(11.40 hodin)

(pokračuje Snítilý)

Na závěr potom hlasování o bodu C - mém pozměňovacím návrhu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Prosím pana ministra Dostála, aby zaujal své místo, pan zpravodaj se opravil.

Je námitka proti takovému postupu, který navrhl zpravodaj? Námitka není.

Budeme rozhodovat o tomto postupu. Chci se ještě ujistit, zda zpravodaj zaregistroval stažení návrhu, které přednesl pan poslanec Vávra.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Ano, pane předsedající, zaregistroval jsem to.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře. Přistoupíme k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Pane zpravodaji, předložte první z nich.

 

Poslanec Evžen Snítilý: První pozměňovací návrh je komplexní pozměňovací návrh pod písm. A. Kromě bodu 10 je to pozměňovací návrh výboru pro veřejnou správu. Stanovisko pana ministra souhlasné, moje stanovisko je souhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahajuji hlasování pořadové číslo 158. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Z přítomných 182 pro návrh 143, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Ještě, pane kolego, jsem upozorňován na návrhy pana poslance Eduarda Vávry. Podle § 64 zákona o jednacím řádu může navrhovatel vzít svůj návrh zpět do ukončení rozpravy, nicméně § 95 třetí čtení návrhu zákona v odstavci 3 je psáno: na závěr třetího čtení sněmovna hlasuje o pozměňovacích návrzích, případně jiných návrzích k návrhu zákona. Jde jen o to, zda pod tímto návrhem rozumíme i ono stažení návrhu zákona. Je tomu zřejmě tak, takže bychom měli o návrhu pana poslance Vávry hlasovat nejprve a potom o dalších. Nicméně jeden návrh už jsme odsouhlasili, teď prosím pana zpravodaje, zda by mohl přednést návrhy pana kolegy Vávry na stažení jeho pozměňovacích návrhů.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Dobře. Navrhuji stáhnout veškeré pozměňovací návrhy pana poslance Vávry kromě bodů 5, 6, 7.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Prosím stanoviska.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Pan ministr souhlasí, já také.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 159. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 182 pro hlasovalo 152, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Dále nám zbývá z pozměňovacích návrhů výbor pro veřejnou správu samostatně hlasovat o bodu 10. Stanovisko pana ministra nesouhlasné, zpravodaje nesouhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 160. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 186 hlasovalo pro jeden, proti 150. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Dále budeme hlasovat o zbylých pozměňovacích návrzích pana poslance Vávry, a to tak, že o bodu 5 budeme hlasovat samostatně. Stanovisko pana ministra je souhlasné, zpravodaje souhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 161. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 186 pro 145, proti 6. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pana poslance Vávry pod bodem 6 a 7 současně. Stanovisko pana ministra nesouhlasné, zpravodaje také nesouhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 162. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 186 pro 57, proti 93. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích paní poslankyně Zdeny Horníkové pod bodem D, a to dohromady. Stanovisko pana ministra souhlasné, zpravodaje souhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 163. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 187 pro hlasovalo 149, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Tím konstatuji, že pozměňovací návrh pod písm. F pana poslance Kalouska je nehlasovatelný. Dále budeme hlasovat o písm. G pana poslance Pavla Hrnčíře. Stanovisko pana ministra je souhlasné, zpravodaje souhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 164. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 188 pro hlasovalo 129, proti 20. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Kvapila pod písm. E. Stanovisko pana ministra je nesouhlasné, zpravodaje ryze neutrální.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Upozorňuji, že se jedná o změnu sídla předpokládaného Fondu z Prahy na Olomouc. Ještě kolegové z klubu KSČM nedostatečně porozuměli stanovisku pana ministra.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Petr Lachnit: Já jsem už říkal, že z pohledu dnešního už nesouhlas, kdybych byl v Ostravě, tak bych souhlasil. Musím se řídit stanoviskem, které mám od svého úřadu, a to je nesouhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vzhledem k tomu, že pan ministr přenesl své působení z Ostravy do Prahy, v tuto chvíli již nesouhlas. Stanovisko zpravodaje ryze neutrální.

 

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 165. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 187 pro hlasovalo 98, proti 51. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Zbývá poslední návrh pod písm. C. Je to můj pozměňovací návrh, který se týká termínu vyhlášení. Stanovisko pana ministra souhlasné, stanovisko zpravodaje je také souhlasné.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Chci ještě poprosit pana ministra za četná upozornění, aby zvýšil intenzitu svého hlasu, aby hovořil do mikrofonu. Není mu rozumět. Stanoviska byla souhlasná.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 166. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 189 pro návrh 150, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Toto byl poslední pozměňovací návrh?

 

Poslanec Evžen Snítilý: Ano, pane předsedající. Byl to poslední pozměňovací návrh. Můžeme přistoupit k návrhu zákona jako celku.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP