(14.50 hodin)

Poslanec Pavel Hönig: Vážená paní předsedající, vážená vládo, vážená sněmovno, dovolte mi, abych do toho nesystémového návrhu zákona přidal ještě nesystémový pozměňovací návrh. Myslím, že leckdy to nesystémové řešení poví lidem o sněmovně více než jiná řešení systémová, kterým lidé nerozumějí.

Teď k věci. Do předloženého poslaneckého návrhu - (Hluk v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Promiňte, pane poslanče. Kolegové, chtěla bych vás upozornit, že skutečně není možné projednávat návrh zákona v hluku, který momentálně v Poslanecké sněmovně je. Takže prosím všechny, kteří chtějí poslouchat, aby setrvali v Poslanecké sněmovně pokud možno v tichosti, a ty, kteří chtějí diskutovat, aby tak činili v kuloáru. Myslím, že byste tím projevili jistou úctu i porozumění k tomu, kdo hovoří.

 

Poslanec Pavel Hönig: Děkuji. Do předloženého poslaneckého návrhu týkajícího se urychlení dostavby obchvatu Plzně se doplňuje v jednotlivých ustanoveních specifikace výroby nového výrobního závodu na výrobu obrazovek společnosti Philips Display Components, Česká republika, s. r. o, v Hranicích tak, aby i pro tuto stavbu byla všechna stavební řízení urychlena obdobně jako pro dálniční obchvat Plzně. To znamená, že i stavba v Hranicích se tímto prohlašuje za stavbu ve veřejném zájmu a správní řízení k ní vedená mají urychlený průběh, protože jde o řízení ve veřejném zájmu. Lhůty v těchto řízeních se zkracují na polovinu a správní řízení nelze přerušit. Vyvlastňovací řízení k těmto stavbám se umožňuje, když není dosaženo dohody, do 30 dnů od doručení nabídky s návrhem ceny podle znaleckého odhadu. Tím se zjednodušuje postup vedoucí k vyjasnění vlastnických práv, na kterých se tyto stavby budou realizovat.

Teď konkrétně k jednotlivým ustanovením pozměňovacího návrhu. Za prvé v názvu zákona doplnit za slovo "Plzně" slova "a o výstavbě výrobního závodu společnosti Philips Display Components, Česká republika, s. r. o, v Hranicích".

Za druhé, v § 1 odst. 1 se za slova "stavba obchvatu" vkládají slova "a v rámci výstavby nového výrobního závodu na výrobu barevných televizních obrazovek v Hranicích (dále jen stavba výrobního závodu na televizní obrazovky).

Za třetí, v § 1 odst. 2 se za slovo "obchvatu" vkládají slova "a stavby výrobního závodu na televizní obrazovky".

Za čtvrté, v § 2 odst. 1 se za slovo "obchvatu" vkládají slova "a stavby výrobního závodu na televizní obrazovky".

Za páté, v § 2 odst. 3 se za slovo "obchvatu" vkládají slova "a stavby výrobního závodu na televizní obrazovky".

Za šesté, v § 2 odst. 5 se za slova "ke stavbě obchvatu" vkládají slova "a ke stavbě výrobního závodu na televizní obrazovky" a za slova "pro stavbu obchvatu" se vkládají slova "a pro stavbu výrobního závodu na televizní obrazovky".

Za sedmé, v § 3 se doplňuje odst. 3, který zní: "Není-li v tomto zákoně výslovně stanoveno jinak, vztahují se na řízení ve věcech stavby výrobního závodu na televizní obrazovky stavební zákon a správní řád."

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Slovo má pan poslanec Josef Hojdar.

 

Poslanec Josef Hojdar: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, jak jsem uvedl ve svém prvním vystoupení v obecné rozpravě, je to záležitost, kterou žádám dát do dalšího hlasování. Znamená to, že ze všech důvodů, které jsem uvedl v předchozím vystoupení, navrhuji před § 1 doplnit označení "část první" a za § 3 doplnit název "část druhá". Obsah této druhé části bude následující: v zákoně č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), v § 108 odst. 2 písm. a) za slova "veřejně prospěšné stavby" vložit slova "a vytvářené průmyslové zóny vyjmenované usnesením vlády České republiky".

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji. Hlásí se někdo dále do podrobné rozpravy? Není tomu tak, končím podrobnou rozpravu. Tím končím projednávání tohoto bodu.

S procedurálním návrhem se hlásí pan poslanec Sobotka, kterému udílím slovo.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Paní předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych na základě žádosti předkladatele a po dohodě se zpravodaji navrhl Poslanecké sněmovně přesunout body 16 a 17, to je vládní návrh zákona o finanční kontrole ve veřejné správě, tisk 845, a vládní návrh zákona o pojistné smlouvě, tisk 838, jako pevné body. Navrhuji zařadit tyto body nově jako bod č. 2 a 3 ve středu 28. února.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Návrh pana poslance Sobotky jste všichni slyšeli. O tomto procedurálním návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 56.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 56 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 166 vyslovilo 106 a 12 bylo proti.

 

Nyní budeme pokračovat v projednávání bodu 14, který byl přerušen před polední přestávkou.

 

14.
Návrh poslanců Josefa Janečka a Zdeňka Škromacha na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění,
ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 760/ - druhé čtení

 

U tohoto návrhu byla přerušena obecná rozprava. Vzhledem k tomu, že došlo k přerušení obecné rozpravy, prosím, aby všichni poslanci řádně zkontrolovali, zda se nemýlím. Paní poslankyně Fischerová, Krása, Čevela a Jirousová již hovořili před polední přestávkou. Nyní by měl hovořit pan poslanec Janeček, Cabrnoch a Ouzký. Pan poslanec Cabrnoch jako zpravodaj může vystupovat kdykoli, takže slovo má pan poslanec Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Vážení kolegové a kolegyně, několik poznámek k předloženému návrhu. Když jsme prolomili ono ustanovení v zákoně 48, které omezovalo jeho účinnost, přišli jsme s myšlenkou, že tento krok umožní řešit jednotlivé problémy, které se ve zdravotním pojištění vyskytují. Takovým problémem je i platba státu za zdravotní pojištěnce. Bohužel v průběhu projednávání ve výboru se stalo to, že byl předložen další velmi zásadní návrh, a to návrh na stoprocentní přerozdělení. Nebyl to návrh, který by byl předložen řádnou cestou s kvalitním analytickým materiálem. proto nezbývalo navrhovatelům a ani mně nic jiného, než se snažit rychle si analytický materiál obstarat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP