(9.40 hodin)

Poslanec Jan Kasal: Doporučuji, abychom nyní hlasovali o propůjčení Řádu bílého lva v občanské skupině Dr. Matochovi a Otakaru Rambouskovi, a to dohromady. Potom budeme hlasovat o panu Klapálkovi, protože to je jiný oddíl, to je vojenská skupina.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Předseda poslaneckého klubu KSČM si přeje hovořit.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Vážená paní předsedající, pane předsedo, paní a pánové, já navrhuji u nejvyššího státního vyznamenání, u Řádu bílého lva, hlasovat jednotlivě.

 

Poslanec Jan Kasal: Dobře, děkuji. Pokud kolegové nemají námitky, nezdržíme se tím příliš, takže doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Dobře, budeme tedy hlasovat nejprve o Dr. Josefu Karlu Matochovi.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 156 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 156 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 177 pro vyslovilo 143, 1 byl proti.

 

Poslanec Jan Kasal: Druhým návrhem je návrh na Otakara Rambouska.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 157 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 157 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 178 pro vyslovilo 139 a 23 bylo proti.

 

Poslanec Jan Kasal: Děkuji. Řád bílého lva, vojenská skupina - armádní generál Karel Klapálek. Nacionále budou dodána.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 158 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 158 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 179 pro vyslovilo 90 a 36 bylo proti.

 

Poslanec Jan Kasal: Děkuji. Nyní přistoupíme k hlasování o odstavci II., propůjčení Řádu T. G. Masaryka. Organizačním výborem jsou navrhována dvě jména - Dr. Přemysl Janýr a Dr. Vladimír Neuwirth. Pan poslanec Starec doplnil návrh na Dr. Oldřicha Černého, narozen 12. 4. 1926. Doporučuji, abychom nejprve rozhodli hlasováním o zařazení Dr. Oldřicha Černého do této skupiny, a pak o skupině en bloc.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 159 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 159 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 179 pro tento návrh vyslovilo 95, proti byli 3.

 

Poslanec Jan Kasal: Nyní bychom hlasováním rozhodli o celém odstavci II. včetně pana Dr. Oldřicha Černého.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 160 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 160 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 178 pro tento návrh vyslovilo 146, proti byl 1.

 

Poslanec Jan Kasal: V oddíle III., což jsou návrhy na udělení Řádu T. G. Masaryka, je jediné jméno, a to jméno prof. Antonína Svobody.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 161 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 161 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 179 pro tento návrh vyslovilo 152, proti nebyl nikdo.

 

Poslanec Jan Kasal: V oddíle IV., medaile Za hrdinství, je v tuto chvíli jedno jméno, a to jméno Františka Makovského. Pan poslanec Starec navrhuje doplnit pplk. gen. štábu Jiřího Letova in memoriam. Nejprve bychom rozhodli o pplk. gen. štábu Letovovi a pak budeme hlasovat o Františku Makovském.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 162 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 162 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 178 pro tento návrh vyslovilo 83 a 11 bylo proti.

 

Poslanec Jan Kasal: Děkuji. Navrhuji hlasovat o Františku Makovském.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 163 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 163 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 179 pro tento návrh vyslovilo 150 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Jan Kasal: Děkuji. V oddíle V. jsou návrhy na udělení medaile Za zásluhy. Organizační výbor navrhl 7 jmen, v rozpravě zazněla další 4 jména, návrh na udělení této medaile paní Zdeňce Jelínkové, Františku Tržickému, pánům Hanzelkovi a Zikmundovi. Máme dvě možnosti - nejprve hlasovat o sedmi, které nikdo nezpochybnil, a pak přidávat jednotlivá jména. Myslím, že je to tak jednodušší.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano, myslím, že můžeme hlasovat tímto způsobem. Zahajuji hlasování pořadové číslo 164 a ptám se, kdo je pro tento návrh organizačního výboru. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 164 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 179 pro tento návrh vyslovilo 152 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Jan Kasal: Dále bychom hlasovali o návrhu na udělení medaile Za zásluhy paní Zdeňce Jelínkové. Pro ty, kteří ji neznají - je to přední moravská folkloristka.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková:. Zahajuji hlasování pořadové číslo 165 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 165 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 180 pro tento návrh vyslovilo 104 a 4 byli proti.

 

Poslanec Jan Kasal: Děkuji. Nyní doporučuji hlasovat o návrhu na udělení této medaile Františku Tržickému.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 166 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 166 tento návrh nebyl přijat, když se z přítomných 180 pro tento návrh vyslovilo 75 a 3 byli proti.

 

Poslanec Jan Kasal: Nyní bychom hlasovali o návrhu na udělení medaile Za zásluhy pánům Jiřímu Hanzelkovi a Miroslavu Zikmundovi.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 167 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 167 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 181 pro tento návrh vyslovilo 98 a 4 byli proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP