Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, v tuto chvíli jsem v problému, protože o procedurálním návrhu se hlasuje ihned a bez rozpravy. I když cítím oprávněnost vaší připomínky, nemohu vám vyhovět, protože mi to zákon neumožňuje.

 

Poslanec Karel Vymětal: Není to ale moje chyba.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane poslanče, moje také ne.

Pane poslanče, v tuto chvíli jsem přesvědčena, že správným procedurálním postupem podle jednacího řádu bude, když v tuto chvíli hlasováním rozhodneme o procedurálním návrhu pana poslance Tlustého. Pokud by váš návrh ve třetím čtení měl vliv na proceduru, můžeme procedurálním návrhem, který mi navrhnete, změnit přijatý návrh o postupu hlasování schválený na návrh pana poslance Tlustého. Myslím, že toto je zcela v intencích jednacího řádu.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Pan poslanec mi to vysvětlil. Domnívám se, že má pravdu. V tisku není uvedeno v poznámkách, že jeho návrh je protinávrhem k bodu 5 usnesení rozpočtového výboru, díky čemuž jsem tento bod 5 nejmenoval v seznamu bodů, o nichž se nemůže hlasovat najednou při hlasování o usnesení rozpočtového výboru. Pokud by sněmovna akceptovala, že teď zpřesňuji svůj návrh procedury o bod 5, byl by problém vyřešen.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Myslím si, že je to možné. V tuto chvíli rozhodneme o vašem procedurálním návrhu se změnou, kterou jste nyní uvedl.

 

V hlasování pořadové číslo 72 rozhodneme o protinávrhu pana poslance Tlustého.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 72 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 72 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 198 pro vyslovilo 197 a jeden byl proti.

 

Táži se pana poslance Karla Vymětala, zda jeho přihláška tím ztrácí své opodstatnění. Děkuji, je tomu tak.

Ještě jsem neotevřela rozpravu, vaše přihláška má tudíž opodstatnění. Zaregistrovala jsem přihlášku předsedy klubu Unie předsedy, kterému udílím slovo.

 

Poslanec Karel Kühnl: Jménem poslaneckého klubu Unie svobody žádám o přestávku na jednání klubů do 13.00 hodin.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Paní poslankyně, páni poslanci, v tuto chvíli jste mě dostali do poměrně velice obtížné situace, protože je pravda, že je zvykem vyhovět kterémukoli poslaneckému klubu, žádá-li přestávku na jednání klubu. Je ovšem pravda, že tato žádost je žádostí o přestávku poměrně velmi dlouhou, delší, než je zvykem. V tuto chvíli jsem ochotna akceptovat přestávku pro jednání poslaneckého klubu Unie svobody z vlastního rozhodnutí na 1 hodinu. Pokud bude poslanecký klub Unie svobody žádat přestávku delší než na hodinu, dám o tom hlasovat.

Prosím předsedu klubu Unie svobody o vyjádření.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, žádost byla myšlena jako hodina na jednání klubu spojená s polední přestávkou.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane předsedo klubu, v případě, že bych vyhlásila z vlastního rozhodnutí přestávku do 12.15 hodin, chápu ji tak, že se poslanci stačí i naobědvat. Jsem ochotna vyhlásit polední přestávku do 12.15 hodin. Jestliže žádáte delší, dám hlasovat o vašem návrhu.

Vyhlašuji přestávku do 12.15 hodin. Současně upozorňuji všechny poslanecké kluby, že pokud v této době bude další žádost o přestávku pro jednání klubů, dám o ní hlasovat a nevyhlásím ji z vlastního rozhodnutí. Upozorňuji o tom dopředu.

 

(Jednání přerušeno v 11.15 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP