(pokračuje M. Zeman)

A když jsme jí pohrozili odebráním této zakázky, pokorně se vrátila ke smluvní ceně jedné miliardy korun a možná půjde ještě níž. Uvádím tento příklad proto, abych dokázal, že i na obecně prospěšných projektech lze nekřesťansky "rejžovat" a že je úmyslem každé hospodárné vlády, tedy samozřejmě i naší vlády, aby tomuto negativnímu jevu zabránila. Ale to neznamená žádnou likvidaci retrofitu ani další opatření.

Tak, pak mně ještě zbývá odpověď na otázku, která se týká železničního hraničního přechodu ve Vejprtech. Tam jsem dostal informaci z Ministerstva dopravy a spojů, byla dosažena nedávno dohoda s německým partnerem, protože zajisté se shodneme, že na otevření hraničního přechodu musí být dva, a z toho vyplývá, že právě dnes u místního vejprtského starosty probíhají jednání o realizaci tohoto dohodnutého projektu.

Ještě jednou se vám, pane poslanče, omlouvám, že jsem nedostal podklady k budově Městského soudu v Chomutově a ještě jednou se zavazuji, že odpověď na tuto část vaší otázky dodám písemně.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji předsedovi vlády a ptám se pana poslance, zda si přeje přednést doplňující otázku. Je tomu tak. Dávám mu slovo.

 

Poslanec Jaromír Kohlíček: Vážený pane předsedo, předpokládám, že Městská rada v Chomutově urychlí svoji práci na projektu průmyslové zóny a že bude schopna jej v krátké době předložit. Věřím tedy na základě toho, co jste mi řekl, že tato vláda ten projekt přezkoumá v nejkratší možné době a že ho podstatným způsobem podpoří. Je to tak?

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci za toto vyjádření a vzhledem k tomu, že byl poslední přihlášený k ústní interpelaci na předsedu vlády, byly veškeré ústní interpelace na předsedu vlády projednány. Já tedy děkuji předsedovi vlády panu Miloši Zemanovi a přesně v 17.00 hodin vyzvu pana poslance Zdeňka Kořistku, aby přednesl interpelaci na ministra financí Ivo Svobodu, a zahájil tak blok odpovědí členů vlády ČR na interpelace poslanců.

V tuto chvíli vyhlašuji přestávku do 17.00 hodin.

 

(Schůze přerušena v 16.43 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP