Čtvrtek 21. května 1998

 

(pokračuje Ledvinka) 

Kolega Severa má náhradní kartu č. 11.

Dámy a pánové, prosím o klid. Upozorňuji na to, abyste se znovu zaregistrovali.

 

Zahajuji hlasování číslo 255 a ptám se, kdo podporuje komplexní pozměňovací návrh předložený panem kolegou Grůzou. Kdo je proti tomuto návrhu?

Ze 154 přítomných poslanců 120 hlasovalo pro, 8 proti, návrh byl přijat.

 

Tím končím třetí čtení a zahajuji další bod, vložený, který jsme právě schválili, a to druhé čtení:

 

105.
Vládní návrh zákona, kterým se doplňuje zákon České národní rady č. 500/1990 Sb.,
o působnosti orgánů České republiky ve věcech převodů vlastnictví státu
k některým věcem na jiné právnické nebo fyzické osoby, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 260/ - druhé čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal pan ministr financí Ivan Pilip a náhradní zpravodaj hospodářského výboru pan poslanec Jan Grůza. Vyzývám pana ministra financí, zdali chce přednést úvodní slovo. Není tomu tak.

Otevírám tedy obecnou rozpravu ve druhém čtení. Do obecné rozpravy se nikdo nepřihlásil, obecnou rozpravu končím. Nezazněl žádný pozměňovací návrh na vrácení nebo zamítnutí návrhu.

Zahajuji tedy podrobnou rozpravu, do které se jako první hlásí pan kolega Brožík. Jiné přihlášky do rozpravy nemám.

 

Poslanec František Brožík: Vážený pane předsedající, páni ministři, dámy a pánové, dovolte mi, abych předložil pozměňovací návrh k pozměňovacímu návrhu rozpočtového výboru schválený usnesením č. 318 ze dne 13. května 1998, a to v tomto znění:

Čl. I § 15 odst. 2 písm. n) zní:

K převodu 5,48 miliardy Kč na zvláštní účet státních finančních aktiv ke krytí nezbytných výdajů vyvolaných zánikem věcných břemen váznoucích na majetku vydaném oprávněným osobám ke krytí nezbytných výdajů souvisejících s náhradou za majetek státu sloužící k účelům výzkumu a vývoje vydaný oprávněným osobám, a to v tomto členění:

Ministerstvo práce a sociálních věcí 2 miliardy 750 milionů,

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 2 miliardy 293 milionů,

Ministerstvo kultury 324 milionů,

Ministerstvo zdravotnictví 113 milionů.

Ostatní věci z tohoto odstavce vypustit. To je vše, děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Do podrobné rozpravy se nikdo jiný nehlásí, podrobnou rozpravu končím a tím končím druhé čtení předloženého návrhu.

Dámy a pánové, tím si také dovolím konstatovat, že jsme rozhodli v minulém hlasování, že poslední bod před polední přestávkou zítra je třetí čtení předmětného návrhu. Děkuji.

A nyní, tak jak jsem slíbil, vám přednesu závěry jednání porady předsedy sněmovny s místopředsedy a předsedy poslaneckých klubů.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, po poradě předsedy Poslanecké sněmovny s místopředsedy Poslanecké sněmovny a předsedy poslaneckých klubů vám předkládám jménem tohoto grémia několik procedurálních návrhů.

Za prvé: Navrhuji, abychom dnes jednali v souladu s jednacím řádem do 21 hodin a souhlasili s tím, že budeme po 19. hodině i hlasovat. Tento čas po projednání ústních interpelací bychom věnovali projednávání bloku mezinárodních smluv ve druhém čtení.

Slyšeli jste první procedurální návrh, o kterém nechám hlasovat bez rozpravy, a to ihned.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 256. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti tomuto návrhu?

Ze 163 poslanců 58 poslanců hlasovalo pro, 58 proti. Návrh nebyl přijat.

Konstatuji, že dnes končíme jednání po ukončeném bodu odpovědi na ústní interpelace.

 

Dále vám navrhuji další procedurální návrh: Abychom po projednání všech návrhů zákonů ve třetím čtení a všech smluv, tzn. po bodu 62, předřadili následující body v tomto pořadí. Prosím, abyste si vzali k ruce program, bude jich dostatek.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP