(15.00 hodin)

(pokračuje Buzková)

Zahajuji hlasování pořadové číslo 8 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 8 se z přítomných 187 pro vyslovilo 163, proti bylo 13. Návrh zákona ve znění schváleném Senátem jsme přijali.

 

Nyní se budeme zabývat bodem číslo 5 schváleného pořadu schůze, kterým je Návrh zákona o vojácích z povolání, vrácený Senátem.

Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona o vojácích z povolání podle sněmovního tisku 139/3, ve znění schváleném Senátem, podle sněmovního tisku 139/4."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 9 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 9 se z přítomných 188 pro vyslovilo 163, proti bylo 14. Návrh zákona ve znění schváleném Senátem jsme přijali.

 

Nyní se budeme zabývat bodem číslo 6 schváleného pořadu schůze, kterým je Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vojácích z povolání, sněmovní tisk 140/2, vrácený Senátem.

Přistoupíme k hlasování podle § 97 odst. 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí následujícího usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny přítomných poslanců. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vojácích z povolání, podle sněmovního tisku 140/2, ve znění schváleném Senátem, podle sněmovního tisku 140/3."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 10 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 10 se z přítomných 189 pro vyslovilo 164, proti bylo 14. Návrh zákona ve znění schváleném Senátem jsme přijali.

 

Nyní se budeme zabývat bodem 7 schváleného pořadu schůze, kterým je Návrh zákona o průběhu základní nebo náhradní služby a vojenských cvičení a o některých právních poměrech vojáků v záloze, sněmovní tisk 141/3, vrácený Senátem.

Přistoupíme k hlasování podle § 97 odst. 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovny vyslovuje souhlas s návrhem zákona o průběhu základní nebo náhradní služby a vojenských cvičení a o některých právních poměrech vojáků v záloze, podle sněmovního tisku 141/3, ve znění schváleném Senátem, podle sněmovního tisku 141/4."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 11 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 11 se z přítomných 189 pro vyslovilo 164, proti bylo 14. Návrh zákona ve znění schváleném Senátem jsme přijali.

 

Nyní se budeme zabývat bodem 8 schváleného pořadu schůze, kterým je Návrh zákona o zajišťování obrany České republiky, sněmovní tisk 142/3, vráceným Senátem.

Přistoupíme k hlasování podle § 97 odst. 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovny vyslovuje souhlas s návrhem zákona o zajišťování obrany České republiky, podle sněmovního tisku 142/3, ve znění schváleném Senátem, podle sněmovního tisku 142/4."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 12 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 12 se z přítomných 190 pro vyslovilo 165, proti bylo 23. Návrh zákona ve znění schváleném Senátem jsme přijali.

 

Nyní se budeme zabývat bodem 9 schváleného pořadu schůze, kterým je Návrh zákona o ozbrojených silách České republiky, sněmovní tisk 143/3, vrácený Senátem.

Přistoupíme k hlasování podle § 97 odst. 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona o ozbrojených silách České republiky, podle sněmovního tisku 143/3, ve znění schváleném Senátem, podle sněmovního tisku 143/4."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 13 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 13 se z přítomných 190 pro vyslovilo 163, proti bylo 24. Návrh zákona ve znění schváleném Senátem jsme přijali.

 

Nyní se budeme zabývat bodem 10 schváleného pořadu schůze, kterým je Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o ozbrojených silách České republiky a zákona o zajišťování obrany České republiky, sněmovní tisk 144/2, vrácený Senátem

 

Přistoupíme k hlasování podle § 97 odst. 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o ozbrojených silách České republiky a zákona o zajišťování obrany České republiky, podle sněmovního tisku 144/2, ve znění schváleném Senátem, podle sněmovního tisku 144/3."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 14 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 14 se z přítomných 190 pro vyslovilo 165, proti bylo 24. Návrh zákona ve znění schváleném Senátem jsme přijali.

 

Tím jsme projednali blok zákonů vrácených Senátem, branné legislativy. Blahopřeji ministru obrany.

 

Nyní se budeme zabývat bodem 11 schváleného pořadu schůze, kterým je

 

11.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb.,
o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů,
ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 336/ - prvé čtení

 

Vládní návrh jsme obdrželi jako sněmovní tisk 336. Chci vám oznámit, že předseda vlády v průvodním dopise požádal o zkrácení lhůty pro projednávání tohoto návrhu o dvacet dnů. Z pověření vlády předložený návrh uvede místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí pan Vladimír Špidla, kterému udílím slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP