Středa 25. března 1998

 

(pokračuje Vlach) 

Dámy a pánové, kdo je pro tento návrh?

 

Poslanec Václav Frank: Jestli dovolíte, pane místopředsedo, chtěl bych ještě uvést, že zpravodaj souhlasí, paní ministryně nesouhlasí.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Přeje si ještě někdo něco sdělit? (Nikdo se nehlásil.)

Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Jde o hlasování č. 41. Kdo je proti?

Tento návrh nebyl přijat poměrem hlasů 74 pro, 76 proti.

Prosím o další návrh.

 

Poslanec Václav Frank: Dále budeme hlasovat o návrzích pana poslance Dalibora Matulky, uvedených pod bodem B.I.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: O slovo se hlásí pan ministr Výborný.

 

Ministr ČR Miloslav Výborný: Moje faktická poznámka je velmi stručná. Toto usnesení vlády, jehož zrušení nebo přehodnocení poslanec Matulka navrhuje, bylo usnesením vlády již zrušeno.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: S další objasňující poznámkou se hlásí pan poslanec Matulka.

 

Poslanec Dalibor Matulka: To je spíš znejasňující poznámka. Já jsem se na to před hlasováním ptal paní ministryně, ale její odpověď nebyla tak jednoznačná jako pana ministra Výborného. Bylo by tedy dobré, kdyby to paní ministryně uvedla na správnou míru. Samozřejmě, pokud má pan ministr Výborný pravdu, pak na hlasování nebudu trvat.

 

Ministryně zdravotnictví ČR Zuzana Roithová: Řekla bych, že došlo k nedorozumění. Já jsem neznala váš text, který zde formulujete jako přehodnocení - rozhodnutí k řešení. Chtěla jsem říci, že vláda bude mít nový materiál, který bude navrhovat jiné řešení. Znamená to tedy, že je pravda to, že přehodnotila rozhodnutí z 8. října 1997 tím, že uložila dvěma ministrům předložit nový materiál.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Děkuji. V takovém případě na hlasování o tomto návrhu netrvám a beru jej zpět.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Trvá někdo na tom, abychom hlasovali o tomto zpětvzetí? Myslím, že u návrhu usnesení to není třeba.

 

Poslanec Václav Frank: Bod B.I je svým způsobem nehlasovatelný. Můžeme tedy hlasovat o bodu II.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Hlasujeme tedy o návrhu, kdy Poslanecká sněmovna žádá vládu, aby znovu posoudila a přehodnotila atd.

Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Jde o hlasování č. 42. Kdo je proti?

Tento návrh nebyl přijat poměrem hlasů 83 pro, 50 proti.

Prosím o předložení dalšího návrhu.

 

Poslanec Václav Frank: Další návrhy jsou uvedeny pod bodem C poslance Jana Vika. Pokud jde o bod I, připomínám, že to je prvá část usnesení, která v případě, že nebude přijata, je navrhováno další usnesení. Budeme tedy hlasovat o bodu C.I. Zpravodaj souhlasí, paní ministryně nesouhlasí.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Jde o hlasování č. 43. Kdo je proti?

Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 94 pro, 85 proti.

 

Poslanec Václav Frank: Nyní budeme hlasovat o bodu II - Poslanecká sněmovna žádá vládu České republiky atd. Zpravodaj souhlasí, paní ministryně nesouhlasí.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Paní ministryně můžete se vyjádřit, ale stručně, protože jste se zřekla svého závěrečného slova. Jde tedy pouze o vyjádření, zda souhlasíte nebo nesouhlasíte.

 

Poslanec Václav Frank: Opakuji, že zpravodaj souhlasí, paní ministryně nesouhlasí.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Jde o hlasování č. 44. Kdo je proti?

Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 95 pro, 48 proti.

 

Poslanec Václav Frank: Domnívám se tedy, že druhá část navrhovaného usnesení nepřipadá při hlasování v úvahu.

Přistoupíme k dalšímu bodu návrhu paní poslankyně Jirousové, uvedenému pod bodem D. O tomto návrhu budeme hlasovat jako o celku. Zpravodaj souhlasí, paní ministryně nesouhlasí.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Jde o hlasování č. 45. Kdo je proti?

Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 95 pro, 53 proti.

Prosím o další návrh.

 

Poslanec Václav Frank: Další návrh usnesení je uveden pod bodem E poslance Josefa Janečka, který požaduje o svém návrhu hlasovat o jednotlivých bodech.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Domnívám se, že o jednotlivých bodech se nedá hlasovat. Budeme hlasovat o bodu II.

 

Poslanec Václav Frank: Zpravodaj souhlasí, paní ministryně souhlasí.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Jde o hlasování č. 46. Kdo je proti?

Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 127 pro, 3 proti.

Prosím o další návrh.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP