(13.00 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji a nyní ještě udílím závěrečné slovo ministru vnitra Václavu Grulichovi.

 

Ministr vnitra ČR Václav Grulich: Paní předsedající, dámy a pánové, budu velice stručný. Nebudu komentovat obsáhlé vystoupení pana poslance Payna, protože jsem ani nevěděl, že tolik totality a socialismu, co objevil v tomto návrhu zákona, někde ještě může pohromadě existovat.

Chci reagovat na vystoupení pánů poslanců Kvapila a Beneše, a sice na připomínku, že vláda nereagovala na poslední návrhy, které vzešly z výboru. Musím s politováním konstatovat, že ty návrhy přišly ve chvíli, kdy už byly návrhy zákonů předloženy legislativní radě, po skončeném dalším kole připomínkových řízení, ale že je bereme v potaz. Jsme samozřejmě ochotni o nich jednat. Bral bych námět pana zpravodaje jednat o nich jako o souboru, který bude projednán ve výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí s tím, že samozřejmě pracovníci Ministerstva vnitra budou k dispozici, kdykoli bude potřeba vytvořit pracovní skupinu nebo jednat ve výboru. Prostě ty náměty nespadly pod stůl a počítáme s nimi, že budou v tomto projednávání, půjde-li návrh zákona do druhého čtení, že budou projednány, že budou zpracovány a předpokládám i zapracovány. Takže v tom souboru budou i ty jednotlivé návrhy, které tady už i v obecné rozpravě zazněly a které samozřejmě lze vzít v potaz, lze vzít v úvahu a lze o nich jednat. Tolik k výtce, že vláda nereagovala na poslední návrhy.

Bylo zde konstatováno, že reagovala na celou řadu námětů, které v průběhu tří měsíců byly diskutovány a do návrhu zákona byly zapracovány. Nebudou opomenuty ani ty poslední. Uvedl jsem, proč se tak dosud z časových a věcných důvodů nemohlo stát, ale nejsou a nebudou opomenuty. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu ministru Grulichovi.

 

V tuto chvíli rozhodneme o návrhu na zamítnutí tohoto návrhu, který předložil pan poslanec Payne, a to v hlasování pořadové číslo 51, které zahajuji. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 51 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 163 vyslovilo 41 a 109 bylo proti.

 

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Má někdo jiný návrh? Není tomu tak.

 

V hlasování pořadové číslo 52, které zahajuji, se ptám, kdo souhlasí s tím, aby tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 52 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 163 vyslovilo 153 a nikdo nebyl proti.

 

Omlouvám se, nejsem si jista, zda jsem řekla správně: z přítomných 163 se pro vyslovilo 153. Raději to pro kontrolu opakuji.

 

Nyní rozhodneme o návrhu pana poslance Kvapila prodloužit lhůtu pro projednání ve výborech o 20 dnů.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 53, které zahajuji. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 53 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 163 vyslovilo 153 a nikdo nebyl proti.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí a lhůta pro jeho projednání byla prodloužena o 20 dnů.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, v tuto chvíli vyhlašuji polední přestávku do 14.15 hodin. Prosím, aby ve 13.10 hodin zasedl organizační výbor na obvyklém místě. Odpoledne budeme pokračovat v projednávání bodu 17 schváleného pořadu schůze, což je vládní návrh zákona o krajích.

 

(Jednání přerušeno ve 13.05 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP