(9.40 hodin)

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 498 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 498 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 26 a 134 bylo proti.

 

Poslanec Jiří Drda: Další v pořadí je tedy pozměňovací návrh označený písmenem C3 pana kolegy Ambrozka. Nesouhlas. (Předkladatel souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 499 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 499 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 65 a 97 bylo proti.

 

Poslanec Jiří Drda: Dalším bodem na hlasování by byl tedy bod B1, tj. § 7, a je to návrh výboru pro evropskou integraci.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Stanoviska? (Předkladatel neutrální, zpravodaj negativní.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 500 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 500 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 176 vyslovilo 101 a 66 bylo proti.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jiří Drda: Dalším bodem máme bod C1 pana kolegy Ambrozka. Moje stanovisko negativní. (Předkladatel souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 501 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 501 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 176 vyslovilo 43 a 122 bylo proti.

 

Poslanec Jiří Drda: Dalším bodem je E2 pana poslance Fischera. Je to § 16. (Předkladatel neutrální, zpravodaj kladné stanovisko.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 502 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 502 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 176 vyslovilo 165 a 3 byli proti.

 

Poslanec Jiří Drda: Dalším bodem je D1, § 23. (Předkladatel nesouhlas, zpravodaj výrazný souhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 503 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 503 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 61 a 111 bylo proti.

 

Poslanec Jiří Drda: Dalším bodem je C2, tentýž § 23, návrh pana Ambrozka. (dohadování) je to skutečně C2, § 23. Jde o tentýž paragraf. (Předkladatel souhlas, zpravodaj nesouhlas.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování 504 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 504 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 176 vyslovilo 50 a 116 bylo proti.

 

Poslanec Jiří Drda: Posledním bodem z textové části je písmeno H, tj. § 28 - Účinnost. To je návrh pana poslance Laštůvky.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím stanoviska. (Předkladatel neutrální, zpravodaj negativní.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 505 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 505 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 176 vyslovilo 9 a 153 bylo proti.

 

Poslanec Jiří Drda: Teď jdeme do přílohy č. 1. Pod bodem F je pozměňovací návrh paní poslankyně Sehnalové. (Předkladatel - souhlas). Jde o změnu z 10 km na 1 km. Nesouhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 506 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu.

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 506 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 176 vyslovilo 75 a 89 bylo proti.

 

Poslanec Jiří Drda: Pod bodem D2, B2 a D3 jsou uvedeny pozměňovací návrhy k témuž, to znamená, že to je v příloze 1, kategorie 2, bod 10.15. Pokud by prošel D2, ostatní jsou nehlasovatelné, jinak můžeme pokračovat po písmenech. Takže hlasujeme o D2 - pan ministr nesouhlas, já souhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 507 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 507 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 175 vyslovilo 56 a 116 bylo proti.

 

Poslanec Jiří Drda: Máme tedy na stole bod B2, který upravuje 10.15. Já souhlasím. (Předkladatel souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 508 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 508 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 176 vyslovilo 172 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Jiří Drda: D3 se tímto podle mého názoru stává nehlasovatelným a doufám, že s tím souhlasí i pan poslanec Hrnčíř. Děkuji.

Tím jsou probrány všechny pozměňovací návrhy.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane zpravodaji, pouze otázka. Z mých poznámek vyplývá, že jsme nehlasovali o návrhu G pana poslance Máčeho.

 

Poslanec Jiří Drda: Ten byl naprosto shodný, paní předsedající, jako B. Já jsem to na začátku oznamoval, že jsou naprosto doslovně totožné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, tím se to vyjasnilo.

O všech pozměňovacích návrzích tedy bylo hlasováno. Přistoupíme k hlasování o návrhu jako o celku. Přednesu návrh usnesení.

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o posuzování vlivu na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivu na životní prostředí), podle sněmovního tisku 495, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Poslanec Jiří Drda: Paní předsedající, vznikají tady pochyby o tom, o písmenu A jako takovém, to byl základ projednávání, měl jsem za to, že tím byl odsouhlasen. Pan poslanec Bláha teď vznáší k tomu námitku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane zpravodaji, jsem přesvědčena o tom, že pan poslanec Bláha má pravdu, protože i v případě, že jsme schválili tento komplexní pozměňovací návrh jako základ pro druhé čtení, pokud se nemýlím bývá zvykem, že ve třetím čtení musí být taktéž o tomto návrhu hlasováno. Takže měli bychom se vrátit ke schválení pozměňovacího návrhu pod písmenem A jako o celku.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP