(10.50 hodin)

(pokračuje Gross)

Volbu můžeme provést nejdříve zítra. Zprávu vlády o stavu české společnosti jsme si stanovili, že bude posledním bodem, a zahraniční politika by měla začít dnes ve 14.00 hodin.

V tuto chvíli bych, kolegyně a kolegové, navrhoval, že bychom zrevokovali své usnesení o tom, že bod "Zpráva vlády o stavu české společnosti" bude posledním bodem našeho jednání, tak abychom tento bod mohli zařadit v tuto chvíli a pokračovat v rozpravě, protože jinak bychom museli možná změnit předchozí rozhodnutí, nicméně se obávám, že by to vedlo k vyvolání příliš dlouhé přestávky. Já navrhuji, pokud nikdo neprotestuje, abychom zrevokovali rozhodnutí o tom, že "Zpráva vlády o stavu české společnosti" bude jako poslední bod této schůze, a zároveň s tímto rozhodli o tom, že tento bod zařadíme na tuto chvíli a budeme pokračovat v rozpravě.

Zároveň bych požádal, aby aparát sněmovny vyrozuměl v případě schválení tohoto návrhu vládu o tom, že byl tento bod zařazen, takže by měl být přítomen co největší počet vlády.

Kolegyně a kolegové, není-li protestu proti tomuto postupu, který jsem navrhl, tak předkládám usnesení, tak jak jsem jej před chvílí přednesl, tj. usnesení, ve kterém by sněmovna zrevokovala své rozhodnutí, kterým zařadila bod č. 26 jako poslední bod této schůze, a zároveň v tomto hlasování bychom rozhodli o tom, že tento bod se zařazuje v tuto chvíli na program jednání.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 658. Kdo je pro, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Hlasování končí.

Z přítomných 173 poslankyň a poslanců pro 165, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Prosím tedy, aby aparát Poslanecké sněmovny informoval Úřad vlády a jednotlivé členy vlády, že by měli být přítomni projednávání tohoto bodu. Požádal bych v tuto chvíli zpravodaje, kterého sněmovna určila k projednávání tohoto bodu, pana poslance Bláhu, aby zaujal místo u stolku zpravodajů, za druhé bych požádal prvního místopředsedu vlády Vladimíra Špidlu, aby spolu s poslancem Bláhou usedl u stolku zpravodajů a sledoval průběh rozpravy. Ale poslanec Bláha zatím není, takže doufám, že zpravodaj k tomuto bodu dorazí co nejrychleji.

Kolegyně a kolegové, proto, aby mohly dorazit zodpovědné osoby, tj. předseda vlády a zpravodaj k tomuto bodu pan kolega Bláha, vyhlašuji přestávku do 11.00 hodin.

 

(Schůze přerušena v 10.53 hodin)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP