(12.40 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Nyní se hlásí místopředseda sněmovny s přednostním právem vystoupit. Omlouvám se panu poslanci Výbornému. Prosím, pane kolego.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, já mám jeden procedurální návrh, který začnu tím, že bych nejprve požádal o přestávku na poradu našeho klubu, a to z toho důvodu, že ta hodinová pauza na oběd je poněkud málo, takže aby byla alespoň o těch 20 minut prodloužena. Za druhé mám procedurální návrh na to, abychom tento bod v tuto chvíli přerušili, doprojednali po polední přestávce a poté projednávali mezinárodní smlouvy.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane předsedo. Je to procedurální návrh, o kterém se hlasuje bez rozpravy. Já jen dodám komentář, že o projednávání mezinárodních smluv v pátek odpoledne jednalo grémium sněmovny, nebylo to však potvrzeno hlasováním, ale všeobecný souhlas všech poslaneckých klubů k tomuto byl. Rozumím tomu tak, že návrh pana kolegy Grosse je jakýmsi vstřícným gestem, neboť by mohl přerušit jednání sněmovny okamžitě, kdyby požádal o přestávku na klub, ale dává šanci všem, kteří se účastní projednávání tohoto zákona, jej projednat ještě dnes, a to ihned po polední pauze.

Já v tuto chvíli prosím, abyste se zaregistrovali svými hlasovacími kartami, a nechám hlasovat o usnesení Poslanecké sněmovny, kterým nejprve přerušuje projednávání tohoto bodu na první bod po polední přestávce a současně Poslanecká sněmovna se usnese na tom, že odpoledne po doprojednání tohoto bodu budou projednávány mezinárodní smlouvy.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 96 a ptám se: Kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Z přítomných 165 se pro návrh vyslovilo 142, proti 3, návrh byl přijat.

 

Přerušuji jednání sněmovny do 14.00 hodin.

 

(Jednání bylo přerušeno ve 12.43 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP