Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
24. října 2000 ve 14.06 hodin

Přítomno: 178 poslanců

 

Předseda PSP Václav Klaus: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, zahajuji pátý jednací den 28. schůze Poslanecké sněmovny a srdečně vás vítám. Prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

O náhradní karty požádali poslanec Teplík - náhradní karta č. 2 a poslanec Doktor - náhradní karta č. 3.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali z důvodu nemoci poslankyně Čelišová, Machatá a poslanec Palas a Paulík. Vzhledem k zahraničním jednáním poslankyně Němcová, z vlády jsou omluveni ministři Zeman, Dostál, Fencl, Grégr a Kavan, též v zahraničí.

Nyní vás chci informovat o návrzích mé dnešní porady s místopředsedy sněmovny a zástupci poslaneckých klubů v průběhu schůze. (Ruch v sále.) Předpokládám, že ale budete poslouchat, co vám chci navrhnout. Zbavte se svých mobilních telefonů pane poslanče Brousku a pane poslanče Kvapile.

Navrhujeme, aby přerušený bod odpovědí členů vlády na písemné interpelace byl doprojednán jako první bod ve čtvrtek 26. října, a dále navrhujeme, aby body 96, 97 a 102, což jsou změny ve výborech, změny v komisi pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny a volba předsedy komise pro bankovnictví, byly projednány zítra před polední přestávkou.

Doufám, že jste všichni zaregistrováni, a dávám tedy o těchto dvou návrzích hlasovat.

 

Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 186 z přítomných 148 poslanců hlasovalo 131 pro, jeden proti. Návrh byl přijat.

 

Určili jsme si, že dnes budeme projednávat - a opět prosím o vaši pozornost, jak členy vlády, tak zpravodaje a všechny další - body v tomto pořadí: Bod 73 bude prvním bodem, druhým bodem bude bod 67 a třetím bodem bod 7 našeho programu. Po těchto třech pevně zařazených bodech se budeme věnovat dalším bodům podle schváleného pořadu, tzn. bodům 47, 61, 66 a 44. Pak by následovaly zbývající body bloku "Zprávy a návrhy". To je informace pro navrhovatele i zpravodaje, aby byli přítomni. Pokud jde o třetí čtení zákonů, budou zařazena po splnění zákonných lhůt.

 

Nyní se dostáváme k dalšímu bodu, což je bod

 

73.
Návrh na zřízení dočasné komise Poslanecké sněmovny pro otázky vnitřního trhu

 

Předložený návrh včetně návrhu usnesení odůvodní pan poslanec Korbel jako navrhovatel. Prosím, pane poslanče, ujměte se slova.

 

Poslanec Ladislav Korbel: Vážený pane předsedo, vážená vládo, vážené kolegyně, vážení kolegové, v červnu t. r. jsem předložil sněmovně žádost o zřízení komise, která však byla zamítnuta. Domnívám se, že problém je natolik závažný, a z tohoto důvodu po korekci předkládám opětovně tento návrh. Upravil jsem zde počet členů, kde bylo navrhováno 9. S tímto návrhem jsem se ztotožnil a myslím, že bude vhodné, aby byl tímto způsobem prosazován.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP