(15.40 hodin)

(pokračuje Skopal)

Proto bych navrhl, protože komplexně se o tom všem dá hlasovat v návrhu poslance Mandíka jako o bodu B3, pokud tento by prošel - jedná se o název, ne Správa povodí, ale Povodí - tak bych ještě nechal hlasovat o návrhu poslance Ouzkého C2, protože tam se v adrese upřesňuje ještě ulice podle požadavku a rovněž je tam ještě odstavec 3, který dále rozšiřuje tento paragraf. Pokud by toto prošlo, byly by dále nehlasovatelné A1 a D1, samozřejmě i návrhy poslance Ouzkého C10 a C1. Pokud by to prošlo, tak samozřejmě dále nehlasovatelný je ještě A2, protože to stejné bylo v návrhu poslance Ouzkého jako C2.

Další hlasování by bylo o bodu D2. Pak bych pokračoval vzhledem k tomu, že se jedná o podobný návrh, který je rovněž v bodě A3 a podobný návrh ještě u poslance Vlčka jako návrh E a u poslance Ouzkého jako návrh C3. Dále bych nechal hlasovat o návrhu poslance Mandíka B1, který navazuje na A4, dále bych nechal hlasovat o B2 a A5. Pokud přijmeme A5, C7 by se stal nehlasovatelným. Dále je to návrh A6, D5 je stejný návrh. Dále B4, pokud by byl přijat, tak C4 a D3 jsou nehlasovatelné. Dále B5, kde bych nechal hlasovat zvlášť o bodě a) a o bodě b), dále B6, dále B7, C5 a C9.

Pokud se jedná o body D4, tak v případě přijetí D5 je D4 nehlasovatelné, včetně C6. U B6, přijetí buď a) nebo b), je nehlasovatelné C8. Děkuji.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Děkuji. Táži se, zda má někdo k tomuto návrhu nějakou poznámku. Prosím, nejdříve vyjasnění.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Omlouvám se. Nejdříve bych nechal hlasovat o návrhu E před návrhem D 2.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Pan poslanec Ouzký.

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Děkuji, pane předsedo. Jen jsem nepochopil z procedury, zda pan zpravodaj navrhuje v bodě C2 mého návrhu hlasovat zvlášť o (2) a (3) najednou. V tom případě bych požádal o oddělené hlasování.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Prosím, pan poslanec Kučera.

 

Poslanec Miloslav Kučera ml.: Měl bych trochu odlišný názor. Myslím, že pozměňovací návrh D1 je možno chápat jako pozměňovací návrh k pozměňovacímu návrhu, C2 a v tomto pořadí bych doporučoval i hlasování.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Doufám, že dochází k pozitivnímu vyjasnění této věci. Nevidím žádné další námitky, dám tedy hlasovat o proceduře.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh způsobu hlasování, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 602 z přítomných 185 hlasovalo 153 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

Prosím, pane poslanče, postupujme podle schválené procedury. (Hluk v sále.) Ale prosím, abychom před hlasováním skončili kuloární rozpravy. Pány poslance Zahradila a Bendu prosím - rozejděte se. (Pobavení v sále.) Ale opravdu budeme hlasovat, odhlásil jsem vás na žádost z pléna, ale hlasovat začneme, až dojde k elementárnímu klidu. Stejně tak prosím pány poslance Peška, Pilipa a další o zklidnění. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Děkuji, pane předsedající. Takže jako o prvním bychom hlasovali o bodu B3. Je to změna názvu ze Správy povodí na Povodí komplexně v celém textu. Doporučuji, ministr doporučuje.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 603 z přítomných 174 poslanců 158 pro, 11 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Tím se stává nehlasovatelný bod A1, C1, C10 a D1. Dále budeme hlasovat o bodu C2. Tak jak si přál poslanec Ouzký, budeme hlasovat zvlášť o odstavci (2) a (3). D1 vzhledem k tomu, že bylo odsouhlaseno, že všude bude změněna Správa povodí na Povodí, tak jsme se dostali do podobného charakteru. Teď je C2 odstavec (2).

 

Předseda PSP Václav Klaus: C2 odstavec (2). Stanoviska souhlasná.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 604 z přítomných 178 poslanců 106 pro, 65 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Dále budeme hlasovat o návrhu poslance Ouzkého C2 odstavec (3). Zpravodaj souhlasí, ministr souhlasí.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Souhlasná stanoviska.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 605 z přítomných 180 poslanců 177 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Tím se stal nehlasovatelným bod A2, protože je totožný. Dále budeme hlasovat o návrhu poslance Vlčka pod písmenem E.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Stanoviska souhlasná.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 606 z přítomných 181 poslanců 179 pro, jeden proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Tím se staly nehlasovatelnými body D2, A2 a C3.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Pan poslanec Ouzký.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP