(12.40 hodin)

(pokračuje Brousek)

Objekt je v havarijním stavu, je na něm havarijní výměr a celá přístavba a rekonstrukce bude stát 90 miliónů. Zbytek si obec sežene.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji, pane poslanče. Vzhledem k tomu, že jsem avizoval, že budete zřejmě poslední, i když na řadě je ještě pan poslanec Rozehnal, pokud nemá dlouhý příspěvek, tak bychom mohli ještě dát slovo jemu. Odpoledne po polední přestávce začneme s panem poslancem Bubníkem, bude pokračovat Maňásek, paní poslankyně Parkanová jako třetí po polední přestávce. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Aleš Rozehnal: Děkuji za slovo, pane předsedající. Vážené dámy, vážení pánové, můj pozměňovací návrh se týká kapitoly Ministerstva kultury. Navrhuji převést z kapitoly 398 Veřejná pokladní správa, vládní rozpočtová rezerva, 15 milionů a navýšit o to kapitolu Ministerstva kultury v programu 334 010 Reprodukce investičního majetku v působnosti Ministerstva kultury, a to na akci rekonstrukce Letohrádku Kinských, Národní muzeum Praha.

Jako komentář bych uvedl pár slov. Národopisné muzeum, které sídlilo v Letohrádku Kinských, zde bylo od roku 1903 do roku 1986, kdy bylo v důsledku havarijního stavu tohoto objektu převedeno zpět do Národního muzea. V průběhu 14 let tento objekt dále chátral a byl v minulém roce převeden z vlastnictví hl. m. Prahy do Národního muzea se souhlasem Ministerstva kultury. V minulém roce získal projekt na obnovu Národopisného muzea v Letohrádku Kinských v akci "Praha - evropské město kultury" kategorii A a měl být financován ze státního rozpočtu dotací, kterou tento projekt dostal. Avšak peníze tam nějakým způsobem nedopluly.

Praha je jediné evropské hlavní město, kde není Národopisné muzeum. Domnívám se, že tyto argumenty, které jsem řekl, jsou natolik důležité, že byste mohli podpořit návrh na zařazení této změny v rozpočtu.

 

Místopředseda PSP František Brožík: Děkuji vám, pane poslanče.

Vyhlašuji polední přestávku do 14.00 hodin. Členům organizačního výboru sděluji, že organizační výbor začne ve 12.50 hodin.

Pro všechny ostatní. Stále je ještě přihlášeno 24 poslanců do rozpravy. Z písemně přihlášených, jak jsem sdělil před přestávkou, po obědě začne pan poslanec Augustin Bubník, pokud bude přítomen, protože mi sděloval, že musí odjet ve 13 hodin na Magistrát města Prahy, takže potom by mohla začínat v tomto případě paní poslankyně Parkanová.

Přeji vám dobrou chuť a vyhlašuji polední přestávku.

(Jednání přerušeno ve 12.43 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP