Poslanec Dalibor Matulka: Nic nám nebrání v cestě vyjádřit se hlasováním ke konkurenčnímu návrhu ústavně právního výboru. V případě, že neprošel návrh ústavně právního výboru, tak stanovisko zpravodaje je ve prospěch tohoto návrhu. Pan navrhovatel dělá nesrozumitelné grimasy. Také souhlasí.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Budeme tedy hlasovat o návrhu uvedeném pod EE2.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 183 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 183 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 171 a 3 byli proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Pokud jde o pozměňovací návrh dlouhý uvedený pod FF, nastala vzácná shoda tří výborů. Bude to asi tím, že to je to původní znění, které schválila sněmovna ještě před volbami, čili pozměňovací návrh pod FF je hlasovatelný, ale stanovisko navrhovatele je statečné a doporučující, stanovisko zpravodaje také.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 184 a ptám se, kdo je pro návrh uvedený pod FF. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 184 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 178 a jeden byl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nyní nastává trochu složitá situace u pozměňovacích návrhů uvedených pod GG, a to složitá v tom, že v bodu 1 první 4 odrážky - každá z nich řeší samostatnou věc, i když je to zde uvedeno jako jeden pozměňovací návrh. Domnívám se, že nelze hlasovat jako o jednom pozměňovacím návrhu, protože každý řeší trochu něco jiného. Ač je mi to nepříjemné jako zpravodaji, trochu nás to zdrží, budeme muset hlasovat o jednotlivých odrážkách. Pak bychom hlasovali o poslední odrážce, která mluví o vložení nového odstavce 2 a navrhuje jeho znění. Všechno se to týká návrhu ústavně právního výboru, ale skutečně to není jeden návrh, budeme muset takto odděleně hlasovat.

Paní předsedající, hlasujme o bodu 1, ale po jednotlivých odrážkách. Ke všem těmto pozměňovacím návrhům je jak stanovisko navrhovatele, tak stanovisko zpravodaje souhlasné. Můžeme plynule hlasovat o jednotlivých návrzích.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano, budeme tedy hlasovat o písmenu GG1 odrážka 1.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 185 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 185 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 172 a 1 byl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Můžeme hlasovat o druhé odrážce, která vypouští písmeno c) a přeznačuje ostatní písmena. Stanoviska jsou doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 186 a ptám se, kdo je pro tento návrh, tedy GG1 odrážka 2. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 186 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 177 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Stejně tak doporučující jsou stanoviska k nově navrženému znění písmene d).

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 187 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod GG1 odrážka 3. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 187 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 173 a 3 byli proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Stejně tak doporučující jsou stanoviska k odrážce týkající se znění písmene e).

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 188 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod písmeny GG1 odrážka 4. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 188 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 pro vyslovilo 176 a 1 byl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Můžeme hlasovat o poslední odrážce, která vkládá nový odstavec 2. Stanoviska jsou doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 189 a ptám se, kdo je pro návrh uvedený pod písmeny GG1 odrážka 5. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 189 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 pro vyslovilo 141 a 13 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Jen si dovolím upozornit, není to nic k hlasování, že v tom, co jsme právě odhlasovali samozřejmě zůstává závorka, jejíž vypuštění jsme neodsouhlasili. Takže jak je tam uveden název zákona, je to včetně závorky, která původně v návrhu byla.

Následující pozměňovací návrh podle mého názoru není hlasovatelný, protože se jedná o shodné znění.

Čili o druhém pozměňovacím návrhu uvedeném pod 2 nelze již hlasovat, nelze hlasovat ani o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Dundáčkové pod číslicí 3. Paní Dundáčková kýve hlavou, že to tak je.

Můžeme přikročit k pozměňovacím návrhům týkajícím se druhé části zákona. Jsou to pozměňovací návrhy pod písmeny HH. Já doporučuji o nich hlasovat v tomto pořadí. Nejprve o pozměňovacím návrhu uvedeném jako HH4, tj. pozměňovací návrh poslankyně Dundáčkové. Pokud nebude přijat, tak o následujícím pozměňovacím návrhu pana profesora Jičínského, bod HH5, s tím, že tam je jeden překlep. V pozměňovacím návrhu profesora Jičínského ve slově "porušení" má být na konci ještě "m", tedy "porušením". Posléze bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu HH3, pak HH2 a nakonec HH1. Čili navrhuji to vzít téměř od konce s tím rozdílem, že by se nejprve hlasovalo o návrhu poslankyně Dundáčkové a konkurenční k tomu je návrh pana poslance Jičínského. Čili doporučuji hlasovat o návrhu uvedeném jako HH4 s tím, že stanovisko navrhovatele je nesouhlasné a stanovisko zpravodaje rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 190 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod HH4. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 190 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 54 a 120 bylo proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP