Pátek 3. dubna 1998

 

Poslanec Daniel Kroupa: Přecházíme k bodu 6. Je to pozměňovací návrh k § 69 odst. 1, k témuž ustanovení je ještě vznesen pozměňovací návrh E2 a o L6 bude možné hlasovat pouze v případě, že nebyl přijat E2. Takový je stav. Já si v tuto chvíli nevybavuji, zda byl přijat. (Hlasy: Nebyl.)

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Nebyl.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Nebyl. V tom případě můžeme hlasovat. Zpravodaj nedoporučuje, ministerstvo nedoporučuje, pan poslanec Zeman doporučuje. (Námitky.)

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Ne, neutrální.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Také neutrální.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 313. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 56 poslanců, proti 46, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Bod 7 byl stažen, čili přecházíme k bodu 8. Je to v § 50 odst. 6. Lze o něm hlasovat, nebyl-li přijat návrh G2. Přiznám se, že v tuto chvíli musím zalistovat. (Hlasy: Nebyl přijat.)

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Nebyl.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Takže můžeme hlasovat, v tom případě zpravodaj doporučuje, ministerstvo také doporučuje, pan poslanec Zeman také doporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 314. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh se vyslovilo 143 poslanců, proti 3, návrh byl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Bod 9a a 9b byl stažen, a proto můžeme hlasovat o dalších bodech, které navrhuji spojit. Bod 10 a 11 spojit dohromady. (Námitky z pléna.) Pardon, 10 a 12. Bod 11 byl stažen. Děkuji za upozornění. Jsou to pozměňovací návrhy k § 74 a k § 82. Jsou propojené. Tento návrh je propojený. Zpravodaj má stanovisko kladné, ministerstvo má stanovisko záporné, pan poslanec Zeman neutrální.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 315. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 113, proti 17 poslanců, návrh byl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Body 13a, 13b a 13c zdá se také souvisí. Zeptám se, zda je možné hlasovat dohromady.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Ano, je souhlas.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Jestliže je souhlas, pak zpravodaj doporučuje, ministerstvo také doporučuje, pan poslanec Zeman neutrální stanovisko.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 316. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 118, opravuji 119, proti 3 poslanci, návrh byl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Přecházíme k pozměňovacím návrhům paní poslankyně Šojdrové, které jsou na str. 68 - 69. Paní poslankyně Šojdrová některé své návrhy stáhla po dohodě, jsou to body 1 a 2, o nich tedy hlasovat nebudeme. Bod 3 byl stažen také, protože prošel jiný pozměňovací návrh, který řeší tuto materii. Proto bychom měli hlasovat o návrhu pod bodem 4, je to k § 50, nové znění odst. 6. Je to v rozporu s návrhem G2, L8 a M4. Lze hlasovat, nebude-li přijat ani návrh G2, ani L8. Já si nejsem jist, zda je tomu tak. Mám zde z legislativy ... (Hlasy: Byl přijat L8.) Byl přijat L8, takže ani bod 4 není hlasovatelný. Bod 5 byl stažen - jestli se nemýlím.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Ano.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Stejně jako bod 7. Zbývá zde bod 6, což je pozměňovací návrh k § 98 odst. 10. Je v rozporu s návrhem O8. Legislativa píše, že bude-li přijat M6, pak už nebude možné hlasovat o bodu O8, který je návrhem na vypuštění. Doufám, že nám to bude připomenuto. Je to trochu zamotané, ale věc je prostá. Je to náhrada...

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Teologie doktor, víme, o co se jedná.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Zpravodaj doporučuje, ministr doporučuje, pan poslanec Zeman také doporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 317. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 149 poslanců, nikdo nebyl proti, návrh byl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: V bodě 8 je pozměňovací návrh k § 77, byl podmíněn alternativou. Ptám se, zda můžeme o tomto bodu hlasovat? (Hlasy: Ano.) Můžeme, protože nebyl přijat návrh K3. Zpravodaj nedoporučuje, ministr doporučuje, pan poslanec Zeman nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 318. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 83, proti 81 poslanců, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Přecházíme k návrhu pana poslance Krejsy. Jeho první návrh pod písm. N1 není v rozporu se žádným návrhem. Zpravodaj nedoporučuje, ministerstvo nedoporučuje, ani pan poslanec Zeman nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování poř. č. 319. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 46, proti 111 poslanců, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Návrh pod bodem 2 byl upřesněn panem poslancem Krejsou, je to pozměňovací návrh k § 8, nikoliv 7, jak je zde psáno. Zpravodaj nedoporučuje, ministr nedoporučuje, ani pan poslanec Zeman nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 320. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 39, proti 114 poslanců, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: O bodu 3 myslím nelze hlasovat, protože jsme už v té věci rozhodli. Můžeme přejít k návrhům pana poslance Jičínského, které jsou pod písm. O. O1 je k § 2 - vypustit odst. 3, 5, 6. Tento návrh se - jak slyším - stal nehlasovatelným, ale nejsem si tím jist.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Pan kolega Jičínský upřesní, prosím.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP