Zmocnění:

Správní orgán může od vybrání poplatků podle této položky upustit nebo poplatek snížit, je-li zachována vzájemnost.

Položka 101

a) Udělení českého víza na hraničním přechodu České republiky Kč 1 500,-

b) Prodloužení platnosti českého víza na území České republiky Kč 200,-

c) Udělení českého víza na území České republiky Kč 200,-

d) Ověření pozvání cizince do České republiky Kč 200,-

Osvobození:

Od poplatků je podle této položky osvobozeno udělení českého víza a prodloužení jeho platnosti

- do diplomatických, služebních, úředních a zvláštních pasů, je-li zachována vzájemnost,

- z důvodů zdravotnické pomoci a při vyhoštění,

- cizincům mladším 15 let.

Zmocnění:

1. Správní orgán může od poplatku podle této položky upustit nebo poplatek snížit, je-li zachována vzájemnost nebo je-li rozhodnuto o zákazu pobytu cizince.

2. Správní orgán může od poplatku podle této položky upustit, jde-li o udělení českého víza na hraničním přechodu za účelem nezbytného pobytu na území České republiky při letecké tranzitní přepravě, při nouzovém přistání letadla nebo v jiných případech nouze nezaviněných cizincem anebo je-li cizinec vrácen zpět na území České republiky orgány cizího státu.

Poznámka:

Poplatek podle písmene a) až c) této položky se vybere za každou osobu, na kterou se vztahuje udělené české vízum nebo prodloužení jeho platnosti.

Položka 102

Registrace námořnické knížky Kč 50,-

Položka 103

a) Vydání výpisu z katastru nemovitostí nebo z bývalého pozemkového katastru za každých i jen započatých 20 parcel [10) Vyhláška Českého úřadu zeměměřického a katastrálního č. 190/1996 Sb., kterou se provádí zákon č. 265/1992 Sb., o zápisech vlastnických a jiných práv k nemovitostem, ve znění zákonů č. 210/1993 Sb.a č. 90/1996 Sb. a zákon ČNR č. 344/1992 Sb., o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon), ve znění zákona č. 89/1996 Sb.] katastru nemovitostí nebo bývalého pozemkového katastru v katastrálním území Kč 100,-

b) Vydání identifikace parcel katastru nemovitostí s parcelami v dřívějších pozemkových evidencích nebo pravomocných rozhodnutích státních orgánů za každých i jen započatých 20 parcel z těchto písemných operátů a rozhodnutí v každém katastrálním území Kč 100,-

c) Vydání kopie katastrální mapy nebo mapy bývalého pozemkového katastru za každý i jen započatý formát A4 Kč 50,-

d) Vydání kopie katastrální mapy doplněné orientačním zákresem parcel z grafické části dřívějších pozemkových evidencí za každý i jen započatý formát A4 Kč 100,-

e) Potvrzení souladu očíslování parcel geometrického plánu s údaji katastru nemovitostí za každých i jen započatých 20 parcel uvedených v novém stavu geometrického plánu v každém katastrálním území Kč 100,-

f) Vydání výpisu, opisu nebo kopie z pozemkové nebo železniční knihy nebo ze zemských desek za každých i jen započatých 20 parcel Kč 100,-

g) Vydání druhého a dalších stejnopisů za každou i započatou stránku písemné nebo číselné informace formátu A4 nebo vydání druhé a další kopie mapového nebo jiného grafického dokladu za každý i jen započatý formát A3 Kč 30,-

h) Vydání ověřeného opisu nebo kopie listin ze sbírky listin katastru nemovitostí

a sbírky listin pozemkové knihy za každou i započatou stránku Kč 50,-

i) Vydání srovnávacího sestavení parcel dřívějších pozemkových evidencí s parcelami katastru nemovitostí za každých i jen započatých 20 parcel v jednom katastrálním území Kč 300,-

Osvobození:

1. Od poplatku podle této položky jsou osvobozeny orgány ochrany přírody pověřené výkonem státní správy a stavební úřady vymezené zákonem č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.

2. Od poplatku podle této položky jsou osvobozeny registrované církve a náboženské společnosti, jejich organizační jednotky s právní subjektivitou a Náboženská matice, dále spolky, společnosti, svazy nebo kluby registrované jako občanská sdružení podle zákona ČNR č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění zákona ČNR č. 300/1990 Sb., jde-li o úkony spojené s převodem nemovitého majetku z vlastnictví státu.

3. Od poplatku podle této položky jsou osvobozeny úkony prováděné v souvislosti s převodem bytu, garáže a ateliéru podle § 24 odst. 1, 2 a 3 zákona č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým prostorům a doplňují některé zákony (zákon o vlastnictví bytů), a s převodem spoluvlastnického podílu k pozemku (stavební parcele) souvisejícího s bytem, garáží a ateliérem převáděným nebo již převedeným podle citovaných ustanovení zákona č. 72/1994 Sb.

Zmocnění:

1. Za výpis nebo opis vložky pozemkové knihy v cizím jazyce zvýší správní orgán poplatek podle této položky na dvojnásobek.

2. Za kopie pořízené na kopírovacích strojích sníží správní orgán poplatek o 50%.

Poznámky:

1. Parcelou podle písmen a) a b) této položky se rozumí také zemědělský nebo lesní pozemek evidovaný zjednodušeným způsobem, dokončená nebo rozestavěná stavba na cizím pozemku, byt nebo nebytový prostor evidovaný v katastru nemovitostí [10) Vyhláška Českého úřadu zeměměřického a katastrálního č. 190/1996 Sb., kterou se provádí zákon č. 265/1992 Sb., o zápisech vlastnických a jiných práv k nemovitostem, ve znění zákonů č. 210/1993 Sb.a č. 90/1996 Sb. a zákon ČNR č. 344/1992 Sb., o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon), ve znění zákona č. 89/1996 Sb.].

2. Poplatku podle písmene i) této položky podléhá vydání srovnávacího sestavení obsahující výměry částí parcel, jakož i vydání srovnávacího sestavení bez údaje o výměře částí parcel.

Položka 104

Návrh na zahájení řízení o povolení vkladu do katastru nemovitostí Kč 500,-

Osvobození:

1. Osvobození uvedená v bodě 1 a 2 k položce 103 sazebníku zde platí obdobně.

2. Od poplatku je osvobozen návrh na zahájení řízení o povolení vkladu do katastru nemovitostí na základě zástavní smlouvy, kterou se zastavuje nemovitost v souvislosti s poskytnutím příspěvku na individuální bytovou výstavbu podle vyhlášky Federálního ministerstva financí, Ministerstva financí České republiky, Ministerstva financí Slovenské republiky a předsedy Státní banky československé č. 136/1985 Sb., o finanční, úvěrové a jiné pomoci družstevní a individuální bytové výstavbě a modernizaci rodinných domků v osobním vlastnictví, ve znění vyhlášky č. 74/1989 Sb., vyhlášky č. 73/1991 Sb. a vyhlášky č. 398/1992 Sb.

3. Od poplatku je osvobozen návrh na zahájení řízení o povolení vkladu do katastru nemovitostí v souvislosti s realizací zákona č. 92/1991 Sb., o podmínkách převodu majetku státu na jiné osoby, ve znění pozdějších předpisů.

4. Od poplatku je osvobozen návrh na zahájení řízení o povolení vkladu do katastru nemovitostí na základě smlouvy o převodu bytu, garáže a ateliéru podle § 24 odst. 1, 2 a 3 zákona č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým prostorům a doplňují některé zákony (zákon o vlastnictví bytů), a návrh na zahájení řízení o povolení vkladu do katastru nemovitostí na základě smlouvy o převodu příslušného spoluvlastnického podílu k pozemku (stavební parcele), souvisejícího s bytem, garáží a ateliérem převáděnými nebo již převedenými podle citovaných ustanovení zákona č. 72/1994 Sb.

Zmocnění:

Za návrhy na zahájení řízení o povolení vkladu do katastru nemovitostí na základě listin, které souvisejí s výstavbou veřejně prospěšné stavby (smluv uzavřených za účelem realizace veřejně prospěšné stavby) pro zneškodňování odpadu, zásobování vodou, odvádění odpadních vod a jejich čištění, pro veřejnou dopravu, veřejné školství, veřejnou správu apod., vybere správní orgán poplatek v úhrnu nejvýše 5000 Kč.

Poznámka:

Návrhem na zahájení řízení o povolení vkladů do katastrů nemovitostí se rozumí návrh podle zákona č. 265/1992 Sb., o zápisech vlastnických a jiných práv k nemovitostem, ve znění pozdějších předpisů.

Položka 105

Registrace výrobce nebo opravce měřidel Kč 200,-

Položka 106

Autorizace k úřednímu měření Kč 1 000,-

Položka 107

Dodatečné potvrzení nebo ověření dokladů, které se předkládají v řízení před celním orgánem Kč 150,-

Položka 108

Rozhodnutí o původu zboží Kč 350,-

Položka 109

Rozhodnutí o sazebním zařazení zboží Kč 350,-

ČÁST VIII

Poplatky za řízení před Úřadem průmyslového vlastnictví

Osvobození k části VIII

Od poplatků vybíraných podle položek 112 písm. b), 116 písm. b), 119 písm. c), 123 písm. c) a 127 jsou osvobozeny žádosti o zápisy převodů práv z průmyslového vlastnictví v příslušných rejstřících prováděné v souvislosti s transformací na nové právní subjekty na základě privatizačních projektů schválených příslušným státním orgánem, a to podle ustanovení § 11 odst. 6 a § 16 zákona č. 92/1991 Sb., o podmínkách převodu majetku státu na jiné osoby, ve znění pozdějších předpisů.

Poznámky k části VIII

1. Poplatky podle této části sazebníku se platí při podání, s výjimkou poplatku stanoveného v položkách 112 písm. d), 114 a položce 117 písm. c).

2. Poplatky zaplacené podle položek 112 písm. a), 116 písm. a), 119 písm. a), 123 písm. a), 124 písm. a) a 125 v případě zastavení řízení o přihlášce se nevracejí.

Položka 110

Vydání stejnopisu, opisu, výpisu z rejstříku, spisů, úředních listin a záznamů Kč 100,- za každou i započatou stránku

Zmocnění:

Za kopie pořízené na kopírovacích strojích sníží správní orgán poplatek o 50%.

Poznámka:

Každou započatou stránkou se rozumí vydaná stránka formátu A4 a menší.

Položka 111

a) Podání žádosti

- o první prodloužení lhůty Kč 200,-

- o každé další prodloužení lhůty Kč 500,-

- o prominutí zmeškání lhůty Kč 1 000,-

b) Podání rozkladu proti rozhodnutí Úřadu průmyslového vlastnictví Kč 1 000,-

c) Vydání osvědčení o právu přednosti (prioritní doklad) Kč 500,-

Vynálezy

Položka 112

a) Podání přihlášky vynálezu Kč 1 200,-

- pokud je (jsou) přihlašovatelem(-li) výlučně původce(i) Kč 600,-

b) Podání žádosti

- o zveřejnění před zákonem stanovenou lhůtou Kč 800,-

- o zapsání převodu přihlášky na jiného přihlašovatele

nebo převod patentu na jiného majitele Kč 600,-

- o zápis dalšího původce nebo přihlašovatele

vynálezu nebo majitele patentu Kč 300,-

- o zápis změny jména, příjmení - názvu,

bydliště - sídla přihlašovatele nebo původce

vynálezu, majitele patentu nebo jeho zástupce -

za každou přihlášku nebo patent Kč 100,-

- o zápis licence k vynálezu do rejstříku Kč 200,-

- o nucenou licenci k vynálezu Kč 5 000,-

- o převedení autorského osvědčení na patent Kč 2 000,-

- o zápis dalšího rozhodného údaje do rejstříku Kč 100,-

c) Podání žádosti o provedení úplného průzkumu přihlášky vynálezu Kč 3 000,-

- za 11. a každý další uplatněný patentový nárok Kč 500,-

d) Vydání patentové listiny do rozsahu

- 10 stran strojopisu Kč 1 600,-

- za každou další stranu Kč 200,-

Položka 113

a) Podání žádosti o určení, zda technické řešení spadá

do rozsahu patentu Kč 5 000,-

b) Podání návrhu na zrušení patentu po uplynutí šesti měsíců

od nabytí účinnosti patentu Kč 1 000,-

Položka 114

Za udržování patentu v platnosti

a) za prvních pět let Kč 7 000,-

b) za šestý až osmý rok (za každý rok) Kč 2 000,-

c) za devátý rok a každý další rok se poplatek uvedený pod písmenem b) zvyšuje ročně vždy o Kč 1 000,-

Poznámky:

1. a) Poplatek za prvních pět let platnosti patentu je splatný nejdéle do tří měsíců od nabytí účinnosti patentu.

b) Poplatek za šestý a každý další rok platnosti patentu je splatný vždy před uplynutím předcházejícího roku platnosti patentu.

2. Jestliže lhůta uvedená pod bodem 1 písmene b) prošla před nabytím účinnosti patentu, jsou poplatky v těchto případech splatné ve lhůtě stanovené pod bodem 1 písm. a).

3. Nebyl­li poplatek zaplacen ve lhůtách uvedených pod body 1 a 2, je možno jej zaplatit ještě v další lhůtě šesti měsíců. V těchto případech se poplatek zvyšuje na dvojnásobek.

4. Za udržování platnosti patentu, k němuž majitel nabídl licenci, se platí poplatky v poloviční výši.

5. Poplatek za prvních pět let udržování patentu se platí ve výši stanovené zákonem platným v době rozhodnutí o udělení patentu. Rozhodnutí o udělení patentu obsahuje i platební výměr na poplatek. Poplatky za udržování patentu pro další období se platí bez vyměření ve výši stanovené zákonem platným v době placení poplatku. Zaplatil-li poplatník poplatek předem na dobu, kdy začátek lhůty k zaplacení poplatku začíná běžet až za účinnosti nového zákona, musí poplatek platit ve výši stanovené tímto zákonem. Případný nedoplatek bude doměřen podle § 6 zákona a přeplatek bude vrácen poplatníkovi podle § 8 zákona. Platí-li poplatník poplatek v další lhůtě 6 měsíců (poznámka bod 3 k položce 114 sazebníku), postupuje se podle zákona platného v době splatnosti poplatku v předchozí (prošlé) lhůtě splatnosti.

Položka 115

Za úkony Úřadu průmyslového vlastnictví spojené s podáním mezinárodní přihlášky podle Smlouvy o patentové spolupráci Kč 1 500,-

Užitné vzory

Položka 116

a) Podání přihlášky užitného vzoru Kč 1 000,-

­ pokud je (jsou) přihlašovatelem(-li) výlučně původce(i) Kč 500,-

b) Podání žádosti

- o odklad zápisu užitného vzoru do rejstříku Kč 500,-

- o zapsání převodu přihlášky na jiného přihlašovatele nebo převodu užitného vzoru na jiného majitele Kč 600,-

- o zápis dalšího původce, přihlašovatele nebo majitele užitného vzoru Kč 300,-

- o zápis změny jména, příjmení - názvu, bydliště - sídla přihlašovatele nebo majitele užitného vzoru nebo jeho zástupce za každou přihlášku nebo zápis užitného vzoru Kč 100,-

- o zápis licence k užitnému vzoru do rejstříku Kč 200,-

- o nucenou licenci k užitnému vzoru Kč 5 000,-

- o zápis dalšího rozhodného údaje do rejstříku Kč 100,-

Položka 117

a) Podání žádosti o určení, zda technické řešení spadá do rozsahu zapsaného užitného vzoru Kč 5 000,-

b) Podání návrhu na výmaz užitného vzoru z rejstříku Kč 500,-

c) Za řízení o výmazu užitného vzoru Kč 2 500,-

Poznámka:

Podle písmene c) této položky se vybere poplatek za řízení o návrhu na výmaz zahájené v důsledku vyjádření majitele užitného vzoru. Poplatek se vybere po provedeném řízení a poplatníkem je ten, kdo neměl v řízení úspěch. Při částečném výmazu určí míru úspěšnosti a rozdělení poplatku mezi účastníky řízení Úřad průmyslového vlastnictví.

Položka 118

Podání žádosti o prodloužení platnosti zápisu užitného vzoru

- poprvé o tři roky Kč 3 000,-

- podruhé o tři roky Kč 6 000,-

Poznámky:

1. Dojde­li k zápisu užitného vzoru do rejstříku po uplynutí doby jeho platnosti, je poplatek za prodloužení splatný do dvou měsíců od vydání osvědčení.

2. Nebyl­li poplatek zaplacen ve stanovené lhůtě, je možno jej zaplatit ještě v další lhůtě šesti měsíců. V tomto případě se poplatek zvyšuje na dvojnásobek.

Průmyslové vzory

Položka 119

a) Podání přihlášky průmyslového vzoru Kč 1 000,-

- pokud je (jsou) přihlašovatelem(li)

výlučně původce(i) Kč 500,-

b) Podání hromadné přihlášky průmyslového vzoru Kč 1 000,-

- pokud je (jsou) přihlašovatelem(li) výlučně původce(i) Kč 500,-

- za každé další vyřešení vnější úpravy výrobku obsažené v přihlášce Kč 400,-

- pokud je (jsou) přihlašovatelem(li) výlučně původce(i) Kč 200,-

c) Podání žádosti

- o zápis převodu přihlášky na jiného přihlašovatele nebo převodu zapsaného průmyslového vzoru na jiného majitele Kč 600,-

- o zápis dalšího původce, přihlašovatele nebo majitele průmyslového vzoru Kč 300,-

- o zápis změny jména, příjmení - názvu, bydliště - sídla přihlašovatele, majitele nebo původce průmyslového vzoru nebo jeho zástupce do rejstříku Kč 100,-

- o zápis licence do rejstříku průmyslových vzorů Kč 200,-

Položka 120

a) Podání žádosti o určení, zda vyřešení vnější úpravy výrobku spadá do rozsahu zapsaného průmyslového vzoru Kč 3 000,-

b) Podání návrhu na výmaz průmyslového vzoru z rejstříku Kč 1 000,-

- za každé další vyřešení vnější úpravy

výrobku obsažené v průmyslovém vzoru Kč 100,-

Položka 121

Podání žádosti o prodloužení platnosti zápisu průmyslového vzoru

- poprvé o pět roků Kč 2 000,-

- podruhé o pět roků Kč 3 000,-

Poznámka:

Nebyl-li poplatek zaplacen ve stanovené lhůtě, je možno jej zaplatit ještě v další lhůtě šesti měsíců. V tomto případě se poplatek zvyšuje na dvojnásobek.

Položka 122

a) Podání žádosti o odklad zápisu průmyslového vzoru do rejstříku Kč 500,-

b) Podání žádosti o odklad oznámení o zápisu průmyslového vzoru do rejstříku Kč 500,-

Ochranné známky a označení původu

Položka 123

a) Podání přihlášky

- individuální ochranné známky do tří tříd výrobků nebo služeb Kč 4 000,-

- kolektivní ochranné známky do tří tříd výrobků nebo služeb Kč 10 000,-

- za každou třídu výrobku nebo služeb nad tři třídy Kč 500,-

b) Podání námitek proti zápisu zveřejněného označení do rejstříku Kč 1 000,-

c) Podání žádosti

- o obnovu zápisu individuální ochranné známky Kč 3 000,-

- o obnovu zápisu kolektivní ochranné známky Kč 5 000,-

- o obnovu zápisu individuální ochranné známky, podané po uplynutí ochranné doby, nejpozději však do šesti měsíců od tohoto data Kč 6 000,-

- o obnovu zápisu kolektivní ochranné známky, podané po uplynutí ochranné doby, nejpozději však do šesti měsíců od tohoto data Kč 10 000,-

- o zápis převodu přihlášky na jiného přihlašovatele nebo převodu či přechodu práva k ochranné známce na jiného majitele Kč 600,-

- o zápis licence k ochranné známce do rejstříku Kč 500,-

- o změnu v ochranné známce, o změnu jména, příjmení - názvu, bydliště - sídla, zúžení seznamu výrobků a služeb, o zápis nebo změnu zástupce, o změnu licenční smlouvy nebo smlouvy o přihlášce a užívání kolektivní ochranné známky, je-li žádáno jen o tento úkon Kč 500,-

d) Vydání osvědčení o zápisu ochranné známky Kč 1 000,-

e) Podání návrhu na výmaz ochranné známky z rejstříku Kč 1 000,-

f) Podání žádosti

- o mezinárodní zápis ochranné známky Kč 2 500,-

- o obnovu mezinárodního zápisu ochranné známky Kč 2 500,-

- o územní rozšíření nebo zúžení mezinárodního zápisu ochranné známky Kč 1 500,-

- o převod mezinárodně zapsané ochranné známky, o změnu jména, příjmení - názvu, bydliště - sídla majitele mezinárodně zapsané ochranné známky, o zúžení seznamu výrobků nebo služeb mezinárodně zapsané ochranné známky, je-li žádáno jen o tento úkon Kč 500,-

- o zápis zástavního práva k ochranné známce do rejstříku Kč 600,-

- o zápis změny ve složení členů či společníků sdružení podnikatelů do rejstříku Kč 1 000,-

Položka 124

a) Podání přihlášky označení původu Kč 4 000,-

b) Podání žádosti

- o zápis dalšího uživatele označení původu Kč 3 000,-

- o změnu jména, příjmení - názvu, bydliště - sídla uživatele označení původu, je-li žádáno jen o tento úkon Kč 100,-

- o převod označení původu Kč 500,-

c) Podání žádosti o mezinárodní zápis označení původu Kč 1 500,-

Poznámka:

Poplatky podle položky 123 písm. f) a položky 124 písm. c) jsou vybírány za úkony prováděné podle Madridské dohody o mezinárodním zápisu továrních a obchodních známek, popřípadě podle Lisabonské dohody o ochraně označení původu a jejich mezinárodního zápisu u Mezinárodního úřadu Světové organizace duševního vlastnictví v Ženevě.

Topografie polovodičových výrobků

Položka 125

Podání přihlášky topografie polovodičových výrobků Kč 5 000,-

Položka 126

Podání návrhu na výmaz topografie polovodičových výrobků z rejstříku Kč 4 000,-

Položka 127

Podání žádosti

- o zápis změny jména, příjmení - názvu, bydliště - sídla přihlašovatele, majitele topografie polovodičových výrobků nebo jeho zástupce Kč 100,-

- o zápis převodu na jiného majitele Kč 600,-

- o zápis licence do rejstříku Kč 200,-

- o nucenou licenci k topografii polovodičových výrobků Kč 5 000,-

ČÁST IX

Registrace léčivých přípravků, povolení výroby a distribuce léčiv

Položka 128

a) Vydání rozhodnutí o registraci léčivého přípravku Kč 70 000,-

b) Prodloužení platnosti rozhodnutí o registraci léčivého přípravku Kč 35 000,-

c) Změna rozhodnutí o registraci léčivého přípravku Kč 20 000,-

d) Zrušení rozhodnutí o registraci léčivého přípravku Kč 1 000,-

Zmocnění:

Správní orgán sníží poplatek podle písmene c) této položky na 10% sazby poplatku, je-li povolována změna registrace, která spočívá ve změně velikosti šarže přípravku neovlivňující jeho charakter, velikosti balení, která není provázená změnou vnitřního obalu, potisku vnitřního a vnějšího obalu, která není spojena se změnou souhrnu údajů o přípravku, nebo tvaru vnitřního obalu, která není spojena se změnou způsobu uzavření obalu ani se změnou množství přípravku v obalu, popř. v podobných administrativních změnách.

Poznámka:

Poplatek podle písmen c) a d) této položky vybírá správní orgán jen při změně nebo zrušení rozhodnutí na žádost poplatníka.

Položka 129

a) Vydání rozhodnutí o registraci homeopatického přípravku nebo přípravku uvedeného v lékopisu [11) Vyhláška Ministerstva zdravotnictví České socialistické republiky č. 10/1987 Sb., o závaznosti československého lékopisu - čtvrtého vydání v České socialistické republice, ve znění pozdějších předpisů.] Kč 25 000,-

b) Prodloužení platnosti rozhodnutí o registraci homeopatického přípravku nebo přípravku uvedeného v lékopisu [11) Vyhláška Ministerstva zdravotnictví České socialistické republiky č. 10/1987 Sb., o závaznosti československého lékopisu - čtvrtého vydání v České socialistické republice, ve znění pozdějších předpisů.] Kč 12 500,-

c) Změna rozhodnutí o registraci homeopatického přípravku nebo přípravku uvedeného v lékopisu [11) Vyhláška Ministerstva zdravotnictví České socialistické republiky č. 10/1987 Sb., o závaznosti československého lékopisu - čtvrtého vydání v České socialistické republice, ve znění pozdějších předpisů.] Kč 5 000,-

d) Zrušení rozhodnutí o registraci homeopatického přípravku nebo přípravku uvedeného v lékopisu [11) Vyhláška Ministerstva zdravotnictví České socialistické republiky č. 10/1987 Sb., o závaznosti československého lékopisu - čtvrtého vydání v České socialistické republice, ve znění pozdějších předpisů.] Kč 1 000,-

Zmocnění:

Zmocnění uvedené v položce 128 zde platí obdobně.

Poznámka:

Poznámka uvedená v položce 128 zde platí obdobně.

Položka 130

a) Povolení k výrobě léčiv Kč 25 000,-

b) Změna povolení k výrobě léčiv Kč 10 000,-

c) Zrušení povolení k výrobě léčiv Kč 1 000,-

Zmocnění:

Správní orgán sníží poplatek podle písmene b) této položky na 10% sazby poplatku, je-li povolována pouze změna jména výrobce, jeho adresy nebo obdobná změna, kterou správní orgán provede bez vykonání inspekce u výrobce.

Poznámka:

Poplatek podle písmen b) a c) této položky vybírá správní orgán jen při změně nebo zrušení povolení na žádost poplatníka.

Položka 131

a) Povolení k distribuci léčiv Kč 20 000,-

b) Změna povolení k distribuci léčiv Kč 10 000,-

c) Zrušení povolení k distribuci léčiv Kč 1 000,-


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP