(12.50 hodin)

(pokračuje Grulich)

A pak už nejde jen o problém, jestli některé kompetence mají zůstat i v malých obcích, protože to zvýrazňuje účinnost samosprávy, pravomoci samosprávy, ale jde o občana, aby všechny informace, které potřebuje k tomu, aby byla zabezpečena jeho občanská práva, byly soustředěny tak, aby je mohl získat pokud možno na jednom místě kompletně, tak aby nebyl obtěžován a posílán z místa na místo, z úřadu na úřad, z kanceláře do kanceláře. Je to otázka pojetí a koncepce tohoto systému, na který můžeme mít rozdílné názory, ale na kterém předpokládám, že se shodneme, protože není to nic takového, co by nemohlo jít napříč politickými kluby a politickými stranami. Je to otázka hledání optimálního řešení ve prospěch občana.

Předpokládám, že až si porovnáme jednotlivé pozměňovací návrhy, až je zkonfrontujeme i se sebou navzájem a s navrhovaným zněním zákona, že budeme schopni v rámci třetího čtení dojít ke společnému řešení, které by občana nepoškodilo.

Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Děkuji ministru vnitra ČR panu Václavu Grulichovi. Konstatuji tedy, že jsme ukončili podrobnou rozpravu k bodům 16, 17 a 18.

Pan zpravodaj mě kontroluje, jestli správně konstatuji, že ani u jednoho návrhu nebyl vznesen návrh na zamítnutí či vrácení. Je tomu tak? (Poslanec Bendl: Ano.)

Takže děkuji za práci jak zpravodaji k těmto třem bodům panu poslanci Petru Bendlovi, tak ministru vnitra Václavu Grulichovi, protože končím druhé čtení 16, 17 a 18, čímž jsme se s těmito body vypořádali.

Kolegyně a kolegové, blíží se třináctá hodina. Vyčerpali jsme všechno, co bylo připraveno k tomu, abychom to mohli projednat. Za krátkou chvíli vyhlásím polední přestávku s tím, že nyní jenom konstatuji, že bezprostředně po vyhlášení polední přestávky bude začínat zasedání organizačního výboru, které svolal předseda tohoto výboru pan Václav Klaus. Zároveň bych chtěl požádat všechny členy organizačního výboru, aby zlepšili svou docházku, protože organizační výbor často zeje prázdnotou.

Vyhlašuji tedy polední přestávku. Těm z vás, kdo máte to štěstí, že půjdete na oběd, přeji dobrou chuť, nám ostatním přeji rychlou práci v organizačním výboru.

 

(Schůze přerušena ve 12.55 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP