Čtvrtek 21. května 1998

 

(Schůze opět zahájena v 9.47 hodin.)

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Dámy a pánové, zaujměte, prosím, místa, budeme pokračovat v jednání. Dalším bodem jednání - podle schváleného pořadu - je bod

 

35.
Vládní návrh zákona, kterým se doplňuje zákon České národní rady č. 500/1990 Sb.,
o působnosti orgánů České republiky ve věcech převodů vlastnictví státu
k některým věcem na jiné právnické nebo fyzické osoby, ve znění pozdějších předpisů,
/sněmovní tisk 260/ - třetí čtení

 

Zahajuji třetí čtení tohoto návrhu. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr financí pan Ivan Pilip a zástupce zpravodaje hospodářského výboru pan poslanec Jan Grůza.

Pozměňovací návrhy k předloženému návrhu zákona jsou uvedeny ve sněmovním tisku č. 260/5.

Žádám zpravodaje poslance Jana Grůzu, aby spolu se mnou sledoval rozpravu, kterou otevírám. Do rozpravy se jako první přihlásil pan poslanec Grůza.

 

Poslanec Jan Grůza: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, chtěl bych předložit jeden procedurální návrh. Tento procedurální návrh vyplývá z § 95 zákona o jednacím řádu, odst. 2. Dovolím si ho předložit jako komplexní pozměňovací návrh. Tento návrh zní: vrátit tento návrh zákona na opakování do druhého čtení, v souladu s tímto návrhem zákona, a současně, na program našeho jednání okamžitě zařadit druhé čtení tohoto návrhu zákona. Třetí součástí tohoto komplexního pozměňovacího návrhu je, aby třetí čtení tohoto návrhu zákona proběhlo zítra do 12 hodin. Předkládám to jako jeden komplexní pozměňovací návrh.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji, slova se ujme pan kolega Brožík.

 

Poslanec František Brožík: Vážený pane předsedající, pane ministře, dámy a pánové, pan kolega Grůza jako jeden ze zpravodajů k tomuto návrhu zákona mě předběhl. Došlo ke konsenzu v jednání, protože je třeba podat pozměňující návrh k pozměňujícímu návrhu rozpočtového výboru, který schválil pod č. 318 ze dne 13. května. Tak jak byl předložen pozměňující návrh, že pod písm. n) k převodu 15 miliard korun na zvláštní účet..., jak je to uvedeno v tisku 260/5, neřeší otázku zabezpečení finančních prostředků pro náhrady nezbytných výdajů souvisejících s vydáním majetku, který slouží k účelům výzkumu a vývoje atd., protože je zde formulace: tyto finanční prostředky použije vláda jen po souhlasu Poslanecké sněmovny. Poslanecká sněmovna zítra končí. Nedovedu si představit, pokud by toto nebylo již schváleno i Senátem a podepsáno prezidentem republiky, že bychom jakýmkoliv usnesením dali souhlas vládě nebo Ministerstvu financí, aby tyto prostředky použily.

Proto doporučuji, abychom vrátili tento návrh zákona do druhého čtení, abychom ihned zařadili toto druhé čtení, aby byly vytištěny pozměňovací návrhy, které v tomto druhém čtení předložím, a to nejpozději do 11 hodin a zítra v 11 hodin bychom mohli tyto věci ve třetím čtení schválit.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Hlásí se ještě někdo do rozpravy? Není tomu tak. Rozpravu končím.

Slyšeli jste komplexní pozměňovací návrh, o kterém nechám hlasovat v 9.53 hodin.

Odhlásil jsem vás, prosím, abyste se znovu svými hlasovacími kartami zaregistrovali, za což vám děkuji.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP