Poslanec Dalibor Matulka: Návrh pana profesora Jičínského pod písmenem HH5 je obdobného charakteru, a jsou tedy obdobná stanoviska navrhovatele a zpravodaje, tj. nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 191 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod písmenem HH5. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 191 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 99 a 67 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nebrání nám to hlasovat o pozměňovacím návrhu poslance Filipa, uvedeném pod bodem HH3, kde se ovšem pan navrhovatel vyjadřuje záporně. Pane navrhovateli, k pozměňovacímu návrhu poslance Filipa? Vyjadřuje se záporně.

Zpravodaj však se vyjadřuje doporučujícím způsobem, kladně.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 192 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod písm. HH3. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 192 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 186 pro vyslovilo 91 a 87 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Domnívám se, že za této situace, kdy prošel pozměňovací návrh pana poslance Jičínského, nelze hlasovat o pozměňovacích návrzích HH1 a HH2, protože prakticky vypouštějí část druhou. Nebyl do ní ani přijat pozměňovací návrh poslance Filipa.

Takže můžeme přikročit k pozměňovacímu návrhu uvedenému na straně 14 pod II, je to pozměňovací návrh 1, týkající se § 47 odst. 1. Jde o usnesení výboru pro veřejnou správu a ústavně právního výboru. (Šum.)

Kolegové mě tady upozorňují, že HH2 je údajně hlasovatelný návrh. Nerad bych udělal chybu, už jsem jednu učinil. Ano, je to pravda. Pozměňovací návrh HH2 je hlasovatelný. Doporučuje se tam nově vložit novelu kompetenčního zákona, čili je možno a nutno o tomto pozměňovacím návrhu hlasovat. Nicméně stanovisko navrhovatele je nesouhlasné, stejně jako stanovisko zpravodaje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 193 a táži se, kdo je pro tento návrh uvedený pod písm. HH2. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 193 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 17 a 137 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu II1, první pozměňovací návrh, kde stanovisko navrhovatele i zpravodaje je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 194 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod písm. II1. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 194 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 pro vyslovilo 172 a tři byli proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Podobně doporučující je stanovisko navrhovatele i zpravodaje k pozměňovacímu návrhu II2, čili pozměňovacímu návrhu pana poslance Mlynáře. Doporučujeme.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 195 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod písm. II 2. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 195 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 158 a 13 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Stejně tak doporučující je stanovisko navrhovatele i zpravodaje ke třetímu pozměňovacímu návrhu, což je pozměňovací návrh výboru pro veřejnou správu a ústavně právního výboru. Obě stanoviska jsou doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Omlouvám se, pane poslanče. Jedná se o II3? Je to tak? (Ano prosím.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 196 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod písm. II3. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 196 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 187 vyslovilo 169 a jeden byl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Pozměňovací návrh poslance Ambrozka pod písm. II4 byl již odhlasován, takže o něm nebudeme již hlasovat.

Jsou před námi dva konkurenční pozměňovací návrhy, které se týkají § 47 - v jednom případě odst. 4 a 5 a ve druhém případě odst. 4. Doporučuji hlasovat v pořadí, jak jsou uvedeny, s tím, že upozorňuji, že pokud by byl pozměňovací návrh II5 přijat, je vyloučeno hlasování o druhém pozměňovacím návrhu ústavně právního výboru. Totéž by platilo naopak.

Hlasujme v pořadí, tak jak je to uvedeno, tzn. nejdříve o pozměňovacím návrhu II5, kde stanovisko navrhovatele je doporučující, stanovisko zpravodaje rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Na žádost z pléna vás všechny odhlašuji a prosím o novou registraci.

 

Nyní zahajuji hlasování pořadové číslo 197 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod písm. II5. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 197 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 177 pro vyslovilo 101 a 63 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: O pozměňovacím návrhu 6 již hlasovat nelze a můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pana poslance Kvapila, který je pod písmeny JJ. K tomuto pozměňovacímu návrhu JJ je stanovisko jako navrhovatele, tak zpravodaje doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 198 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod písm. JJ. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 198 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 181 pro vyslovilo 141 a 26 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Pod písmeny KK jsou dva různé návrhy týkající se účinnosti zákona. První návrh navrhuje 1. leden 2000 - výbor pro veřejnou správu, druhý návrh navrhuje 1. červenec 1999 - tj. ústavně právní výbor a výbor pro kulturu, mládež a tělovýchovu.

Hlasujme v pořadí tak, jak jsou uvedeny. Stanovisko navrhovatele je spíše ve prospěch prvního návrhu, čili k datu účinnosti 1. ledna 2000. Stanovisko zpravodaje je shodné, čili doporučujeme první variantu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 199 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod písm. KK. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 199 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 182 pro vyslovilo 166 a pět bylo proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP