikdo nebyl proti.

Přednesu návrh na závěrečné usnesení:

Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Miroslava Grebeníčka a Zuzky Rujbrové na vydání zákona, kterým se zrušuje zákon č. 74/58 Sb., o trvalém usídlení kočujících osob, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 280.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 176 a ptám se, kdo je pro. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo výsledkem 121 pro, 1 proti. Tento návrh byl přijat.

Blahopřeji navrhovatelům. Děkuji paní zpravodajce.

Dámy a pánové, je 15.45 hodin. V 16 hodin začnou interpelace a odpovědi na ně. Protože se množí dotazy, jak hodláme postupovat dále, domnívám se, že by nebylo příliš užitečné, abychom se scházeli o půl sedmé a jednali do sedmi. Návrhy, které by umožnily prodloužení jednání sněmovny, nebyly přijaty, a nemyslím si, že by bylo dobře zkoušet to znovu, takže v 18.30 hodin nejpozději skončí dnešní odpolední zasedání.

 

(Schůze byla přerušena v 15.48 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP