Pátek 13. února 1998

 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny

13. února 1998 v 9.03 hodin

 

Přítomno: 189 poslanců

 

 

(Schůze opět zahájena v 9.03 hodin.)

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Vážené kolegyně poslankyně, vážení kolegové poslanci, zahajuji osmý jednací den 20. schůze Poslanecké sněmovny a přeji vám hezké dobré ráno. Prosím, abyste se nejdříve přihlásili hlasovacími kartami a současně mi sdělili, kdo má náhradní kartu.

Pan poslanec Smetana má náhradní kartu č. 2, pan poslanec Švrček má náhradní kartu č. 6 a paní poslankyně Orgoníková má náhradní kartu č. 8. Hlásí se ještě někdo s náhradní kartou? Není tomu tak.

Dovolte mi, abych vás jako obvykle nejdříve seznámil s omluvami na dnešní schůzi. Omluveni jsou páni poslanci Jaroslav Maňásek, Jaromír Schling, Vavřinec Fójcik, z vlády je omluven pan premiér Josef Tošovský a pan ministr Ivan Pilip.

Kolegyně a kolegové, včera jsme rozhodli, že se dnes ráno bude konat nejdříve druhé kolo volby místopředsedy Poslanecké sněmovny. Rád bych proto poprosil předsedu volební komise pana poslance Roberta Koláře, aby nám jednak připomněl, pokud jsme to náhodou zapomněli, kteří kandidáti postoupili do tohoto kola volby, a navrhl nám další postup včetně délky projednávání tohoto bodu.

Prosím, pane poslanče, máte slovo. Tentokrát levou stranou sněmovny bych naléhavě vyzval ke klidu. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedo, vážená vládo, vážené kolegyně a kolegové, dovolte, abych zopakoval, že do druhého kola postoupili dva kandidáti, a sice paní poslankyně Rujbrová a pan Zvěřina. Druhé kolo volby je technicky připraveno. Výdej hlasovacích lístků může začít bezprostředně, a to po dobu 20 minut.

Dále bych vás chtěl seznámit s tím, že vzhledem k tomu, že byla původně dohoda, že druhé kolo proběhne včera v 15.45 hod., hlasovací lístky, které jsou ověřeny ověřovateli, mají včerejší datum. Domnívám se, že na regulérnosti voleb to nic nemění. Pouze to sněmovně sděluji.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji panu poslanci Kolářovi. Přerušuji naše jednání do 9.30 hod.

Upozorňuji, že dalším bodem jednání bude podle včera dohodnutého programu bod č. 73. Přeji vám šťastnou ruku ve vaší volbě.

 

(Schůze přerušena v 9.06 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP