(9.50 hodin)

(pokračuje Tomíček)

Tudíž i kdybychom blok schválili, stejně se k jednotlivostem musíme vrátit a hlasovat o dalších bodech, což vlastně vyjde nastejno, když budeme postupovat prakticky, ne vždy, ale prakticky o každém bodě zvlášť.

Samozřejmě tu jsou možnosti hlasování po dvou, třech či čtyřech návrzích, pokud samozřejmě souhlasné či nesouhlasné stanovisko budou totožná. Pokud tomu tak nebude, je nutno hlasovat o těchto bodech zvlášť.

V každém případě začneme od písm. A, kde hned v A2 je nutno hlasovat ještě o C2 a E3, protože spolu souvisí a jsou návazné.

Potom lze hlasovat společně o A3, A4, nutno hlasovat samostatně o návrhu A5 a potom samozřejmě o A6 zvlášť, neboť zase navazuje na návrhy pod C4, E5, E6, popř. A7 a A8. Pokud tuto proceduru uděláme, lze potom hlasovat o A7 a A8.

Hlasování o návrhu A9 podmíníme dřívějším hlasováním o návrhu E11, který zase navazuje jak na A9, tak i na A10. A11 a A12 lze hlasovat současně, A13 opět navazuje na návrh C8. A14 až A17 lze hlasovat dohromady, trochu složitější to bude u A18 a A19, kdy u A18 musíme nejdříve hlasovat o návrhu C10 a v případě, že bude schválen A10, potom to ještě dále navazuje na A18 a E13, který toto doplňuje. U 19(?) to navazuje na návrh C11.

U A20 musíme nejdříve hlasovat o návrhu D, který, pokud bude schválen, vyřadí body A20, E14, F1, F2, F3, F4, F7 a F9, pak lze hlasovat o A21.

Lze samostatně hlasovat o návrhu B pana kolegy Ambrozka, potom trochu komplikovaně budeme hlasovat většinou o každém jednotlivém návrhu - u návrhu pana kolegy Bendla, kde u návrhu C2 to navazuje již na A2, která bude patrně hlasována nebo podle toho uvidíme, C3, které navazuje na E4, ale tam jde částečně o duplicitu. Lze pak hlasovat o C4, C5 lze hlasovat s tím, že je to doplněk bodů E7, E8, E9 a E10. C6 ovšem podmiňuje nehlasovatelnost bodu E10.

Pak C7 až C9, pokud nedojde ke změnám, lze hlasovat dohromady. C10 a C11 - uvidíme, jak dopadnou předchozí hlasování, jinak lze o nich hlasovat taktéž dohromady.

Písm. D, pokud se k němu dostaneme, měli bychom o něm hlasovat v bloku návrhů pod písm. A.

Písm. E pana kolegy Ondruše - lze hlasovat E1 a E2 společně, E3 bychom viděli, jak dopadne, neboť možná bude o něm již rozhodnuto. To samé platí o E4.

Dále je potom návrh E5 a potom, jestli se nemýlím ve svých záznamech, tak návrh pod písm. E6 byl navržen k vyřazení. Hlasováním se pak rozhodne o tom, zda to vyřadíme.

Pak lze společně hlasovat o návrzích E7, E8 a E9 a E10, pokud o E10 již nebude rozhodnuto v rámci hlasování u písm. C6.

E11 je podmíněno hlasováním o A9, pak lze zcela samostatně hlasovat o E12. Bude už patrně rozhodnuto o návrzích pod E13 a E14 a potom lze hlasovat o písm. E15.

Co se týče návrhu kolegy Petra, jestli to mám dobře poznačeno, tak navrhl stažení návrhu pod písm. F2, F5 a F6, takže tyto bychom vynechali. Mohli bychom hlasovat o F1, F3, F4 a potom samozřejmě o F7, dá se hlasovat i o F8, přestože písm. D bude nějakým způsobem vyřešeno, a zakončíme hlasováním o písm. F9.

Dle mých záznamů návrh kolegy Ondruše uvedený pod G1 je návrh na stažení, takže bychom potom měli hlasovat o G2, ale tento návrh může být vyřešen hlasováním o písm. A7.

Vím, že je to trochu kostrbaté, ale protože opravdu některé návrhy, i několikeré, se týkají jednoho paragrafu, jednoho odstavce a jedné věty - prostě podmíněných hlasování je tam více, čili potom bych prosil o klid ve sněmovní síni, protože sledovat toto poměrně složité hlasování bude opravdu namáhavé.

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, pane zpravodaji. Doufejme, že tuto složitou proceduru zvládneme. Má někdo námitku proti této proceduře? Pan poslanec Bendl má slovo.

Prosím všechny o klid, protože tato procedura je opravdu velmi složitá, a proto je potřeba, abychom se navzájem slyšeli.

 

Poslanec Petr Bendl: Děkuji za slovo. Nechtěl bych panu zpravodaji věci příliš komplikovat, jen bych požádal o dvě vysvětlení, jedno by byla prosba, abychom u bodů E7, E8 a E9 hlasovali zvlášť o bodu E8, neboť on ve svém návrhu navrhoval, abychom hlasovali E7, E8, E9 dohromady.

Pak bych se ještě jednou zeptal, neboť pro hluk v sále jsem zcela nerozuměl vysvětlení, že by se pozměňovací návrh pod bodem D měl hlasovat spolu s body A, což si myslím, že by nebylo dobře, bylo by třeba, aby se D hlasovalo také zvlášť.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan zpravodaj.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Takže jestli jsem tomu dobře rozuměl, kolega Bendl nechť mě poslouchá.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Znovu prosím o klid.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Je tu návrh na to, aby se písm. E8 hlasovalo zvlášť. Potom nám nezbude nic jiného, než hlasovat o všech návrzích E7, E8, E9 i E10 zvlášť. To je jedna věc.

Potom co se týče písm. D, spojuji to s hlasováním o bodu A20 z toho důvodu, že bod A20 začíná řešit třetí díl vládnímu(-ho?) návrhu, tzn. změny horního zákona, kdežto právě písm. D tento díl úplně vynechává. Proto je nejdříve třeba hlasovat o D a pak lze měnit - pokud to tam zůstane. Pokud by hlasování D bylo kladné, tak samozřejmě potom všechny úpravy tohoto dílu vypadávají. Proto jsem spojoval D s A. Čili nejdříve D a potom A.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP