Pátek 3. dubna 1998

 

Poslanec Daniel Kroupa: Děkuji. Přecházíme k návrhu pana poslance Milana Kynčla pod písm. J na straně 66. Bude-li přijat, nelze hlasovat o návrhu O2 a T2. Podobný návrh podali i další poslanci, jen na to upozorňuji. Zpravodaj doporučuje, ministerstvo nedoporučuje, pan poslanec Zeman neutrální stanovisko. Také nedoporučuje? Spíše ne.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 304. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 42, proti 97 poslanců, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Návrh pana poslance Gjuriče pod písm. K na straně 66 a 67. Návrh pod prvním bodem k § 9 je vloženo nové písmeno d), není v rozporu s žádným jiným pozměňovacím návrhem, zpravodaj doporučuje, ministr nedoporučuje, pan poslanec Zeman také nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 305. Kdo návrh podporuje, kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 79, proti 70 poslanců, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: V bodě 2 § 27 odst. 2 je vloženo nové písmeno. Rovněž není v rozporu s žádným dalším pozměňovacím návrhem. Stanovisko zpravodaje je kladné, stanovisko ministra záporné stejně jako stanovisko pana poslance Zemana.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 306. Kdo návrh podporuje, kdo je proti tomuto návrhu?

Pro návrh hlasovalo 80 poslanců, proti 69, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Nyní jsou zde body 3 a 4, o kterých bychom mohli hlasovat společně, pokud není výhrada proti tomuto postupu. Ony spolu také souvisí.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Pan kolega Gjurič souhlasí? Pan kolega Gjurič prosí o oddělené hlasování, budeme se tím řídit.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Dobře. O bodu 3 musím říci, že je to pozměňovací návrh k § 77 odst. 1, bude-li tento bod přijat, nelze hlasovat o návrhu pod písmenem N bodu 8. Zpravodaj doporučuje, ministerstvo nedoporučuje, pan poslanec Zeman také nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 307. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 67, proti 88 poslanců, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Bod 4 rovněž k § 77, nové znění odst. 1 není v rozporu s žádným dalším pozměňovacím návrhem. Zpravodaj doporučuje, ministr nedoporučuje, pan poslanec Zeman také nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 308. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 63, proti 96 poslanců, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Přecházíme k návrhu pod písmenem L. Jsou to návrhy pana poslance Přibáně, a jestli se nemýlím, některé body byly staženy. L1 stažen nebyl. Je to tak? Tak bychom o něm měli hlasovat. Je to pozměňovací návrh k § 5 odst. 3, není v rozporu s žádným pozměňovacím návrhem. Zpravodaj nedoporučuje, ministerstvo má neutrální stanovisko, pan poslanec Zeman má také neutrální stanovisko.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 309. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 92, proti 32 poslanců, návrh byl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: V bodě druhém pan poslanec Přibáň první alternativu stáhl, což jsme potvrdili hlasováním, čili hlasovat by se mělo k alternativě 2 k § 8, kde jde o nahrazení číslovky 30 číslovkou 20. Zpravodaj doporučuje, ministr také doporučuje, pan poslanec Zeman měl neutrální stanovisko.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 310. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 83, proti 63 poslanců, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Nyní zde máme komplikovanější hlasování o bodech 4, 5a) a 5b) a musíme zvolit trošku zvláštní postup. Musíme zvlášť hlasovat o slovech "opatřením zveřejněným ve věstníku ministerstva" a teď nevím, zda napřed - je tedy lhostejno panu poslanci, tedy zda se v § 21 odst. 1 písm. a) ke konci textu připojují slova " opatřením zveřejněným ve věstníku ministerstva". K tomuto ministerstvo, pokud vím, má negativní stanovisko. Neutrální stanovisko. Pan poslanec Zeman souhlasí? Také neutrální. Zpravodaj má také neutrální.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 311. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 131, proti 4 poslanci, návrh byl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: V této chvíli můžeme hlasovat o zbytku bodu 4, 5a) a 5b) dohromady a v tom případě má zpravodaj stanovisko kladné, ministerstvo má také kladné stanovisko a pan poslanec Zeman také kladné stanovisko.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 312. Kdo návrh podporuje, kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 146, proti žádný poslanec, návrh byl přijat.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP