Pátek 17. dubna 1998

Poslanec Bohuslav Sobotka: Budeme hlasovat o bodu A9, o částce 10 %. Stanovisko předkladatele je negativní, stanovisko zpravodaje je pozitivní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 454 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 454 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 131 vyslovilo 53, proti bylo 48.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní se vrátíme k druhé části návrhu A9 usnesení rozpočtového výboru. To se týká bodu 18 novely. Zde nás čeká rovněž orientační hlasování mezi návrhem rozpočtového výboru, který je 10 %, a návrhem poslance Škromacha pod bodem C6, který je 5 %.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Je zde námitka, že by se mělo v tuto chvíli hlasovat o druhém návrhu 7 %. Myslím, že by se o něm mohlo hlasovat i později, až by na něj došla řada, ale bude asi čistší, když o něm budeme hlasovat teď hned.

Prosím, pane zpravodaji, předneste druhý návrh, o kterém jsme orientačně rozhodli, že se o něm bude hlasovat jako o druhém, to znamená návrh C 5, poslanec Škromach - 7 %.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Navrhuji, abychom hlasovali o návrhu pana poslance Škromacha, který se týkal první části, tzn. 7 %, a je pod C5. Stanovisko předkladatele je negativní, stanovisko zpravodaje je pozitivní.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 455 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 455 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 132 vyslovilo 53, proti bylo 53.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní se opět vrátíme k druhé části návrhu A9, který se týká bodu 18 novely, a k orientačnímu hlasování mezi návrhem pana poslance Škromacha pod bodem C6 - 5 %, a návrhem pod bodem A9 - 10 %. Navrhuji, abychom nejprve hlasovali o variantě 5 %, o pozměňovacím návrhu… (Zaznívají protestní hlasy ze sálu.) To se týká bodu 18, netýká se to bodu 16. Je to návrh, který je pod bodem A9 usnesení rozpočtového výboru, a tento návrh se vztahuje k bodu 16, o kterém jsme před chvílí ukončili hlasování. Žádný návrh nebyl přijat. Rovněž se vztahuje k bodu 18, kde je jiné procento. O tomto návrhu bych doporučoval znovu orientačně hlasovat a pak hlasovat o čísle, které získá největší podporu v tomto orientačním hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, vámi navržený postup je správný, já jsem to také tak pochopila. Ke kterému návrhu se v tuto chvíli vyslovíme v orientačním hlasování?

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: V orientačním hlasování budeme hlasovat o návrhu pana poslance Škromacha pod bodem C6 - 5 %.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V orientačním hlasování pořadové číslo 456 se vysloví ti, kteří podporují tento uvedený návrh.

Konstatuji, že z přítomných 131 tento návrh podporuje 52 poslanců a poslankyň.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní navrhuji, abychom v orientačním hlasování hlasovali o návrhu rozpočtového výboru - 10 %.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V hlasování pořadové číslo 457, které jsem právě zahájila, prosím, aby se vyslovili ti, kteří podporují návrh přednesený panem zpravodajem.

Tento návrh získal podporu 42 z přítomných 132.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o návrhu C6 pana poslance Škromacha - 5 %. Tlumočím stanovisko předkladatele - zásadně proti. Zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 458 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 458 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 132 vyslovilo 52, proti bylo 53.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní se ještě vyrovnáme s návrhem rozpočtového výboru na výši 10 %. Stanovisko předkladatele je negativní, stanovisko zpravodaje je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 459 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 459 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 132 vyslovilo 53, proti bylo 54.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o bodu A 10. Stanovisko zpravodaje i předkladatele je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 460 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 460 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 133 vyslovilo 108, jeden byl proti.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o posledním návrhu rozpočtového výboru pod bodem A11. Stanovisko zpravodaje i předkladatele je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 461 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 461 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 133 vyslovilo 107, nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní přistoupíme k návrhům obsaženým v usnesení hospodářského výboru. Nejprve budeme hlasovat o návrhu pod písm. B1. Stanovisko zpravodaje i předkladatele je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 462 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 462 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 133 vyslovilo 110, nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Nyní budeme hlasovat o bodu B2, kde nás čeká dnešní poslední orientační hlasování. V bodu B2 je obsažena částka 53 Kč, pod bodem C2 pana poslance Škromacha je obsažena částka 55 Kč. Navrhuji, abychom nejprve v orientačním hlasování hlasovali o částce 55 Kč, poté o částce 53 Kč.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V hlasování pořadové číslo 463, které jsem právě zahájila, prosím, aby se vyslovili ti, kteří podporují částku 55 Kč.

Konstatuji, že tato částka získala podporu 57 z přítomných 133.

 

V hlasování pořadové číslo 464 prosím, aby se vyjádřili ti, kteří podporují částku 53 Kč.

Částka 53 Kč získala z přítomných 133 podporu 60.

 

Nejdříve tedy budeme hlasovat o tomto návrhu rozpočtového výboru. Zaznamenala jsem žádost z pléna o odhlášení a novou registraci.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP