Středa 20. května 1998

 

Poslanec Zdeněk Krampera: Děkuji, pane předsedo. Jenom ještě jako zpravodaj v této záležitosti bych chtěl odpovědět velice stručně...

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Promiňte, pane poslanče, tady už není slyšet vlastního slova. Kolegyně a kolegové, zaregistrujte se, protože na monitoru mám jenom 99 lidí a vás je tady evidentně víc. Věnujte se více jednání než soukromým diskusím. Pokračujte, pane poslanče.

 

Poslanec Zdeněk Krampera: Velice stručně bych chtěl odpovědět. Padla tady od různých poslanců různá vyjádření, různé názory, je to tak správně, ale já bych skutečně trval v tomto případě na tom, co jsem zde již jednou přečetl. Měl jsem dvě možnosti. Buď se k tomu otočit zády a všechno strkat jak se říká pod stůl, anebo nějakým způsobem se snažit pokud možno urychleně věc řešit. Zdá se, že po rozpravě - doufám - celá tato kauza bude velmi brzo dořešena.

A teď k tomu hlavnímu - usnesení jsem předložil, problém bude, zdali budeme hlasovat o usnesení jako celku. K usnesení ještě padl jeden pozměňující návrh, který předložil pan poslanec Gongol. Já bych vám ho přečetl. Je to: doplnit bod II o bod 3 tohoto znění: Došlo k prorůstání zločinu do některých součástí Policie ČR, Inspekce Ministerstva vnitra ČR a BIS ČR.

To je pozměňující návrh, který předložil pan poslanec Gongol.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Považuji za logické, jestliže o tomto návrhu, ať už je pozměňující, nebo doplňující, budeme hlasovat jako o prvním. Předpokládám, že sněmovna nemá námitky. Přeje si někdo, abych vás opět odhlásil? Žádné takové přání nevidím. Ale kolegyně a kolegové, výzva těm, kdo možná nejsou přihlášeni - na monitoru je v této chvíli 150 lidí - trvá. Zkontrolujte si prosím zařízení, zda vám svítí. Vidím, že pan poslanec Filip se rozhodl zvolit radikálnější cestu. Žádá mě, abych vás odhlásil. Já tak činím. Prosím, abyste se znovu přihlásili.

Doufám, že jsme mezi tím nezapomněli na návrh pana poslance Gongola, který vám přednesl pan poslanec Krampera.

 

Zahajuji hlasování o tomto návrhu. Kdo je pro, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 124 tento návrh nebyl přijat, když pro se vyslovilo 45, proti 71, 58 nehlasovalo, přítomno 174.

 

Nyní bychom měli hlasovat o usnesení jako o celku, bylo již přečteno v rámci rozpravy, doufám, že nikdo z poslanců nenavrhne, abychom hlasovali po jednotlivých částech, a že budete souhlasit s tím, abychom hlasovali o celku. Nicméně vidím pana poslance Kulku, který zdvihá ruku - ale zdvihá ruku patrně za jiným účelem, takže ani on neprotestuje. Budeme tedy hlasovat o tomto usnesení jako o celku.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro toto usnesení, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 125 byl tento návrh přijat, když ze 176 přítomných bylo 89 - čirou náhodou přesně tolik, kolik je potřeba - pro, 55 proti a 32 nehlasovalo.

 

Tím jsme ukončili tento bod. Děkuji panu poslanci Kramperovi a dalším vystupujícím.

 

Nyní mi dovolte, abych podle našeho schváleného pořadu od bodu 98 plynule přešel k bodu

 

29.
Vládní návrh kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu
návrh na vyslání polní nemocnice Armády České republiky
na podporu mezinárodních sil při případné donucovací akci proti Irácké republice
/sněmovní tisk 418/

 

Tento bod jsme včera přerušili do dnešního dne. Prosím proto, aby místo u stolku zpravodajů zaujal pan ministr zahraničí Jaroslav Šedivý, zpravodaj výboru pro obranu a bezpečnost pan poslanec Petr Nečas. A aniž bych tím znevažoval pana poslance Payna, který je dalším zpravodajem, nechť zváží možnost zůstat ve své lavici, což nijak nesnižuje jeho roli zpravodaje, nebo mu případně naše Kancelář přisune další židli ke stolku zpravodajů.

Budeme pokračovat ve všeobecné rozpravě. Konstatuji, že v této chvíli písemné přihlášky do všeobecné rozpravy nemám. Táži se proto, zda se do všeobecné rozpravy někdo hlásí. Vidím pana poslance Grosse, kterému proto uděluji slovo. Ostatní prosím o klid. Kolegové, někdy mám dojem, že hluk v této síni nabývá rozměru řevu. Prosím proto, abyste se ztišili a uděluji slovo panu poslanci Grossovi.

 

Poslanec Stanislav Gross: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, já bych si v této části rozpravy dovolil předložit ještě jeden návrh. Abychom se vyhnuli procedurálním problémům, předkládám ho v tuto chvíli, protože si nejsem zcela jist, jestli by neměl zaznít v podrobné rozpravě. Jedná se o návrh podle § 63 odst. 1 bod 1 - návrh na odročení projednávání tohoto bodu naneurčito. Předtím, pane předsedo, než bude uzavřena rozprava, požádal bych ještě o 15minutovou přestávku na poradu našeho klubu. Co se týká rozpravy, mám pocit, že by to stačilo před uzavřením podrobné rozpravy.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Ano, budu samozřejmě respektovat toto vaše přání. Hlásí se ještě někdo do obecné rozpravy? Jelikož tomu tak není, obecnou rozpravu uzavírám. Prosím pana kolegu Honajzra, který už delší dobu diskutuje, aby přispěl k uklidnění v sále. Děkuji, pane poslanče.

Nyní otevírám podrobnou rozpravu, písemnou přihlášku rovněž nemám. Teď se zeptám pane poslance Grosse, zda souhlasí s tím, abych přestávku vyhlásil po uzavření podrobné rozpravy, nebo zda si přeje, abych podrobnou rozpravu neuzavíral. Jaký je váš názor, pane poslanče? (Poslanec Gross odpovídá z místa: Před.) Před. Konstatuji, že ač se do podrobné rozpravy nikdo nepřihlásil, neuzavírám ji a vyhlašuji přestávku - ukradnu vám jednu minutu, pane poslanče - do 12.00 hodin.

 

(Schůze přerušena v 11.48 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP