Středa 20. května 1998

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, navrhuji vám, abychom hlasování zahájili hlasováním o usnesení rozpočtového výboru, které máte v tisku 370/2 označené písm. A. Toto usnesení jsem si osvojil v pozměňovacím návrhu B1 jako komplexní pozměňovací návrh a doporučuji, abychom s výjimkou bodů 1, 5 a 6 teď hlasováním rozhodli o těchto pozměňovacích návrzích.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Takže hlasujeme o celém bodu A s výjimkou těch bodů, které jste uvedl, pane zpravodaji. Je tomu tak? Slovo má pan poslanec Recman.

 

Poslanec Svatomír Recman: Já bych chtěl požádat, abychom samostatně hlasovali ještě o bodu 32.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan zpravodaj souhlasí, vyčleníme tedy ještě bod 32 k samostatnému hlasování. Žádné protesty k tomuto postupu jsem nezaznamenala. V hlasování číslo 229 rozhodneme o tomto návrhu rozpočtového výboru.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 229 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že tento návrh v hlasování pořadové číslo 229 byl přijat, když se pro něj z přítomných 146 pro vyslovilo 134 a proti nikdo.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní bych doporučoval, abychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pana poslance Pěničky označených písmenem C, a to o všech pěti těchto návrzích najednou, jak si pan předkladatel přeje, pokud to ovšem nebude rozporováno někým z pánů poslanců či poslankyň. Stanoviska jsou kladná.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Nevidím žádný rozpor, takže zahajuji hlasování pořadové číslo 229 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 230 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 149 pro vyslovilo 138 a 1 byl proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Nyní se vrátíme k bodu 32, jehož samostatné hlasování z usnesení rozpočtového výboru požadoval pan kolega Recman. Stanoviska pana ministra i zpravodaje jsou doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 231 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 231 tento návrh byl přijat, když se pro něj ze 150 přítomných vyslovilo 129 a 18 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Následuje pozměňovací návrh označený jako B2, týká se účinnosti a stanoviska pana ministra i zpravodaje jsou kladná.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 232 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

 

(Protesty a námitky ze sálu. Pan poslanec Brožík mimo mikrofon upozorňuje na to, že se hlásil s technickou poznámkou, a vytýká poslanci, který hovořil s předsedající, že bránil předsedající ve výhledu.)

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Omlouvám se sněmovně, odhlasovali jsme tentýž návrh dvakrát, ale to snad není na závadu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Dobře, prohlašuji hlasování 232 za zmatečné, bude na to pohlíženo, jako by se podruhé nehlasovalo. Prosím pana zpravodaje, aby na takové situace upozorňoval.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Následující návrh pana poslance Langra, označený jako D1 - stanovisko pana ministra je záporné, stanovisko zpravodaje je kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 233 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 233 byl tento návrh přijat, když se pro něj z přítomných 152 pro vyslovilo 80, 49 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Následuje pozměňovací návrh pana poslance Vrzáně označený jako E1. Tento pozměňovací návrh ovšem odstraňoval chybu v zápise z usnesení rozpočtového výboru, která byla odstraněna v tisku 370/2, takže není nutné o něm hlasovat. Souhlasí pan poslanec Vrzáň? (Souhlasí.)

Následuje poslední pozměňovací návrh označený jako E2, což byl ten návrh, který se pokusil pan poslanec Vrzáň zpřesnit. Nicméně se domnívám, že je nutno hlasovat o tom nezpřesněném. Stanovisko pana ministra je záporné, stanovisko zpravodaje rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano, je tomu tak. Rozhodneme o tom v hlasování pořadové číslo 234, které zahajuji a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že tento návrh v hlasování pořadové číslo 234 nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 154 pro vyslovilo 44, 97 bylo proti.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Domnívám se, že jsme tím vyčerpali hlasování o všech předložených pozměňovacích návrzích. (Námitka z pléna mimo mikrofon.) Návrhy A1, 5, 6 jsou nehlasovatelné, neboť byly schváleny pozměňovací návrhy C1 - 3 pana kolegy Pěničky. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vzhledem k tomu, že o všech návrzích bylo hlasováno, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 21/1992 Sb., o bankách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 370, ve zněních schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 235 a ptám se: Kdo je pro tento návrh usnesení? Kdo je proti tomuto návrhu,

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 235 se z přítomných 155 pro vyslovilo 141, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Blahopřeji navrhovateli, děkuji zpravodaji, děkuji panu viceguvernérovi Kysilkovi za jeho přítomnost.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, v tuto chvíli ještě udílím slovo panu poslanci Pěničkovi s procedurálním návrhem.

 

Poslanec Stanislav Pěnička: Děkuji. Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, já bych si dovolil přednést jeden procedurální návrh, aby bod č. 65, to je to mé odmítnutí, byl zařazen jako první bod zítřejšího jednání po obědě, po polední přestávce, v případě, že nebude dokončen bod z dopoledního jednání, aby byl zařazen hned poté.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Všichni jsme zaznamenali procedurální návrh pana poslance Pěničky a rozhodneme o něm v hlasování pořadové číslo 236.

 

Ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 236 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 150 pro vyslovilo 86, proti 7. Tento bod bude projednán jako první bod zítřejšího odpoledního jednání.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vzhledem k tomu, že mi byla avizována přestávka na klub ODA, v tuto chvíli končím dnešní jednání. Budeme pokračovat zítra v 9.00 hodin, a to bodem 34, třetím čtením návrhu zákona o svobodě informací. Organizační výbor se sejde v 18.20 hodin na obvyklém místě.

 

(Schůze byla přerušena v 18.00 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP