Čtvrtek 21. května 1998

 

(pokračuje Vlach) 

Vážené kolegyně a kolegové, prosím, abyste skončili své telefonické hovory, zaregistrovali se svými hlasovacími kartami. Rozhodneme o následujícím návrhu usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce, ve znění pozdějších předpisů, zákon České národní rady č. 61/1988 Sb., o hornické činnosti, výbušninách a o státní báňské správě, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákoník práce č. 65/1965 Sb., ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 338, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Dámy a pánové, kdo je pro toto usnesení, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko v hlasování číslo 343. Kdo je proti?

Tento návrh nebyl schválen poměrem hlasů 79 pro, 83 proti.

 

/Námitka proti tomuto hlasování přijata viz turn 259./

 

Dámy a pánové, nyní se budeme věnovat bodu

 

50.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu ČR k vyslovení souhlasu
Smlouva o spolupráci mezi Českou republikou a Mezinárodní organizací pro migraci,
podepsaná v Praze dne 15. října 1997
/sněmovní tisk 354/ - druhé čtení

 

Než přistoupí k mikrofonu pan ministr Cyril Svoboda, o slovo se přihlásil pan kolega Brožík. Dámy a pánové, neslyším ani, co sám říkám. Prosím, abyste se poněkud zklidnili.

 

Poslanec František Brožík: Vážený pane předsedající, pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych se tady i já přes mikrofony ohradil proti tomu, co zde přednesl pan předsedající Ledvinka o tom, že jsem ho napadl, že zmanipuloval hlasování o minulém zákoně, že to není pravda a odmítá to, a za druhé, že to není pravda. Já jsem si vytáhl stenozáznam a mohu vám citovat:

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Můžeme hlasovat, pane kolego? V závorce: Ano. Zahájil jsem hlasování číslo 337. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti návrhu? Tento návrh nebyl přijat. Pro hlasovalo 82 poslanců, proti 72 poslanců, rozdíl 10 hlasů. Pak pokračoval pan poslanec Třebický, zase pan poslanec Ledvinka, zase pan poslanec Třebický, zase pan poslanec Ledvinka. Pan poslanec Ledvinka: Konstatuji, že jsme skončili třetí čtení tohoto návrhu zákona. Konstatuji, že tento návrh nebyl přijat. Dámy a pánové, tím jsme projednali tento bod. Pan poslanec Ledvinka, předsedající Poslanecké sněmovně, skončil, po něm se přihlásil pan Koháček, opět pan Ledvinka, a teprve poté se přihlásil pan poslanec Dušan Navrátil:

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP