Středa 13. května 1998

 

(Schůze opět zahájena v 15.37 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, čas určený na jednání klubu ČSSD vypršel, takže doufám, že se členové tohoto klubu dostaví do sněmovny.

Dámy a pánové, připomínám, že v průběhu rozpravy, jak obecné, tak podrobné, zazněly návrhy na přerušení projednávání tohoto bodu.

Pořadí těchto návrhů: Jako první vystoupil pan poslanec Filip s návrhem, aby před ukončením podrobné rozpravy sněmovna přerušila projednávání tohoto bodu a požádala rozpočtový výbor, aby se celou věcí ještě jednou zabýval, a aby sněmovna projednávání tohoto bodu zařadila na páteční dopoledne. To je první návrh.

Domnívám se, že všem je jasno, o čem dám vzápětí hlasovat, takže kdo souhlasí s návrhem pana poslance Vojtěcha Filipa.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové č. 52. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo výsledkem pro 86, proti 75. Tento návrh přesto nebyl přijat.

 

Pan poslanec Václav Krása se hlásí.

 

Poslanec Václav Krása: Nešlo mi hlasovací zařízení.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já poprosím posečkat, než vyjede sjetina, a uvidíme, zda se jedná pouze o nedostatek signalizace, nebo zda jste se opravdu nemohl zúčastnit hlasování z důvodu poruchy, takže počkáme, až to vyjede. Poprosím kolegu Vlacha, aby se podíval, zda pan poslanec Krása hlasoval, či nikoli.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Pane předsedající, chtěl bych požádat sněmovnu, protože jsem měl hlasovací kartu na stole, ta mi zmizela a nemohl jsem hlasovat, proto bych požádal o náhradní hlasovací kartu a aby mi bylo umožněno hlasovat.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Dámy a pánové, přestože expressis verbis, jak říkají latiníci, nezazněl žádný návrh na zpochybnění hlasování, tak si myslím, že jak z úst pana poslance Krásy, tak z úst pana poslance Skopala tento návrh odezněl. Myslím si, že je korektní o tom dát hlasovat.

Ještě předtím, než bude moci pan poslanec Skopal hlasovat, konstatuji, že má náhradní kartu č. 7, a doufám, že se úspěšně přihlásí.

 

Vás ostatní žádám, abyste v hlasování číslo 53 vyjádřili svůj názor. Kdo souhlasí s námitkou? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Pro bylo 127, proti 13, takže námitka byla přijata.

 

Nyní dám znovu hlasovat o návrhu pana poslance Vojtěch Filipa. Doufám, že všichni pamatujeme, o čem jsme hlasovali před chvilkou. Pan poslanec Jičínský mne žádá, abych vás odhlásil. Rád vyhovuji a prosím o novou registraci.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP