Středa 25. března 1998

 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
25. března v 9.02 hodin
 

Přítomno: 189 poslanců

 

(Schůze opět zahájena v 9.02 hodin.) 

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Dámy a pánové, budeme pokračovat v jednání 23. schůze Poslanecké sněmovny.

Pan poslanec Švrček má náhradní kartu číslo 8, pan poslanec Kuneš číslo 11 a paní poslankyně Jirousová číslo 13.

Prosím sněmovnu o chvilku strpení, než se dostaví předkladatelka tohoto bodu, tak abychom mohli přistoupit k hlasování o jednotlivých návrzích usnesení, jak zazněly včera v rozpravě.

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujala paní ministryně zdravotnictví Zuzana Roithová a poslanec Václav Frank.

Včera jsme jednání přerušili po ukončení rozpravy, přednesené návrhy vám byly rozdány na lavice.

Táži se paní ministryně, zda si přeje se vyjádřit k obsahu rozpravy, zda si přeje vystoupit se závěrečným slovem?

 

Ministryně zdravotnictví ČR Zuzana Roithová: Ne.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Není tomu tak. Prosím tedy pana poslance Václava Franka, aby se ujal slova jako zpravodaj k tomuto bodu.

 

Poslanec Václav Frank: Pane místopředsedo, pane premiére, členové vlády, kolegyně a kolegové.

Konstatuji, že ke zprávě paní ministryně o transformaci zdravotnictví v České republice vystoupilo celkem 19 poslankyň a poslanců. Z celkového počtu diskutujících 6 poslankyň a poslanců předložilo návrhy na usnesení, které byly zpracovány písemně, a máte je v tuto chvíli před sebou na poslaneckých lavicích.

Návrhy usnesení se vzájemně nevylučují a myslím, že můžeme přistoupit k hlasování o jednotlivých návrzích s tím, že u předkladatele poslance Václava Franka a poslankyně Jirousové bude o návrzích hlasováno jako o celku, ostatní paní poslankyně a páni poslanci si přejí o svých návrzích hlasovat odděleně po jednotlivých bodech.

Pan poslanec Vik navrhuje usnesení ve dvou alternativách. V případě, že nebude přijata první alternativa, navrhuje další usnesení, které je rovněž písemně v předloze, kterou máte k dispozici, uvedeno.

Pane místopředsedo, domnívám se tedy, že můžeme přistoupit k hlasování a že je vcelku zbytečné číst návrhy usnesení opětovně, protože je všichni máme písemně k dispozici. Domnívám se, že stačí jenom přečíst bod, o kterém budeme hlasovat, případně jméno jeho navrhovatele, jestli s tím bude takto Poslanecká sněmovna souhlasit.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Nevím, jestli Poslanecká sněmovna vnímala, o čem je právě řeč. Nicméně, dámy a pánové, prosím, abyste se zaregistrovali.

Přistoupíme k hlasování o návrzích usnesení a ptám se, zda si někdo přeje, aby před hlasováním o konkrétním návrhu zazněl tento návrh ještě jednou na mikrofon.

Zároveň jsem zaznamenal žádost o odhlášení, takže vás prosím, abyste se ještě jednou zaregistrovali.

Ještě jednou se táži, zda si někdo přeje, aby vždy zazněl návrh znovu na mikrofon. (Nikdo.) Není tomu tak, budeme tedy hlasovat o návrzích, tak jak to navrhuje pan poslanec Václav Frank.

Nejprve budeme hlasovat o jeho návrhu, který je v rozdaném materiálu uveden bod bodem A, a to, pokud jsem dobře zaznamenal, jako o celku, tedy ne odděleně o bodu I. a II.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP