Středa 25. února 1998

(pokračuje Buzková)

Je 14.24 hodin. Jak jsem avizovala, dám hlasovat o procedurálním návrhu pana poslance Sládka.

Zahajuji hlasování poř. č. 363 a ptám se, kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 363 se z přítomných 151 poslankyň a poslanců pro vyslovilo 74 a proti 57. Tento návrh nebyl přijat.

Paní poslankyně, páni poslanci, velmi ráda bych vás požádala o ztišení atmosféry v jednacím sále. Upozorňuji, že v tuto chvíli neběží rozprava, a tudíž není možné reagovat faktickou poznámkou. Mohu udělit slovo pouze tomu poslanci, který chce přednést procedurální návrh. Pokud tomu tak není, omlouvám se, ale slovo udělit nemohu.

Pokud se poslanec Grégr hlásí s procedurálním návrhem, udílím mu slovo.

 

Poslanec Miroslav Grégr: Chtěl bych oznámit, že přesto, že jsem se přihlásil kartou, nerozsvítilo se kontrolní světýlko. Proto zpochybňuji hlasování. Žádám o nové hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V tuto chvíli prosím, aby bylo ověřeno ze záznamu z hlasování, zda karta pana poslance Grégra nezaznamenala svou registraci. Potom dám hlasovat o procedurální námitce pana poslance Grégra.

Podle protokolu o hlasování pan poslanec Grégr byl přihlášen při tomto hlasování. Zřejmě pouze nesvítila kontrolka. Zdržel se v této věci hlasování. Doufám, že správně interpretuji pana poslance Grégra, že v případě, že jeho hlasovací karta byla registrována na protokolu o hlasování, na své procedurální námitce netrvá. Je tomu tak, pane poslanče?

 

Poslanec Miroslav Grégr: Trvám na hlasování, nesvítilo ani jedno ze tří světýlek, nejsem slepý. Hlasování zpochybňuji. Chtěl jsem hlasovat pro a bylo zaregistrováno, že jsem se zdržel. Nezdržel jsem se, nesvítilo ani jedno světýlko, přestože jsem mačkal.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V této záležitosti je potřeba vyjasnit situaci. Pokud zpochybňujete hlasování z toho důvodu, že se vaše karta nezaregistrovala, o této námitce nenechám hlasovat, z toho důvodu, že se vaše karta zaregistrovala.

Pokud zpochybňujete hlasování z toho důvodu, že jste hlasoval pro, a v protokolu je křížek, tzn., že jste se zdržel hlasování, v takovém případě o vaší procedurální námitce hlasovat nechám.

 

Poslanec Miroslav Grégr: Zmačkl jsem tlačítko ano a nesvítila ani registrace. To není k smíchu, to je technická závada. Smějete se počítači a ne mně. Procedurálně dávám námitku. Stiskl jsem tlačítko ano a objevilo se, že jsem se zdržel hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Chápu to jako návrh na procedurální námitku. Omlouvám se, k procedurálním návrhům není vedena rozprava. Pane poslanče, pokud nemáte jiný procedurální návrh, v tuto chvíli vám nemohu dát slovo.

Dám hlasovat v hlasování poř. č. 364. Na žádost z pléna vás odhlašuji.

V hlasování poř. č. 364 dám hlasovat o námitce pana poslance Grégra proti výsledku posledního hlasování.

Zahajuji hlasování poř. č. 364. Kdo je pro tuto procedurální námitku? Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 364 se z přítomných 166 pro vyslovilo 134, proti 11. Tento návrh byl přijat.

V tuto chvíli budeme opakovat hlasování o procedurálním návrhu pana poslance Sládka o zařazení nového bodu. Zahajuji hlasování poř. č. 365.

Kdo je pro tento návrh pana poslance Sládka? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 365 se z přítomných 169 pro vyslovilo 86, proti 69. Tento návrh byl přijat.

Paní poslankyně, páni poslanci, za prvé bych vás ráda poprosila o klid v jednacím sále je-li to možné.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP