Čtvrtek 21. května 1998

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Dále bychom měli, tak jak bylo dohodnuto, nejdříve odsouhlasit pozměňovací návrhy pana poslance Nejezchleba, které jsou na straně 6, k usnesení výboru pro sociální politiku a zdravotnictví v části B. Je to v podstatě pozměňovací návrh k té části, která je pod odstavcem B1, ale pouze ta první část po první odrážku. Tam je to trochu špatně očíslováno. Čili v části B1 jsou ještě další dvě odrážky a o těch teď hlasovat nebudeme. Pozměňovací návrh je v podstatě k odstavci 3 § 6a odst. 1 písm. b). Týká se to pozměňujících návrhů pana poslance Nejezchleba v odstavci C1, C2.

Navrhoval bych, protože to spolu souvisí, abychom hlasovali o návrzích C1, C2 a usnesení výboru pro sociální politiku a zdravotnictví C1, a je to ta odrážka v čl. I. Tyto tři odstavce by se měly schválit společně, protože schválit jeden a jiný ne by bylo asi špatné.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Musím to opravit. B1 u toho výboru.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Ano, B1, je to ta odrážka, která je v čl. I.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: B1 a I. Prosím o vyjádření.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Pan ministr souhlasí, zpravodaj také souhlasí.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 272. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti

Pro návrh hlasovalo 142 poslanců, nikdo nebyl proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Jako další pozměňovací návrh k návrhu výboru pro sociální politiku a zdravotnictví je návrh pana poslance Nejezchleba pod označením C3 s tím, že tak jak bylo řečeno v podrobné rozpravě, doplňuje se za slova "prohlídky" znění "v jaderné energetice". V tomto znění pan ministr souhlasí, zpravodaj také souhlasí.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 273. Kdo návrh podporuje, kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 118 poslanců, 1 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Abychom se vypořádali s usnesením výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, měli bychom odsouhlasit poslední odrážku v odstavci B1, která se týká čl. VI, to je účinnost zákona. Pan ministr doporučuje, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 274. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro hlasovalo 149 poslanců, nikdo nebyl proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Teď se dostáváme k části A, která se týká usnesení hospodářského výboru. Zde by bylo možné, pokud nebudou námitky, odsouhlasit vlastně ty části usnesení hospodářského výboru, které nejsou v jiných návrzích rozporovány, a já je přečtu. Týká se to návrhu A1, A2, A3, A5, A6, A9, A10, A11, A14, A16, A19, A20, A22, A24, A25, A26, A27. Urychlili bychom si tím jednání, pokud bychom to schválili en bloc, pokud nejsou námitky.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Nikdo neprotestuje. O tomto návrhu můžeme hlasovat en bloc. Prosím doporučení.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Pan ministr doporučuje, zpravodaj nechává na posouzení dam a pánů poslanců.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 275. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 115 poslanců, 4 byli proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Přistoupíme k dalšímu bodu a je to bod A4 a bod C1. Vlastně ne. Tím, že jsme schválili bod C1, bod A4 je nehlasovatelný.

Dále bod A7. Protože byl schválen bod C3, návrh poslance Nejezchleba je také nehlasovatelný.

Protože byl schválen bod B1 c), pak je i bod A8 nehlasovatelný. Dostáváme se k bodu A12, ke kterému je pozměňovací návrh pana poslance Exnera, který je pod označením E1 na straně 7. Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Exnera. Pokud tento návrh projde, pak by byl návrh hospodářského výboru nehlasovatelný. Pan ministr říká ne, já ponechávám na Poslanecké sněmovně.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 276. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 44 poslanců, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Tím pádem je hlasovatelný návrh A12 v té podobě, jak je. Pan ministr nedoporučuje, zpravodaj také nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 277. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 58, proti 60 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Dále bod A13. Protože byl schválen návrh poslance Nejezchleba, je tento návrh nehlasovatelný. Část A15 - tam je pozměňovací návrh pana poslance Teplíka pod označením D1. Nejdříve budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pana Teplíka. Pokud neprojde, budeme hlasovat o původním návrhu. Stanovisko pana ministra je ne, stanovisko zpravodaje také ne.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 278. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro hlasovalo 15 poslanců, proti 105. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Hlasujeme o původním návrhu, a to je A15 - návrh hospodářského výboru. Pan ministr doporučuje, zpravodaj také doporučuje.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP